Psyykit ja jälkipelit, viikko 3

Tällä alueella keskustellaan totopeleistä. Vihjeet, jossittelut ja muut vastaavat tänne.
Alueen säännöt
Pidetään keskustelu asiallisena. Ei rasistisia, eikä muulla tavoin loukkaavia viestejä. Asiattomat viestit poistetaan ja käyttäjille voidaan jakaa varoituksia. Mikäli käyttäjän rikkeet ovat toistuvia, kirjoitusoikeudet tullaan poistamaan pysyvästi. Vastuu viestien sisällöstä on kirjoittajilla itsellään.

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 3

ViestiKirjoittaja peliman » 16. Tammi 2019 20:20

Se on mahdollista, jostainhan ne kannukset on saatava. Itselleni jäänyt kuitenkin kokonaisvaikutelma pitkältä ajalta että nämä ravi aiheiset jutut parempia mitä vihjeet.
Itsehän tässä lopulta tehdään omat valinnat, onko noita niin syytä arvostella enemmän mitään vihjaajia tässä.

Ei oma rivi ainakaan häävisti alkanut. Pitkin hampain jätin daddy boyn ulos kun pienet numerot maistui. Taisi kova alku maksaa kuitenkin DB laariin.
e: eikö tuo DB ollut aiemmin enemmän pelattu, lieköhän studion laurin ideavarma ''keulasta aamuun'' qt juttu myös satanut sitten myös db pelanneiden laariin.

Sen verran mitä katsoin lähtöä, olisi tuo 1 vaarallinen ollut varmaan jos tiloja paremmin ehtinyt löytyä.
Erehdys voi opettaa. Jos ei, jää muistiin edes.
peliman
 
Viestit: 1963
Liittynyt: 17. Huhti 2016 19:29

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 3

ViestiKirjoittaja nile » 16. Tammi 2019 20:31

peliman kirjoitti:kokonaisvaikutelma pitkältä ajalta että nämä ravi aiheiset jutut parempia mitä vihjeet.


Joo, nuorina ne parhaat vihjeet tehdään. Vanhemmat toimittajat ymmärtävät, että parhaat vihjeet hyödynnetään vain itse tai pienellä porukalla. 8-)
nile
 
Viestit: 582
Liittynyt: 17. Loka 2016 16:52

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 3

ViestiKirjoittaja peliman » 16. Tammi 2019 21:53

No nyt kyllä Sund ihan hyvä oli sitten, Ida's owen keulasta ohi työntyi. Tuo näyttö kelpaa jo.
Arilla oli sitten jutut nyt hyvät. Her royal highness myös oli kirjoittanut erikseen vaikka talven sopivuutta varoiteltiinkin, hevosen näytöthän on kovat ja tauolta heti hyvä aina kuitenkin.
Sitä ei ollut pelikansa kuin 7% kannattanut. e: kumma ettei rastimeressäkään ollut tuo is-ravien vihjeessä? Sinänsä ristiriitainen vihje kun hevonen on tauolta hyvä aina ja se tiedossa, silti taukoa korostettiin ongelmana.

Hieman näitä listoja pitemmälle katsoo, ehkä olisi seinäjoen 75 kannattanut säästää mutta alustavastihan tuonne saa hyvän pohjan jo kenon 0,5e palautuksellakin.
Erehdys voi opettaa. Jos ei, jää muistiin edes.
peliman
 
Viestit: 1963
Liittynyt: 17. Huhti 2016 19:29

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 3

ViestiKirjoittaja PJK » 16. Tammi 2019 23:28

Mielenkiintoisia jossitteluarvoja Ruotsissa. Kruunuina Sorosen polle (23%) nostaa vajaaseen 40000 ja suosikki (35%) nostaa arvon yli 90000.
PJK
 
Viestit: 3300
Liittynyt: 24. Kesä 2014 09:51

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 3

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 17. Tammi 2019 11:28

vivahd EERO kirjoitti:Tilastojen numerot ja luvut ovat varmasti "faktaa", mutta aina herää kuitenkin epäilys: kertovatko ne kuitenkaan koko totuutta.

Onko noissa luvuissa huomioitu vajaat autolähdöt? Melko mahdoton on radalta 12 voittaa, jos mukana vain 10, tai jopa vähemmin osallistujia.

Onko noissa luvuissa huomioitu poissaolojen vaikutus lähtöratoihin, vai onko tilastointi tehty voilokin numeroiden perusteella? Poissaolot aiheuttavat autolähdöissä taas ainakin ratojen 8 tai 12 puuttumisen, joten noita lähtöjä ei kyseisiltä radoilta voi mitenkään voittaa.

Lähtöjä tuossa IS:n otoksessa oli melkein 19 000, joten uskaltaisin väittää melko varmasti ettei poissaoloja tai muuten vain vajaita lähtöjä oltu huomioitu. Jos oli huomioitu niin hattu päästä tekijälle, ihan hirmuinen urakka olisi käsipelillä tsekata jokainen autolähtö :think:

Nuo ratakohtaiset erot olisivat kyllä tosi mielenkiintoinen tutkimuskohde. Esimerkiksi Killeristä aina puhutaan miten takaakin ehtii, mutta mutulla sanoisin, että varsinkin open retsin tulemisen jälkeen _todella_ keula ja sisäratavetoinen rata.
Ruikonperä
 
Viestit: 15604
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 3

ViestiKirjoittaja RaahenTiikeri » 17. Tammi 2019 12:52

Ruikonperä kirjoitti:Nuo ratakohtaiset erot olisivat kyllä tosi mielenkiintoinen tutkimuskohde. Esimerkiksi Killeristä aina puhutaan miten takaakin ehtii, mutta mutulla sanoisin, että varsinkin open retsin tulemisen jälkeen _todella_ keula ja sisäratavetoinen rata.

-minä vuosina 2013-15 tätä käsipelillä ratakohtaisesti tein.Eikä se ole mutua.Killeri oli todella pieni numero-voittoinen rata ennen Open Stretchiäkin pitkästä maalisuorastaan huolimatta.Ja näkihän sen ilman numeeristakin tietoa.Killerillä keula kesti voittoon todella useasti,kuten tekee edelleen Open Stretch-aikanakin.
Moni asia vaikuttaa.Maalisuoran pituushan ei sinänsä merkitse mitään muuta kuin että ON MATKAA/AIKAA tehdä kurvittomia ohituksia pisempään kuin lyhytmaalisuoraisella radalla.
Ja niin ikävältä kun tuntuu sanoakin,niin Killerinkin tapauksessa tulee mieleen radan kunto/kunnossapito.Onko mahd.että siellä vaan jostain syystä(kallistukset,radan pohja yms)suosii sisäradan hyvänä pysymistä?

No,syytä tuskin tässä keksitään,mutta itse ainakin mutuilen peleissä Killeriä edelleen hyvin keulavoittoisena ratana.Kuten Turkua ja Kuopiotakin.Turkuun ehkäkin pelaan vähemmän,mutta silti.
Pori ja Oulu minulle edelleen ne hankalat radat on lähdön tasosta/hevosista riippumatta.Tosin Ouluun tullee otettua lähikuukausina tuntumaa IRL sattuneista syistä.
Jämsän Ravit 2019?
RaahenTiikeri
 
Viestit: 3606
Liittynyt: 15. Helmi 2012 15:45

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 3

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 17. Tammi 2019 13:53

RaahenTiikeri kirjoitti:Ja niin ikävältä kun tuntuu sanoakin,niin Killerinkin tapauksessa tulee mieleen radan kunto/kunnossapito.Onko mahd.että siellä vaan jostain syystä(kallistukset,radan pohja yms)suosii sisäradan hyvänä pysymistä?

Varmaan moni asia vaikuttaa, voihan noissa olla jotain henkimaailmankin hommia joita on mahdoton selittää. Killeristä vielä, että siellä lähdöt ovat ehkä tylsintä seurattavaa, kun sama käsikirjoitus toistuu melkein lähdöstä toiseen. Muutama sata metriä ajetaan alussa kilpaa, sitten joku paljon pelattu marssii johtoon. Seuraavat 1300-1500m vauhti menee aivan naurettavan hiljaiseksi eikä kukaan tee ratkaisuja ja loppu ajetaan taas lujaa. Toki sama homma toistuu muuallakin, mutta tuntuu ainakin siltä, että Killerillä erityisesti. Oon pohtinut, että mitähän lajia täysin tuntemattomat mahtaa tuumia ravilähtöjen viihdyttävyydestä em. syyn takia ja voisiko asialle keksiä jotain uutta?

Rataprofiililtaan suosikkiratojani ovat ehdottomasti Jokimaa, Forssa, Joensuu, Kaustinen, Ylivieska, Kajaani ja Härmän uusi baana. Niissä ainakin mutulla juoksunkulku ei ole ihan niin ratkaisevassa roolissa kuin jossain muualla. Tietysti kiva juttu, että on erilaisia ratoja, joissa lähtöjä pitää psyykata hieman eri tavoin. Oulusta sama fiilis, että pelimielessä jotenkin todella vaikea, enkä tiedä mistä se johtuu.

ps. kun oli puhetta miten samankaltaisilla nimillä on vaikutusta rata-arvontaan niin Ebu B. Boko ja Elliot Boko on nyt kaksi kertaa ilmoitettu samaan lähtöön, molemmilla kerroilla tullut vierekkäiset radat :geek:
Ruikonperä
 
Viestit: 15604
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 3

ViestiKirjoittaja RaahenTiikeri » 17. Tammi 2019 14:44

kyllä täällä se Jokimaa on melko selkeällä erolla ykkönen/lempi pelikohde.Tasokkaita/pelillisesti mielenkiintoisia lähtöjä,ja juoksunkulku ei tosiaan ratkaise niin paljon.Kuten R yllä mainitsee,niin esim juuri killerillä tuntuu,että lähtö on hyvin nopeasti ratkennut.Ei tarvis ajaa ku ekat 500m,koska voittaja on jo selvillä.
Siinäpä sitä ois uutta konseptia.Killerillähän(hattua siitä heille)koitetaan muutenkin rohkeasti uutta;Salama-Sunday...lyhyillä veryttelytauoilla ajettava sunnuntain koko perheen tapahtuma jossa ajettais esim.8 lähtöä 500 metrin matkoilla......... :crazy:

No,en minä pilkan puolelle halua mennä.Tykkään käydä killerillä raveissa,vaikka Teivo meikäläiselle viihtyisin paikka paikan päällä ollen onkin.
Jämsän Ravit 2019?
RaahenTiikeri
 
Viestit: 3606
Liittynyt: 15. Helmi 2012 15:45

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 3

ViestiKirjoittaja Neliveto » 19. Tammi 2019 11:24

Ruikonperä kirjoitti:Nuo ratakohtaiset erot olisivat kyllä tosi mielenkiintoinen tutkimuskohde. Esimerkiksi Killeristä aina puhutaan miten takaakin ehtii, mutta mutulla sanoisin, että varsinkin open retsin tulemisen jälkeen _todella_ keula ja sisäratavetoinen rata.


IS Ravien selvitys oli kyllä kiinnostava ja tulos kieltämättä aika yllättävä. Jos ratakohtaista vaihtelua lähtisi hatusta arvioimaan, niin varmaan tosiaan Power Parkin ja Kajaanin radat olisivat tasapuolisimpia kaikille kilpailijoille. Ensin mainitussa radan pinta on aina huippukunnossa ja rataprofiili mahdollistaa kiertämisen kauempaakin. Kajaanissa taas hurjan pitkällä loppusuoralla ei voi olla saamatta tilaa. Itse asiassa Kajaanin raveista ei tule äkkiä mieleen kovin montaa pussiin jäämistä, mihin toki saattaa vaikuttaa sekin, että siellä lähdöt ovat usein aika epätasaisia.


Seinäjoella 75-lähdöt sisältävät suuria suosikkeja. Omaan (ja näköjään muunkin pelikansan) makuun niistä saletein on Roberto Diver, jolla kasirata on vain hidaste. Todella kehityskelpoinen ruuna on ottanut edelliset vakuuttavat voittonsa ihan pintakaasulla. Aika matalatasoisessa avauskohteessa Marvel Neat voisi olla selvempikin suosikki. Toisesssa Mysteerio on vahvoilla, mutta keulapsyykillä Aatsikin kiinnostaisi jonkin verran. Viimeksi alku meni liian kovaksi. T75-5:ssä juoksunkulku on kiinnostava, kun Torvinen joutuu pohtimaan antaako keulapaikan Wilhelm Nashille :think: . Jos suosikkipari äityy liian kovaan matkavauhtiin, nousee Excalibur It lopussa korkealle. Olenkohan ihan yössä, kun kuvittelen Valiodivisioonassa Polaran olevan keulassa ennen puolikkaan täyttymistä, Ellin Sisu toisella ilman vetoapua ja Pyörylän Paroni 2. sisällä. Tällä ajatuksella Ellin Sisu tuntuu liikaa pelatulta ja nyt pari kertaa pussiin jäänyt Pyörylän Paroni liian vähän luotetulta. Päätöskohteessa pitää kerrointa hakea viimeksi Seinäjoella juostessaan napakan kirin kehittäneellä Stay Alertilla, vaikka alla poisjäänti ja heikompi suoritus onkin.
Neliveto
 
Viestit: 2845
Liittynyt: 06. Syys 2009 19:08

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 3

ViestiKirjoittaja vivahd EERO » 19. Tammi 2019 16:08

Joku aika sitten oli taas juttua täälläkin prosenttien ja kertoimien elämisestä ravipäivän ja varsinkin viimeisten tuntien aikana ja mitenkä nämä heilahtelut korreloivat menestyksen kanssa. :think: Tänään on tullut melko tiiviisti seurattua tilanteita Solvallan 75-lähtöjen osalta vaihdon kasvun ollessa 850000€ --> 3900000€

Suurimmat muutokset tähän mennessä on tapahtunut viidennessä 75-kohteessa. 9 Victory Topline oli pelattu 57% nyt 51% ja saman lähdön 4 Night Brodde muuttunut vielä rajummin 9% --> 17%. Victory Toplinelle oli aamusta lyöty myös reippaampi 30000 kruunun peli voittajaan.

Muita useamman prosenttiyksikön muutoksia: Eka lähtö 5 Viking Preacher 20 --> 25., kuudes lähtö 11 Erik Sting 32 --> 36 ja viimeisen lähdön 3 Exlamation Mark 25 --> 28. Muuten ei ainakaan mitään isompia muutoksia ainakaan toistaiseksi, seurannassa erityisesti viidennen kohteen tulevat tapahtumat, kun vaihtoa tulossa vielä melkein tuplat. :roll:
vivahd EERO
 
Viestit: 2513
Liittynyt: 02. Tammi 2012 10:15

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 3

ViestiKirjoittaja Kädetön » 19. Tammi 2019 17:31

Ruikonperä kirjoitti:Timo Hulkkonen ilmoitti neljä treenattavaansa Seinäjoen 75-raveihin. Lähtöradoiksi tuli autolähtöihin 8-12-8-12 ja nyt kaikki jääneet pois. Oikeasti terveydellistä tms syytä vai saammeko pian lukea miten amatööriä taas sorretaan tahallisesti ja uhkaillaan raviurheilun lopettamisella? :think:


Tämä temppuilu maksaa Hulkkoselle 4000 euroa, mikäli kaikkien kohdalla on aiheeton poisjäänti. Rangaistushan on neljännen palkinnon arvoinen. Ensimmäisen kohdalla näin on jo käynyt.
Kädetön
 
Viestit: 3642
Liittynyt: 24. Helmi 2012 23:01

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 3

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 19. Tammi 2019 19:26

Kädetön kirjoitti:Tämä temppuilu maksaa Hulkkoselle 4000 euroa, mikäli kaikkien kohdalla on aiheeton poisjäänti. Rangaistushan on neljännen palkinnon arvoinen. Ensimmäisen kohdalla näin on jo käynyt.

Aika hurjaa. Hulkkonenhan sanoi, että yksi nelikosta oli oikeasti kipeä, mutta kaikista tuli rangaistus. Veikkaanpa ettei tämä saaga ihan tähän pääty... :oops:
Ruikonperä
 
Viestit: 15604
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 3

ViestiKirjoittaja vivahd EERO » 19. Tammi 2019 20:05

Nyt prosenttimuutokset ainakin kertoivat "totuuden". Suosikin Victory Toplinen prosentit tippuivat 57 --> 45 ja Night Brodden nousi 9 --> 22 Night Brodde voitti selvästi ja Victory Topline jäi kai viidenneksi. Alkuun Night Brodde oli 3-5 suosikki, mutta nousi selkeeksi kakkossuosikiksi.
vivahd EERO
 
Viestit: 2513
Liittynyt: 02. Tammi 2012 10:15

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 3

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 19. Tammi 2019 23:42

Tuli aika puskista kun Attack Diablo kuulutettiin ravigaalassa vuoden vanhemmaksi lämminveriseksi ori/ruuna-puolella. Muistin vain Killerin Eliitin voiton montelähtöjen lisäksi... Mutta kun tilastoja alkoi tutkia niin eipä tosiaan tainnut parempaakaan vaihtoehtoa olla :o
Ruikonperä
 
Viestit: 15604
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 3

ViestiKirjoittaja Kädetön » 19. Tammi 2019 23:46

"Jari Vähänen
‏ @JariVahanen
10 min10 minuuttia sitten
#ravigaala kohokohta tähän mennessä E-P Mäkinen. ”Pää on niin täynnä kusta, ettei hölsky. Hullu mä oon mutten tyhmä!” Nyt sitten odotellaan Finlandia-ajoa... #ravit"

Jos jollekin on tuollainen kommentti tilaisuuden kohokohta, niin huhheijaa! Olenko tosikko, vai miksi en ymmärrä tuon hienoutta? :facepalm:
Kädetön
 
Viestit: 3642
Liittynyt: 24. Helmi 2012 23:01

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 3

ViestiKirjoittaja Kädetön » 20. Tammi 2019 00:01

Kummathan loppuu ennemmin Ravigaalasta, palkittavat, vai palkitsijat Hippoksen organisaatiosta? :twisted:
Kädetön
 
Viestit: 3642
Liittynyt: 24. Helmi 2012 23:01

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 3

ViestiKirjoittaja vivahd EERO » 20. Tammi 2019 17:18

Ei nyt maalata piruja seinille, mutta kun on taas se aika vuodesta kun tuo quicksilver (elohopea) pysyy matalalla, niin kuinka menetellään maanantaisin mahdollisen pakkasperuutuksen sattuessa? :think: :o

Jos huomenna Kuopio joutuu perumaan, niin peruuntuuko myös T65, vai onko varasuunnitelmana (6 lähtöä) ajaa koko 65 Forssassa? Eppäilen moista, koska peli taitaa olla jo auki, vaikka vaihto olisikin olematonta, niin pelikohteetkin siinä muuttuisivat ja kaikenlaista muutakin säätöä, joten vastaan omaan tyhmään kysymykseeni: 65-peliä ei tällöin pelata. :shock:
vivahd EERO
 
Viestit: 2513
Liittynyt: 02. Tammi 2012 10:15

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 3

ViestiKirjoittaja supaseppä » 20. Tammi 2019 17:27

Veikataan täältäkin, jos toisessa paikassa ajetaan niin loput kolme arvotaan.
Siis veikkaus ei mitään faktaa.
supaseppä
 
Viestit: 900
Liittynyt: 28. Touko 2010 22:58
Paikkakunta: Tampere

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 3

ViestiKirjoittaja Krauta » 20. Tammi 2019 18:23

Eipä tuolla erikseen mitääm Mm.stä mainita, vain 65- säännöt. :?:

12. Jos enemmän kuin kaksi kohdekilpailua peruutetaan tai useammassa kuin kahdessa kohdekilpailussa mikään hevonen ei saa hyväksyttyä tulosta tai useampaa kuin kahta kohdekilpailua ei hyväksytä, yhtiö palauttaa panokset.

https://www.veikkaus.fi/fi/toto?sort=TX ... et/saannot :) :?:
Säkäri
Avatar
Krauta
 
Viestit: 758
Liittynyt: 07. Helmi 2016 15:18
Paikkakunta: Lappee

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 3

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 20. Tammi 2019 19:03

Juha Puhtimäki :tuuletus:
Ruikonperä
 
Viestit: 15604
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

EdellinenSeuraava

Paluu Totopelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 20 vierailijaa

cron