Psyykit ja jälkipelit, viikko 16

Tällä alueella keskustellaan totopeleistä. Vihjeet, jossittelut ja muut vastaavat tänne.
Alueen säännöt
Pidetään keskustelu asiallisena. Ei rasistisia, eikä muulla tavoin loukkaavia viestejä. Asiattomat viestit poistetaan ja käyttäjille voidaan jakaa varoituksia. Mikäli käyttäjän rikkeet ovat toistuvia, kirjoitusoikeudet tullaan poistamaan pysyvästi. Vastuu viestien sisällöstä on kirjoittajilla itsellään.

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 16

ViestiKirjoittaja XO101 » 20. Huhti 2018 18:51

Kolmas lähtö, eikös tämä Stonecapes Questor nyt ole tälläiseen lähtöön ihan kykyhepo? Startti alla tauolta ja kengät riisuttuna. Didi Hoss tietysti ollut hyvä, mutta en näkisi, että noin luokan puolesta olisi mitään estettä miksei SQ voisi Didi Hossin haastaakin.
XO101
 
Viestit: 982
Liittynyt: 30. Huhti 2016 16:54

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 16

ViestiKirjoittaja XO101 » 20. Huhti 2018 19:14

Juoksunkulkuun saattoi ratketa Stonecaps Questorin osalta. Hyvä kakkonen kuitenkin Didi Hossin ulkopuolelta. Tässä ensimmäisessä T4 kohteessa siis 1. Enjoys Paycheck siis varmana ja jos tuohon löisi vielä suoraa paria 1-2. 2. Unbeaten Stride on riittävä hevonen kunnossa ollessaan ja teki viimeksi asiallisen esityksen. Nousukunnossa tauon jäljiltä?
XO101
 
Viestit: 982
Liittynyt: 30. Huhti 2016 16:54

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 16

ViestiKirjoittaja XO101 » 20. Huhti 2018 19:20

Kalliiksi tuli Ingvesin möläyttelyt ennen lähtöä. 1-2 pari oli minuutti ennen lähtöä yli 5 kertaa ja lopulta 3.2. :facepalm:
XO101
 
Viestit: 982
Liittynyt: 30. Huhti 2016 16:54

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 16

ViestiKirjoittaja XO101 » 20. Huhti 2018 19:55

XO101 kirjoitti:Eilen tuli oltua Is Ravien kanssa samoilla linjoilla, mutta tänään olen eri linjoilla. Siellä vähän haistellaan, että ensimmäisen kohteen Enjoy's paycheck olisi ylipelattu. No, aika paljon se onkin pelattu, mutta se varmana menen silti. Lähtöpaikka on hyvä ja ainakin viimeksi hevonen lähti hyvin matkaan. Keulajuoksuun on täydet saumat ja ainakin viimeksi hevonen meni siitä aivan pintakaasulla tuon 16-ajan. Ratakin oli vielä hieman keväisessä kunnossa joten oletan, että sieltä tänään tarvittaessa löytyy 15 aika sisältä. Kyllä sillä tässä pitäisi voitonsyrjässä kiinni olla.

Samaisen Is Ravien varma sen sijaan on 2. kohteen selvä suosikki Oiva-Sointu. Ansainnut kyllä suosikkiasemansa ja aika selvänkin sellaisen. Mutta tämähän voi laukata aivan omia aikojaan, tänään sitä ei välttämättä kestä tehdä. 8. Julmin on luokkahepo tähän sakkiin ja parantamaan päin pitkän tauon jälkeen. 2. Kapor saattaa hyvinkin ampua keulaan ja yllättelee silloin tällöin kovissakin porukoissa. 7. Intoiivari, 11. H.V. Tuuri ja 12. Koivun Tähti nähdäkseni ne muut mahdolliset jos suosikille laukan muodossa ongelmia tulee. Ja miksei jopa muutenkin, kyllä esimerkiksi H.V. Tuurin luokka riittää voittamaan tälläisen lähdön. Se on toki eri asia missä kunnossa hevonen on ja riittääkö huumori. Julmin on kuitenkin tähän paikkaan se maistuva merkki ja mielestäni näillä prosenteilla Oiva-Soinnun varmistaminen ei ole täysin typerä idea.

Kahteen viimeiseen sitten sen verran merkkejä kuin persaus kestää. Tuossa kolmannessa kohteessa jos tulisi alussa revitys niin takarivissä on hevosia joilla voisi olla sauma kiriä kärkitaistoon Forssan pitkällä loppusuoralla.

e. Ja sama oikeastaan koskee neljättäkin kohdetta siitä missä kolmattakin.


No niin, Enjoy's paycheck-Julmin alulla lähdettiin liikkeelle, ei paha. Seuraavassa olisi kakkosta vaille kaikki ja vikassa kaikki paitsi hevoset 7. ja 8. Mikä näistä kolmesta voittaa? :lolno: Seuraavassa voisi vaikka Carlos la renta ja Modern seabea vähän revitellä keskenään ja lopussa joku iso numero kuitata kärkeen. ;) Suosikeillahan tämä rivi ei mitään maksa.
XO101
 
Viestit: 982
Liittynyt: 30. Huhti 2016 16:54

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 16

ViestiKirjoittaja XO101 » 20. Huhti 2018 20:36

Eipä saatu tänään ylläreitä.
XO101
 
Viestit: 982
Liittynyt: 30. Huhti 2016 16:54

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 16

ViestiKirjoittaja Kädetön » 20. Huhti 2018 21:18

Ruikonperä kirjoitti:
Ruikonperä kirjoitti:Samassa lähdössä tauolta palaa Välähdys :thumb_up:


Mielenkiintoinen tuo Välähdyksen kauden avaus. Onkohan persoonallisella hevosella vielä kuinka paljon "vinkeitä" jäljellä, vai onko yhtään tasoittunut? Ohjastajastakin asia lienee pitkälti kiinni; Korjus vs. Kotilainen.
Kädetön
 
Viestit: 3642
Liittynyt: 24. Helmi 2012 23:01

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 16

ViestiKirjoittaja Neliveto » 21. Huhti 2018 09:53

Seinäjoki aloittaa kansainvälisten suurkilpailujen kauden :thumb_up: . Pelipuolelta silmiin pistää seiskakutoseen lyöty jackpot, joka ei tietenkään ole viime lauantailta jakamatta jäänyt osuus vaan se jaetaan (ilmeisesti) viikon päästä lauantaina. Joku logiikka näissä voisi olla.

T76-1: Tauolta palaava Callela Lisbeth osoitti lahjansa viime vuonna ja vaikka prosentit kovilta tuntuvatkin, niin mahdolliset haastajat ovat aika vähissä. Willow Pridellä luovutettaneen kärkipaikka tallikaverille, matkalla mennään rauhallisesti ja Callela Lisbeth vetää maaliin saakka.

T76-2: Urheilullisesti aika matalatasoinen, mutta pelillisesti oikeinkin kiinnostava lähtö. Radoilta 1-3 ja 5 lähdetään kovaa ja suosikki Tessa's Devilin selkä on monelle toivottu paikka. Nurmosen ohjastettava on keula-ajatuksella oikea suosikki, mutta hieman liian selvä sellainen. Takarivin Zigge Silvio on ollut tasainen alkukaudesta, mutta on silti hyvänä hevosena nyt liian unohdettu. Hamis Fameraiser on merkitty avojaloin ja monipuolistunut ruuna kiinnostaa peleissä. Extreme Luca tuntuu liikaa luotetulta, vaikka tuosta nappijuoksun varmasti saakin.

T76-3: Viime kerrasta on varmasti otettu opiksi ja kun kenkiäkin riisuttaneen, tuntuu Polara lyömättömältä tähän porukkaan. Polara avaa keulaan ja ellei Metkutus prässää matkalla, niin matkavauhti on rauhallista. Siirin Älli oli upea viimeksi, mutta nyt hyvää juoksua ei saa oikein mitenkään. Hurja nousukas Tulinko tuntuu aliarvostetulta ainakin seiskakutosessa.

T76-4: Tuulensuvi palaa tauolta ja Moilanen vahvistaa heti rattailla :thumb_up: ! Kaiken kaikkiaan oikein pelattu lähtö. Vaellus otti rajusti vauhtia Kuopiossa ja sopii hyvin Hietasen käteen.

T76-5: Kiinnostava pitkä matka, jossa on hyviä hevosia joka paalulla. Victory Bonsai voitti niin helposti Oulussa, että se on suosikki omaan makuuni. The Swede ansaitsisi enemmänkin huomiota, koska pitkän matkan luulisi sopivan vahvanoloiselle ruunalle.

T76-6: Tammalähtö, jossa on usein nähty yllätys. Viime vuoden voittaja Ranch Kelly on kiinnostavin pelihevonen erityisesti, jos tänään vielä riisuttaisiin kenkiä. Italialaisvieraaseen on vaikea suhtautua. Viime startti näyttää kerryttäneen lähes kolmanneksen tamman voittosummasta, kun voittoajaksi on riittänyt 16,0 :think: . Callela Ladyboss kiri viimeksi jenkeillä hurjasti ja on toki ansaittu suosikki.

T76-7: Hieno Seinäjoki Race! Tykkään tästä, että kisaa profiloidaan nousevien hevosten esittelyikkunaksi. Vaikka tähän ei niin aiemmin ole huomiota kiinnitettykään, niin saman kevään Elitloppet- ja Finlandia-ajo -voittajat on kisasta saatu. Call Me Keeper on keitetty kovimmissa liemissä, mutta silti tuntuu, että joku nuorempi vie tämän. Workout Wonderin kuulusi epävarmuustekijöistä huolimatta olla niukka suosikki ja kiinnostavimmat haastajat ovat Ruotsista tulevat lähes suomalaiset J.H. Mannerheim ja Pastore Bob.
Neliveto
 
Viestit: 2845
Liittynyt: 06. Syys 2009 19:08

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 16

ViestiKirjoittaja peliman » 21. Huhti 2018 11:21

T76-2: Eihän tuo Extreme luca alle 10 pelattuna , jos oli aiemmin enemmän?, kovin huomatulta tunnu. Im just sund tapaisia ole ihan vastassa.
Fine by me hävisi vain Callela ladyboss joten hieman outo suosikki Tessas devil. Taitaa olla nousussa silti, edellisessä isolla numerolla kovan lähdön voitto oli shokkihoitoa pelaajille.

T76-4: A.T. Veeti %?. Onhan tuo pitkässä juoksussa todennäköisesti paljon parempi mitä Kukan tutu joka ainakin tähän asti laukannut paljon muualta kuin keulasta juostessaan? Ei sitä valmentajamuutoksetkaan taida saada siten poistettua. Jos hevonen kunnon puolesta jotenkin parantaisi lisää uusissa käsissä.. lapulle toki sekin. Jetsu paalulta olisi varmaan ideaa yksinkin mutta eikö sekin vielä laukkailla saata? ed. lähtöihin alkulaukat, tuleeko nyt pitkä laukka?
Vaellus jos pysyy koko matkan ravilla, mielenkiintoinen seurattava.

T76-6: Pienet numerot tuntuu unohdetuilta jos useampi ruksii. Bosses lily kärsi ehkä sisäradan pehmeydestä viimeksi, taitaa mennä keulaan nyt ja jos paremmin hommat sujuu?

T76-7: Seinäjoki race on hieman arvoituksellinen mutta vanhasta muistista jotenkin luotan Quick fix joka nyt aika unohdettu. Call me keeper riittänee varmistuksena.
Jännitys tulee siitä, pysyykö WW kasassa jos kiriinlähtö onnistuu..

e: Katselen vähän tuota Kukan tutun historiaa. Laukka eka startti rautiaiselta sitten menee pari ok, is-ravit sanoo että varmistunut kovasti uusissa käsissä.. no seuraava startti sen jälkeen, laukkaa ja keskeytys.. jos hevonen on kilpailupaikalla aina melko herkkä kaikenlaiselle häiriölle tms. .. Sitten pitäisi päästä aika nopeasti keulaan ilman kiertelyitä. Varmaaan sinne nytkin yritetään tuoltakin?
Erehdys voi opettaa. Jos ei, jää muistiin edes.
peliman
 
Viestit: 1963
Liittynyt: 17. Huhti 2016 19:29

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 16

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 21. Huhti 2018 12:51

XO101 kirjoitti:Kolmas lähtö, eikös tämä Stonecapes Questor nyt ole tälläiseen lähtöön ihan kykyhepo? Startti alla tauolta ja kengät riisuttuna. Didi Hoss tietysti ollut hyvä, mutta en näkisi, että noin luokan puolesta olisi mitään estettä miksei SQ voisi Didi Hossin haastaakin.

Stonecapes Questor oli kyllä eilisen pahin epäonnen soturi. Väittäisin, että jos lähtö ajettaisiin kymmenen kertaa uusiksi niin SQ voittaisi useammin kuin Didi Hoss. Ja sitten oli vielä toinen niistä karsintakakkosista, joilla ei ollut arpa myötä, mutta en nyt ihan ymmärrä Olli Koivusen purkautumista asiasta. Säännöt on sääntöjä :think:

Neliveto kirjoitti:T76-1: Tauolta palaava Callela Lisbeth osoitti lahjansa viime vuonna ja vaikka prosentit kovilta tuntuvatkin, niin mahdolliset haastajat ovat aika vähissä. Willow Pridellä luovutettaneen kärkipaikka tallikaverille, matkalla mennään rauhallisesti ja Callela Lisbeth vetää maaliin saakka.

Hyvin todennäköisesti noin tulee käymään. Jos kuitenkin Lisbethia varmistelee niin kai Luna De Paris sentään todennäköisempi on kuin 1%. Maanantain startissa oli ihan hurja tempo ja väsyminen oli ihan ymmärrettävää, onpahan nyt ainakin henget auki.

Neliveto kirjoitti:T76-2: Urheilullisesti aika matalatasoinen, mutta pelillisesti oikeinkin kiinnostava lähtö. Radoilta 1-3 ja 5 lähdetään kovaa ja suosikki Tessa's Devilin selkä on monelle toivottu paikka. Nurmosen ohjastettava on keula-ajatuksella oikea suosikki, mutta hieman liian selvä sellainen. Takarivin Zigge Silvio on ollut tasainen alkukaudesta, mutta on silti hyvänä hevosena nyt liian unohdettu. Hamis Fameraiser on merkitty avojaloin ja monipuolistunut ruuna kiinnostaa peleissä. Extreme Luca tuntuu liikaa luotetulta, vaikka tuosta nappijuoksun varmasti saakin.

Ei tosiaan ole ihan maailman kovimpia hopeadivareita, mutta uusi divari silti Tessa's Devilille ja vähän nuo viime starttien voitot mairittelevat, kaikki mennyt niissä kuin elokuvissa. Ylläriosastolta nostan sotaratsut Victor Quo Vadiksen ja All Inin. Ensin mainittu kiri välistartissaan oikein mallikkaasti ja oikeana päivänään pystyy vaikka dödsistä vääntämään. All Inilla tuntuu olevan yhdeksän elämää, muistaakseni sen kohdalla puhuttiin eläkkeelle jäämisestä jo monta vuotta sitten, mutta taustajoukot ovat tehneet upean työn, kun tuntuu olevan jopa elämänsä vireessä. Viimeksi kiri tosi lujaa ja jätti taakseen mm. päivän päälähdön osallistujan.

Neliveto kirjoitti:T76-3: Viime kerrasta on varmasti otettu opiksi ja kun kenkiäkin riisuttaneen, tuntuu Polara lyömättömältä tähän porukkaan. Polara avaa keulaan ja ellei Metkutus prässää matkalla, niin matkavauhti on rauhallista. Siirin Älli oli upea viimeksi, mutta nyt hyvää juoksua ei saa oikein mitenkään. Hurja nousukas Tulinko tuntuu aliarvostetulta ainakin seiskakutosessa.

Jos oikein katsoin niin vuoden ensimmäinen valiodivari ilman Costelloa ja/tai Tähen Toivomusta! Vähän Polaran kohdalla mietityttää viime aikojen lähtölaukat ja pitäisin sitä hieman ylipelattuna. Skrelliosaston nostot ovat Koskelan Akseli ja Metkutus. Akseli jäi välistartissaan umpipussiin ja juossee tänäänkin toisessa sisällä. Metkutus puolestaan parantaisi noin kaksi kilometriä jos kengät riisutaan ja eiköhän se aika jo olisi pikkuhiljaa 8-)

Neliveto kirjoitti:T76-4: Tuulensuvi palaa tauolta ja Moilanen vahvistaa heti rattailla ! Kaiken kaikkiaan oikein pelattu lähtö. Vaellus otti rajusti vauhtia Kuopiossa ja sopii hyvin Hietasen käteen.

Pelkäsin jo Tuulensuvin jääneen sivuun kilpakentillä, mutta onneksi ei :thumb_up: Toissavuonna taisi olla hankkarivamma ja viime vuonna mennyt nuljuluu. Ilmeisesti Suomen Paraskin fanittaa Tuulensuvia, kun tallikommenttien mukaan pyytänyt Taistolta lisenssiä ajaa! Itse aloittaisin rastaamisen Vaelluksesta, sitten Kukan Tutusta ja ehkäpä A.T. Veetinkin ottaisin ennen Jetsua, joka edelleen tosi laukkaherkkä ja vastushan on nyt kovempi. Toki tässä käy niin, että ensin ajetaan 2600 metriä ja maalissa ihmetellään taas miten se Varjomanni taas voitti... Skrelliosastolta nostan Pertturin, joka parantanut Suonperän käsissä hurjasti.

Loppulähtöihin ei oikein riitä ymmärrys, mutta ennen 76-kohteita pitää vähän Ninjailla.

ps. muistutan nyt jo kaikkia, ettei tototv-studiota ole pakko katsoa vaan voi katsoa myös Seinäjoen omaa ratafeedia. Studiossa aikamoinen kokoonpano... :o
Ruikonperä
 
Viestit: 15604
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 16

ViestiKirjoittaja peliman » 21. Huhti 2018 12:55

Kysyn tyhmän kysymyksen johon ehkä ehdin löytää vastausta itsekin.
Kuitenkin, nämä ratafeedit, twitter tai kotisivu radan? Youtube mitään?
Erehdys voi opettaa. Jos ei, jää muistiin edes.
peliman
 
Viestit: 1963
Liittynyt: 17. Huhti 2016 19:29

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 16

ViestiKirjoittaja PJK » 21. Huhti 2018 13:12

Kevään tullen on ehkä tyhmää pelailla suurimpia numeroita. Silti päivä lähtee niillä käyntiin. Hipatsu oli viimeksi pelaajille pettymys, mutta eihän aikatasoitus ole tuon hevosen juttu ainakaan tällä hetkellä. On niin nopea, että ehtii loppukirilläkin, kunhan muutama on laukannut itsensä alkumatkalla hännille.

Toisessa 15-16 maistuu.

Kolmannessa kertoimet on vielä pieni pettymys, mutta ei pidä yllättyä, jos Länsimäki on johtavan takana/3. sisällä, kun mennään ekaan kurviin. 3-5 avaa hyvin, ja ajettavuusominaisuuksiltaan hienolla hevosella on helppo pujahtaa.
PJK
 
Viestit: 3300
Liittynyt: 24. Kesä 2014 09:51

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 16

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 21. Huhti 2018 13:27

peliman kirjoitti:Kysyn tyhmän kysymyksen johon ehkä ehdin löytää vastausta itsekin.
Kuitenkin, nämä ratafeedit, twitter tai kotisivu radan? Youtube mitään?

Niin siis tototv-ikkunassa on yhtenä vaihtoehtona Seinäjoki ratafeed. Siellä Pylkkänen & Hyvönen vrt studion Iivari, Sonja ja Lars-Erik Stenberg.
Ruikonperä
 
Viestit: 15604
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 16

ViestiKirjoittaja peliman » 21. Huhti 2018 13:37

Ruikonperä kirjoitti:
peliman kirjoitti:Kysyn tyhmän kysymyksen johon ehkä ehdin löytää vastausta itsekin.
Kuitenkin, nämä ratafeedit, twitter tai kotisivu radan? Youtube mitään?

Niin siis tototv-ikkunassa on yhtenä vaihtoehtona Seinäjoki ratafeed. Siellä Pylkkänen & Hyvönen vrt studion Iivari, Sonja ja Lars-Erik Stenberg.


Kiitos, pitää katsoa tarkemmin näköjään tuom. sivutuotteet.
Erehdys voi opettaa. Jos ei, jää muistiin edes.
peliman
 
Viestit: 1963
Liittynyt: 17. Huhti 2016 19:29

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 16

ViestiKirjoittaja XO101 » 21. Huhti 2018 14:27

Mielenkiintoinen tuo suomenhevosten 2600m voltti. Jetsu on hirmukunnossa, mutta meneekö ravilla ja miten lähtee? Jos keulaan pääsisi niin on vaikea ohitettava. Itselleni tähän kuitenkin maistuu eniten kolmossuosikki Kukan Tutu. Kunto pitää, juoksulanka, pieni paalu ja nopea lähtijä. Kukan Tutu pääsee tuolta varmaan hyvin liikkeelle ja jos kaikki menisi nappiin niin tiedä vaikka keulaan? Näillä prosenteilla maistuvin merkki.
XO101
 
Viestit: 982
Liittynyt: 30. Huhti 2016 16:54

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 16

ViestiKirjoittaja peliman » 21. Huhti 2018 15:11

Kukan tutu varmasti kannattaa aina olla vähintään kuitilla jos keulaan mahdollista.
Derby kakkonen Vaelluksella ei ole nyt Vitteriä sentään vastassa, että liekö se laukkaa nyt liikoja.
Siinähän voisi olla kaksaripari jos joku niitä pelaa.
Erehdys voi opettaa. Jos ei, jää muistiin edes.
peliman
 
Viestit: 1963
Liittynyt: 17. Huhti 2016 19:29

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 16

ViestiKirjoittaja Krauta » 21. Huhti 2018 15:56

Talvella moittivat poikien ratkaisuja. :)

Nyt ajoivat sitten kilpaa, Olli ja Iikka meinaa. 8-) :lol:
Säkäri
Avatar
Krauta
 
Viestit: 758
Liittynyt: 07. Helmi 2016 15:18
Paikkakunta: Lappee

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 16

ViestiKirjoittaja Kädetön » 21. Huhti 2018 16:22

Mihin mediaan tuo Tappi tekee voittajahaastatteluja? Luulisi yhden sitä lajia riittävän, kun kumpikin haastattelu näkyy tototv:n kautta.
Kädetön
 
Viestit: 3642
Liittynyt: 24. Helmi 2012 23:01

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 16

ViestiKirjoittaja peliman » 21. Huhti 2018 16:28

Krauta kirjoitti:Talvella moittivat poikien ratkaisuja. :)

Nyt ajoivat sitten kilpaa, Olli ja Iikka meinaa. 8-) :lol:


Iikka käänteli varmaan aika monesti päätään oikealle. Mitähän se oikein katseli.
Erehdys voi opettaa. Jos ei, jää muistiin edes.
peliman
 
Viestit: 1963
Liittynyt: 17. Huhti 2016 19:29

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 16

ViestiKirjoittaja XO101 » 21. Huhti 2018 16:30

Syteen tai saveen, riskillä vaan Kukan Tutu varmana T4 sisään.
XO101
 
Viestit: 982
Liittynyt: 30. Huhti 2016 16:54

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 16

ViestiKirjoittaja peliman » 21. Huhti 2018 16:38

peliman kirjoitti:Jetsu paalulta olisi varmaan ideaa yksinkin mutta eikö sekin vielä laukkailla saata? ed. lähtöihin alkulaukat, tuleeko nyt pitkä laukka?


Okkolin .. hyvä että nämä ei ihan tavoistaan luovu.
Erehdys voi opettaa. Jos ei, jää muistiin edes.
peliman
 
Viestit: 1963
Liittynyt: 17. Huhti 2016 19:29

EdellinenSeuraava

Paluu Totopelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 24 vierailijaa

cron