Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

Tällä alueella keskustellaan raviurheilusta yleisellä tasolla.
Alueen säännöt
Pidetään keskustelu asiallisena. Ei rasistisia, eikä muulla tavoin loukkaavia viestejä. Asiattomat viestit poistetaan ja käyttäjille voidaan jakaa varoituksia. Mikäli käyttäjän rikkeet ovat toistuvia, kirjoitusoikeudet tullaan poistamaan pysyvästi. Vastuu viestien sisällöstä on kirjoittajilla itsellään.

Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Frans H Jouset » 12. Maalis 2015 16:36

No nyt sitten tällaiseen ollaan päädytty. Mitä mieltä väki on täällä hyvä-, huono- vai neurtaalijuttu raviurheilulle?

Itse sitä mieltä ettei tuo ainakaan mitään hyvää mukanaan. Isoimman mukaan mennään eli rahat jaetaan kuten Veikkauksella ja raviurheilu saa muruset pöydästä jos niitäkään.

Mielenkiintoista olisi tietää mitä tällä oikeastaan haetaan?
Viimeksi muokannut Frans H Jouset päivämäärä 12. Maalis 2015 17:19, muokattu yhteensä 1 kerran
Avatar
Frans H Jouset
 
Viestit: 361
Liittynyt: 01. Tammi 2012 18:15

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Antti K » 12. Maalis 2015 16:56

Jos gallupit yhtään osaavat ennustaa, niin Lintilällä on melko paljon sananvaltaa, kun päätetään mennäänkö mukaan vai ei. Uskon että tuossa asiassa hänellä on riittävästi harkintakykyä niin hyötyjen kuin haittojenkin suhteen.

Suurimpana plussana näen Veikkauksen vahvan markkinointikoneiston. Samoin paljon plussaa tulisi päällekkäisen myyntiverkoston purkamisesta.

Suurin kysymysmerkki tulee ratojen asemasta. Nythän ratojen tulot ovat tulleet vahvasti ratojen ulkopuolisesta myynnistä. Myös ravidemokratiassa valtaa ollaan laittamassa yhä vahvemmin jäsenyhdistyksiltä pelialueille eli siis suurimmille radoille. Minusta monen asian pitää muuttua meidän puolella, jos mennään yhteen pelifirmaan.

Pelimonopolin kannalta näen myös myönteistä, riskit sen purkamiseen pienenevät paljon.

Miinuspuolelle tulee vakava uhkä siitä valuuko valta sellaisiin käsiin, jotka yhä vähemmän ymmärtävät raviurheilua ja sen yhteiskunnallisia vaikutuksia. Ravipuolue on laaja, mutta veikkais- ja ray-puolueet vielä laajemmat. Tästä voi tulla vielä suuria hankaluuksia, kun mietitään onko arvokkaampaa laittaa rahoja hevosten palkintoihin vain lapsi- ja nuorisotyöhön.

Ilmeisesti raviurheilun pitää oppia entistä paremmin markkinoimaan alaan liittyviä pehmeitä arvoja, kun syntiä ja heikkoa moraaliahan me edustamme suurelle osalle suomalaisista. Odotan suurella mielenkiinnolla mitä Raahen Tiikeri sanoo tähän ;)
Antti K
 
Viestit: 1530
Liittynyt: 16. Elo 2009 21:12

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja RaahenTiikeri » 12. Maalis 2015 17:14

Antti K kirjoitti: Odotan suurella mielenkiinnolla mitä Raahen Tiikeri sanoo tähän


enhän minä tähän kummoisia osaa sanoa.
Mutta,kai tämä Antin kirjoittama on melko todennäköisenä pelkona;
Antti K kirjoitti:Miinuspuolelle tulee vakava uhkä siitä valuuko valta sellaisiin käsiin, jotka yhä vähemmän ymmärtävät raviurheilua ja sen yhteiskunnallisia vaikutuksia.

Antti K kirjoitti: Tästä voi tulla vielä suuria hankaluuksia, kun mietitään onko arvokkaampaa laittaa rahoja hevosten palkintoihin vain lapsi- ja nuorisotyöhön.

-tämä on ihan todellinen skenaario.Nähdään lottotytöt irvistelemässä siitä kuinka paljon hyvää nuoret saa....ja raviurheilu kituu sovinnaisuuden laitamailla Erikoisten Ihmisten Erikoisena Uhkapelinä.

RAY esimerkiksi on integroitunut nettimarkkinoille niin hyvin,että jo (todellisesta laskennallisesta syystä) tulonmudostuksen kannalta Suuren Pelimonopolin tuloissa sen "hevossiipi" nähdään merkityksettömänä,hyvästä hyvyydestä hengissä pidettävänä harrasteluna.

Mun mielestä hevospelien pitäisi pysyä hevosväen käsissä.En tosin ole varma,että juuri tällä nykyisellä meiningillä.
Jämsän Ravit 2019?
RaahenTiikeri
 
Viestit: 3415
Liittynyt: 15. Helmi 2012 15:45

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Chocolate » 13. Maalis 2015 13:31

Ensimmäisten uutisten perusteella hevostalouden osuus uuden jätin "jakosummasta" olisi 4% joka uutisoitu +5 M/v. Jos näin on ja mahdollisesti myyntipuolen toiminta vielä tehostuu ei kai lähtökohtaisesti voi kovin pahoillaan olla?
Chocolate
 
Viestit: 2023
Liittynyt: 01. Syys 2009 17:38

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Touho » 13. Maalis 2015 13:55

Pressitilaisuuden opiskelleena ei oikein tiedä, mitä tästä ajattelisi. Kuten Antti K sanoi, yhdistymisellä saattaisi olla myös positiivisia vaikutuksia raviurheilulle, mutta vahva pelko on siitä, että tuleva rahapeliyhtiö laiminlöisi raviurheilun kokonaan ja parin vuoden päästä olisi lappu luukulla.. Vaikka tuossakin tilaisuudessa moneen kertaan painotettiin, että raviurheilun asema huomioidaan ja että kaiken maailman lisäselvityksiä on tekeillä jne. Eniten meikäläistä tympii koko lakialoitteessa tuo tulonjako ja sen kirjaaminen aina lakiin saakka. Mitä jos joskus tulevaisuudessa hevospelit lähtisivätkin nousuun ja tuottaisivat vaikka 10% yhtiön liikevoitosta, mutta silti tuloa tulisi vain 4%? Juuri tällä hetkellä tuo tulonjaon malli olisi raviurheilulle myönteinen, mutta tulevaisuudesta ei ikinä tiedä.

Parhaassa tapauksessa peliyhtiöiden yhdistyminen toisi raviurheilulle lisää rahaa ja mahdollisesti pätevämpiä henkilöitä hevospelien johtoon, mutta uhkakuvatkin ovat todella suuret.
Touho
 
Viestit: 3635
Liittynyt: 25. Heinä 2011 12:41

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja PJK » 13. Maalis 2015 14:36

Chocolate kirjoitti:Ensimmäisten uutisten perusteella hevostalouden osuus uuden jätin "jakosummasta" olisi 4% joka uutisoitu +5 M/v. Jos näin on ja mahdollisesti myyntipuolen toiminta vielä tehostuu ei kai lähtökohtaisesti voi kovin pahoillaan olla?


Jos tuo rahafakta pitää paikkansa niin ok. Saattaa toki siirtyä myös lisää markkinointivastuuta, eli kaikki rahat ei varmaan mene palkintoihin.

Positiivista ennenkaikkea se, että tuo turvannee tuotot kotimaahan vähän pidemmällekin tähtäimellä. Tai eihän tämä tietenkään ole positiivista maltalaisten kannalta, mutta empatiani ei yllä sinne asti.

Itse en jaksa huolestua siitä, että ravipelien osuus nousisi merkittävästi yli 4%. Ja jos nousee, niin sitten ollaan niin onnellisessa tilanteessa, että raveihin on mahdollista hankkia muuta ulkopuolista sponsorirahaa kansansuosioon vedoten.

Mitäköhän kansainväliselle yhteistyölle tapahtuu?
PJK
 
Viestit: 2982
Liittynyt: 24. Kesä 2014 09:51

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja nipa » 13. Maalis 2015 14:59

Kaikki raviurheilun järjestöelämän vaiheet Hippoksen perustamisen jälkeen nähtynä ja tuon edellisen Veikkaus-yhteistyön alun lähietäisyydeltäkin muistaen en jaksa oikein innostua koko revohkasta puoleen tai toiseen. Se hyvä puoli tuossa kuitenkin on, että kansainvälinen yhteistyö nykymuodossaan loppuu ja 4% raviurheilulle tulonjaosta on oikein hyvä prosentti. ;)
nipa
 
Viestit: 2346
Liittynyt: 29. Elo 2009 19:46

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Touho » 13. Maalis 2015 15:11

nipa kirjoitti:Se hyvä puoli tuossa kuitenkin on, että kansainvälinen yhteistyö nykymuodossaan loppuu ja 4% raviurheilulle tulonjaosta on oikein hyvä prosentti. ;)

Minkä ihmeen takia tuo kansainvälisen yhteistyön loppuminen olisi hyvä asia? Ruotsin raviurheilu rikastuttaa Suomenkin raviurheilua aivan käsittämättömän paljon, enkä keksi kyllä yhtäkään positiivista asiaa, jos se loppuu. Jos pelaaminen Ruotsiin loppuisi huomenna, ei siitä vaihdosta siirtyisi Suomen raveihin kuin murto-osa, jos sitä luulet.
Touho
 
Viestit: 3635
Liittynyt: 25. Heinä 2011 12:41

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Chocolate » 13. Maalis 2015 15:21

Minkä ihmeen takia tämän täytyy lopettaa kv-yhteistyö? :eh:
Chocolate
 
Viestit: 2023
Liittynyt: 01. Syys 2009 17:38

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja nipa » 13. Maalis 2015 15:46

Chocolate kirjoitti:Minkä ihmeen takia tämän täytyy lopettaa kv-yhteistyö? :eh:


Ei kai mikään estä jatkamasta kansainvälistä yhteistyötä kokonaan, mutta nykymuotoiselle peliyhteistyölle tulee lainsäädännöllisiäkin esteitä. Tämä kannattaa hevosmiestenkin ajatella etukäteen, ettei käy niinkuin viime kerralla 1980-luvun alussa. Silloin Hippoksessa luultavasti luultiin, että pelien verottaminen on Veikkauksen toimivallan piirissä eikä eduskunnalla. Ja katsottiin, että Pihkala ja Nybondas olivat mokanneet. :tuuletus:
nipa
 
Viestit: 2346
Liittynyt: 29. Elo 2009 19:46

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Örjan Hampparsson » 13. Maalis 2015 17:11

Tämä on hyvä uutinen, Fintoto olisi ajanut turmioon koko lajin.
Örjan Hampparsson
 
Viestit: 105
Liittynyt: 23. Huhti 2012 22:30

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja RaahenTiikeri » 13. Maalis 2015 19:15

Touho kirjoitti: Jos pelaaminen Ruotsiin loppuisi huomenna, ei siitä vaihdosta siirtyisi Suomen raveihin kuin murto-osa, jos sitä luulet.

-tuossa on kyllä lause,joka saa minut ajattelemaan kahtiajakoisesti.Olen todennäköisesti touhon kanssa samaa mieltä siitä,että ei se raha suomen peleihin mitenkään täysimääräisesti siirtyisi,jos peli ruotsiin loppuisi.Mutta toisaalta voi kysyä,että mistä se raha tulee,joka nyt menee ruotsin ravipeleihin?Ei se tule mummorullia pyöritteleviltä eläkeläisiltä eikä urheiluvedonlyöntiin inspiroituneilta nuorilta miehiltä.Kyllä se tällä hetkellä suomesta ruotsin ravipeleihin menevä raha virtaa suomalaisilta hevospeleihin perehtyneiltä pelaajilta.Ja eiköhän heistä suurin osa ole tuntumansa hakenut suomen ravipeleistä?Ja he ovat yleisesti ottaen ravipeleihin perehtyneitä pelaajia.Voisi kysyä,että miksi se raha (joka jäisi ruotsiin pelaamatta) ei voisi siirtyä isoissa määrin kotimaan peleihin?
Jämsän Ravit 2019?
RaahenTiikeri
 
Viestit: 3415
Liittynyt: 15. Helmi 2012 15:45

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Frans H Jouset » 28. Syys 2017 19:47

Tässä yksi avaus asiasta, josta olin silloin huolissani, kun tähän uuteen Veikkaukseen johtaneen esitys tuli julkisuuteen.

http://www.talouselama.fi/uutiset/hevoset-eivat-vie-peruskoululaisten-rahoja-varat-tulevat-eri-rahahanoista-6679627

Jossain vaiheessa "unohtuu" se mistä raviurheiluun menevät "tukirahat" tulevat. Alkaa poliittinenkeskustelu, jossa valitettavasti raviurheilu tullee olemaan heikoilla. Kun rahaa tarvitaan johonkin muuhun esim. koulutukseen, on helppo todeta, että tälläinen "tuki" ei ole perusteltua ja raviurheilun osuus Veikkauksen tuotoista alkaa tippumaan. Toivottavasti olen väärässä, mutta tämä on valitettavasti yksi skenaario.
Avatar
Frans H Jouset
 
Viestit: 361
Liittynyt: 01. Tammi 2012 18:15

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Harri H » 29. Syys 2017 13:16

On muuten vähän raskaita vääntäjiä nämä Enbusket ja kumppanit, kun eivät edes halua ymmärtää asiaa, vaikka ratakiskoa tarjotaan. Verenpaine nousee ja Twitter-tauko on päivä päivältä lähempänä.
Maybe, just once, someone will call me "Sir" without adding, "You're making a scene." - Homer J. Simpson
Harri H
 
Viestit: 6614
Liittynyt: 15. Elo 2009 12:42

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 29. Syys 2017 18:54

Frans H Jouset kirjoitti:Jossain vaiheessa "unohtuu" se mistä raviurheiluun menevät "tukirahat" tulevat. Alkaa poliittinenkeskustelu, jossa valitettavasti raviurheilu tullee olemaan heikoilla. Kun rahaa tarvitaan johonkin muuhun esim. koulutukseen, on helppo todeta, että tälläinen "tuki" ei ole perusteltua ja raviurheilun osuus Veikkauksen tuotoista alkaa tippumaan. Toivottavasti olen väärässä, mutta tämä on valitettavasti yksi skenaario.

Tämä on kyllä oikeasti nyt suuri pelko ja pahoin pelkään myös, että raviurheilu on tässä heikoilla ellei osata sitten todella hyvin perustella olemassaoloamme. Ymmärrän kyllä täysin Enbuskea ja co, karultahan tuollainen "avustus" näyttää ulkopuolisen silmin. Olisi yhdistymisvaiheessa pitänyt osata miettiä jokin "huomaamattomampi" konsti rahojen jakamiseen :think:
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Harri H » 30. Syys 2017 16:45

Ruikonperä kirjoitti:
Frans H Jouset kirjoitti:Jossain vaiheessa "unohtuu" se mistä raviurheiluun menevät "tukirahat" tulevat. Alkaa poliittinenkeskustelu, jossa valitettavasti raviurheilu tullee olemaan heikoilla. Kun rahaa tarvitaan johonkin muuhun esim. koulutukseen, on helppo todeta, että tälläinen "tuki" ei ole perusteltua ja raviurheilun osuus Veikkauksen tuotoista alkaa tippumaan. Toivottavasti olen väärässä, mutta tämä on valitettavasti yksi skenaario.

Tämä on kyllä oikeasti nyt suuri pelko ja pahoin pelkään myös, että raviurheilu on tässä heikoilla ellei osata sitten todella hyvin perustella olemassaoloamme. Ymmärrän kyllä täysin Enbuskea ja co, karultahan tuollainen "avustus" näyttää ulkopuolisen silmin. Olisi yhdistymisvaiheessa pitänyt osata miettiä jokin "huomaamattomampi" konsti rahojen jakamiseen :think:


Minä en ymmärrä Enbuskea ja kumppaneita niin kauan, kun eivät pysty perustelemaan mikä tässä tilanteessa nyt on niin kamalaa. Näyttää pahalta, joo, mutta perustelut on annettu, väännetty rautalangasta ja tarjottu vielä ratakiskoa, mutta ei mene viesti perille. Tai menee, mutta ei nämä narsistit halua myöntää olevansa väärässä. Vastapuoli ei ole tarjonnut vielä yhtä ainoaa järkevää argumenttia, vaan keskustelu kiertää aivan täysin kehää ja kaikesta paistaa läpi vain ja ainoastaan se, että hevosurheilu ei ole lähellä omaa sydäntä, niin sen joutaa lopettaa. Aivan jäätävää paskaa suoltavavat Enbuske ja (vihreät) adjutantit. Siellä on jo rinnastettu hevosurheilua kukkotappeluihin ja härkätaisteluihin sekä kerrottu, että ne 15 000 ihmistä jotka ala työllistää, työllistyisivät kyllä muihin hommiin jos hevosurheilu ja koko ala ajettaisiin alas. Se viesti ei vaan mitenkään mene perille, että tuki on itse tienattua rahaa ja kaiken lisäksi valtiolle jää vielä tuottoakin raveista. Vaan pitäisi työntää tämä 40 miljoonaa peruskouluun. Joo, voisihan sen kerran tehdäkin, mutta siinä sitten olisi. Rahaa ei tule edelleenkään taivaalta.

Voi helvetti sentään, että höyry nousee korvista, kun pelkästään ajatteleekaan tätä kohua :evil:
Maybe, just once, someone will call me "Sir" without adding, "You're making a scene." - Homer J. Simpson
Harri H
 
Viestit: 6614
Liittynyt: 15. Elo 2009 12:42

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 30. Syys 2017 17:52

Harri H kirjoitti:Minä en ymmärrä Enbuskea ja kumppaneita niin kauan, kun eivät pysty perustelemaan mikä tässä tilanteessa nyt on niin kamalaa. Näyttää pahalta, joo, mutta perustelut on annettu, väännetty rautalangasta ja tarjottu vielä ratakiskoa, mutta ei mene viesti perille. Tai menee, mutta ei nämä narsistit halua myöntää olevansa väärässä. Vastapuoli ei ole tarjonnut vielä yhtä ainoaa järkevää argumenttia, vaan keskustelu kiertää aivan täysin kehää ja kaikesta paistaa läpi vain ja ainoastaan se, että hevosurheilu ei ole lähellä omaa sydäntä, niin sen joutaa lopettaa. Aivan jäätävää paskaa suoltavavat Enbuske ja (vihreät) adjutantit. Siellä on jo rinnastettu hevosurheilua kukkotappeluihin ja härkätaisteluihin sekä kerrottu, että ne 15 000 ihmistä jotka ala työllistää, työllistyisivät kyllä muihin hommiin jos hevosurheilu ja koko ala ajettaisiin alas. Se viesti ei vaan mitenkään mene perille, että tuki on itse tienattua rahaa ja kaiken lisäksi valtiolle jää vielä tuottoakin raveista. Vaan pitäisi työntää tämä 40 miljoonaa peruskouluun. Joo, voisihan sen kerran tehdäkin, mutta siinä sitten olisi. Rahaa ei tule edelleenkään taivaalta.

Voi helvetti sentään, että höyry nousee korvista, kun pelkästään ajatteleekaan tätä kohua

Oon nähnyt keskusteluista ehkä murto-osan jos sitäkään, mutta en oo nähnyt myöskään puolustelijoilta kovin vahvaa argumentointia miksi juuri raviurheilulla on moinen erityisasema. Ei mitään havaintoa luvuista, mutta esim. jääkiekkokin kerää varmasti kovasti peliä Suomessa, mutta kuinka paljon siitä palautuu jääkiekkoliitolle? tai jalkapallolle? tai pesäpallolle? Listaa voisi jatkaa loputtomiin lajeista, josta vetoa lyödään.

Jos alunperin olisi osattu neuvotella fiksummin ravien "tukiraha", esim. jonain lisenssimaksuna tms niin ei pääsisi tällaisia kohuja syntymään, mutta valitettavasti paska on osunut jo tuulettimeen ja jos asia ottaa vielä lisää tuulta purjeisiin niin huonossa tapauksessa se on soronoo raveille ainakin nykymuodossaan... :facepalm:
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Masa V » 30. Syys 2017 19:26

Onneksi näyttää siltä, että Enbuskea ei kukaan ota kovin vakavasti, kuten ei jotain tuntematonta vihreiden varavaltuutettua. Ravivastaisia kirjoituksia ei onneksi näkynyt missään vakavasti otettavassa lehdessä. Luulen, että asia meni aika huomaamatta läpi... Kokoomukselta ja keskustalta olisi poliittinen itsemurha lähteä leikkamaan ravien tukea. Enbuske provosoi ja hämmentää, miestä ei kannata ottaa kovin vakavasti.
On surullinen fakta, että hevonen jolla ei ole vaivaa, on huono. (Kati Lindsberg)
Masa V
 
Viestit: 5239
Liittynyt: 11. Loka 2009 23:49
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja nile » 30. Syys 2017 19:47

Enbuskehan on valtakunnan pelleosastoa. Häntä tuskin kukaan ottaa vakavissaan missään asiassa. Poliittisia itsemurhia ravien tuen hyväksi tai niitä vastaan ei tehdä. Tulee kuitenkin mieleen toisen valtakunnan pellen Trumpin toteamus puertoricolaisille: Tehkää itsekin jotakin. Älkää odottako, että saisitte kaiken valmiina. Raviurheilun 4 prosentin osuus Veikkauksen pelituotosta ei ole ikuista.
nile
 
Viestit: 499
Liittynyt: 17. Loka 2016 16:52

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Harri H » 01. Loka 2017 19:07

Maybe, just once, someone will call me "Sir" without adding, "You're making a scene." - Homer J. Simpson
Harri H
 
Viestit: 6614
Liittynyt: 15. Elo 2009 12:42

Seuraava

Paluu Yleinen ravikeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa