isot kimpat saavat jatkoa

Tällä alueella keskustellaan raviurheilusta yleisellä tasolla.
Alueen säännöt
Pidetään keskustelu asiallisena. Ei rasistisia, eikä muulla tavoin loukkaavia viestejä. Asiattomat viestit poistetaan ja käyttäjille voidaan jakaa varoituksia. Mikäli käyttäjän rikkeet ovat toistuvia, kirjoitusoikeudet tullaan poistamaan pysyvästi. Vastuu viestien sisällöstä on kirjoittajilla itsellään.

Re: isot kimpat saavat jatkoa

ViestiKirjoittaja supaseppä » 29. Marras 2015 15:34

:? Tuohon varsan hintaan kommentoisin.
Itse ajattelen että jos puhutaan 100 - 700 osuuden kimpoista niin jos varsaa ostetaan niin hinta ei minusta ole se ollennainen tekijä. Vaan laatu mahdollisimman tasokas ja odotusarvoiltaan hyvä.
Kyllä se varsan konaishinta loppujen lopuksi on kova kun siihen lisään ylläpidot ja varsavuosien treenaukset ym. Minusta lähtöhinta ei juuri ratkaise.
Tietysti mitä pienempi kimppa niin sitten sillä on merkitystä kaiketi.
Eikös se jotenkin näin mene ekavuosi noin 5000e hoito/ym tokavuosi 10000e/hoito/valmennus
3 vuosi tuon saman 10000e /hoito/valmennus tuskin tuollaista isonkimpan hevosta kenellekään harrastelijalle laitetaan.
3v:N jälkeen on 25000e menny ja siihen lisätään ostohinta esim 10000e tai 20000e tai 30000e
35000/100 = 350e 45000/100= 450e 55000/100=550e
Ja jos tuo 350/3 vuodella = 116/ 12kk on 10e kuussa kolmenvuoden ajan 100 osuudella.
sama jako 550e/3 vuodella = 183/ 12kk on 15,3e kuussa kolmenvuoden ajan 100 osuudella.
Niin noilla esimerkeillä minusta ei ostohinnalla ole merkitystä vain odotusarvolla.
Nuo hinnat on vain esimerkkejä ei todellisia, älkää niihin takertuko. :lol:
1-2 henkilön kimpassa ostohinta merkkaa jo paljon.
Mutta väittäisin että jo esim 20-30 henkilön kimpassa se ei enään merkitse kovinkaan paljon.
Korjatkaa jos olen väärässä. :!:
supaseppä
 
Viestit: 900
Liittynyt: 28. Touko 2010 22:58
Paikkakunta: Tampere

Re: isot kimpat saavat jatkoa

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 29. Marras 2015 15:57

For Nothing... kirjoitti: Muuten mainiossa liigaideassa eniten on vituttanut aivan yltiöpositiivinen ja optimistinen uutisointi, jossa kaikki on ruusunpunaista. Joku roti pitäisi siihenkin saada, ja asiat uskaltaa sanoa, miten ne oikeasti on.

Täysin samaa mieltä. Esim. Oulun raviliigavarsalla jalka meni niin pahasti alta pari viikkoa sitten, että ura voi olla ohi. Uutisointi siitäkin oli niin ruusunpunaista, että alkoi melkein oksettamaan.
Ruikonperä
 
Viestit: 15604
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: isot kimpat saavat jatkoa

ViestiKirjoittaja supaseppä » 02. Joulu 2015 19:25

;) Olin tuossa eilen tuota Madonnaa katsomassa kun Teivon raviliigalla oli järjestetty tapaaminen raveihin.
Eilen oli menu tällainen ensin mentiin ennen Donnan lämmitystä hevosta katsomaan ja Donna käytävällä odottelikin.
Markku oli paikalla Johannan kanssa ja vastaili kysymyksiin jos jonkun mieltä jokin asia askarrutti.
Donnaa sai halukkaat rapsusetella tai ottaa selfien.
Väkeä oli paikalla vähiten mitä hevosen tapaamisissa on ollut lapset ja pienten lasten perheet olivat jääneet kotiin, myöhäinen ja sateinen ajankohta varmasti oli syy tähän.
Teivo ja siipimyyjä oli tarjonnut tallilla käynnin jälkeen katsomoravintolassa siivet ja ruokajuoman.
Vähän enemmän oli startista odotuksia mitä tuli mutta ei tuo nyt aivan surkea ollut, parempaan kumminkin uskottiin. Sanoittaisko tyydyttävä mutta ei hyvä.
Omistajakortilla oli pääsy raveihin ja talliportilla sai kuulemma vielä kaverikin sai vapaalipun.
Tuossa noin yleisesti kattaus illasta.
supaseppä
 
Viestit: 900
Liittynyt: 28. Touko 2010 22:58
Paikkakunta: Tampere

Re: isot kimpat saavat jatkoa

ViestiKirjoittaja Lizzie81 » 14. Joulu 2015 12:47

Mulla on osuus tosiaan Sampasta (Sahara Crack It), Maisasta (Golden Luxi) ja Vallesta (Wallesmanni).
Summa summarum; Maisan kanssahan tää on ollu ihan kivaa. Suuria odotuksia ei ollut, mutta onhan tuota ollut aina mukava jännittää. Meillä on ollut ihan kivoja matkoja raveihin nää muutamat (viimeksi oltiin Vermossa kasvattajakruunua katsomassa pienellä porukalla) ja kun itselläni ei ole ajokorttia ja mieheni ei ole hevosihmisiä, niin :clap: pääsen minäkin joskus jonnekin.

Samppaa olen seurannut kauempaa, en ole esimerkiksi siellä Oulun raviradalla vielä koskaan käynyt. Pidin sitä lahjakkaana varsana, mutta tosiaan ensin oli kaviopaise jota hoideltiin puolisen vuotta, ja sen jälkeen tuli johonkin jalkaan imppari, ja kun sen jälkeen pääsi starttiin, meni tämä hankoside ja se voi sitten olla tässä. Valitettavasti menestys ei ole aina päästä kiinni; myös alakerran pitää kestää ja joillakin (tai valitettavan monella) se heikko kohta löytyy sieltä. Toivotaan, että Samppa palaa vielä radoille, mutta saa nähdä tuleeko vielä tämän raviliigan aikana. Tiedotus Sampasta on ollu ehkä kaikkein heikointa mutta parantunut kyllä nyttemmin, kun aika moni antoi palautetta, että haluaisi enemmän kuulumisia. Samppa menee kuntoutukseen Biskopille joten toivotaan sieltäkin kuulumisia.

Kaustisen osuuden ostin kun olen itse "sieltäpäin" kotoisin. Ylivieska kiinnosti enemmän mutta kun halusin "vaihtelun vuoksi" suomenhevosesta osuuden ja sitten se Ylivieska ei toteutunutkaan, jota ensin suunnittelin. Anti sieltä on ehkä laihin tähän mennessä, tai onhan Valle juossut sentään opparin ja tiedottamiset Kaustiselta on ihan jees. Mutta kun kesällä kävin Kaustisella raveissa, ja siellä oli myös Vallen kimppatapaaminen (johon en ehtinyt kun se oli pari tuntia ennen raveja), eikä liigakortilla saanut edes alennusta ravien pääsymaksusta, niin jäi vähän :roll: maku, mutta ehkäpä sen Vallen vielä pääsee näkemään. Tähän mennessä ainoa kerta kun olen sen nähnyt, oli Porin kunkkareitten huutokaupassa. :D Olin ostanut osuuden jo aiemmin ja vielä huutokaupan jälkeenkään ei tiennyt oliko sieltä nyt ostettu hevonen vai ei. :thumbup1:

Kaiken kaikkiaan ihan positiiviset fiilikset eikä mikään näistä kaduta ainakaan vielä. :D
Lizzie81
 
Viestit: 15
Liittynyt: 13. Maalis 2010 16:56

Re: isot kimpat saavat jatkoa

ViestiKirjoittaja Neliveto » 14. Joulu 2015 17:27

Lizzie81 kirjoitti:Kaustisen osuuden ostin kun olen itse "sieltäpäin" kotoisin. Ylivieska kiinnosti enemmän mutta kun halusin "vaihtelun vuoksi" suomenhevosesta osuuden ja sitten se Ylivieska ei toteutunutkaan, jota ensin suunnittelin. Anti sieltä on ehkä laihin tähän mennessä, tai onhan Valle juossut sentään opparin ja tiedottamiset Kaustiselta on ihan jees. Mutta kun kesällä kävin Kaustisella raveissa, ja siellä oli myös Vallen kimppatapaaminen (johon en ehtinyt kun se oli pari tuntia ennen raveja), eikä liigakortilla saanut edes alennusta ravien pääsymaksusta, niin jäi vähän :roll: maku, mutta ehkäpä sen Vallen vielä pääsee näkemään. Tähän mennessä ainoa kerta kun olen sen nähnyt, oli Porin kunkkareitten huutokaupassa. :D Olin ostanut osuuden jo aiemmin ja vielä huutokaupan jälkeenkään ei tiennyt oliko sieltä nyt ostettu hevonen vai ei. :thumbup1:

Kaiken kaikkiaan ihan positiiviset fiilikset eikä mikään näistä kaduta ainakaan vielä. :D


Wallesmanni-liigakortilla pitäisi kyllä päästä ihan ilmaiseksi Kaustisen raveihin ;) .
Neliveto
 
Viestit: 2845
Liittynyt: 06. Syys 2009 19:08

Re: isot kimpat saavat jatkoa

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 28. Joulu 2015 23:56

RaahenTiikeri kirjoitti:
supaseppä kirjoitti:Apilan Ruska
Hevonen ei ole kypsä vielä ainakaan, tiedotus oli melko verkkaista mutta eipä juuri tiedotettavaa ollutkaan koska ei hevonen ollut valmis kilpahevonen.
Viime startissa vasta vautia löytyi laukan jälkeen startissa.
Edut hyvät esim vapaa pääsy normi Porin raveihin.

-itse olen tässä mukana joululahjaksi saadulla osuudella.Melko nopeasti alkoi tulla tietoa,että on vähän vaikea tapaus,eikä paljon tiedotettavaa lähtitulevaisuudessa ole.Ja noinhan se menikin,mutta ois nyt kilpauran alkua ehkä voinut vähän hehkuttaa,kun kai se nyt aiemman valossa oli jo hieno juttu se että pääsi radalle.Ei voi sinänsä moittia mitään tässä kimpassa,ketään ei voi syyttää siitä että varsa osoittautuukin vähän hitaammin kehittyväksi eikä siitä ole paljon siksi tiedotettavaakaan.Korkeata hintaa nyt tietysti voi aina moittia,mutta...

Nyt perjantaina on Apilan Ruska huutokaupattavana ennen Porin raveja :geek: http://porinravit.fi/fi-fi/article/etus ... ruska/839/

Olisihan tolla tosi mielenkiintoinen suku ainakin siitostammaksi.
Ruikonperä
 
Viestit: 15604
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: isot kimpat saavat jatkoa

ViestiKirjoittaja Kädetön » 01. Tammi 2016 22:37

Apilan Ruska myytiin 2100 eurolla. Lieneekö tammasta enemmän iloa kuin Janne Sorosen ajovitsasta, jonka huutokauppahinta oli 520 euroa :cowboy:
Kädetön
 
Viestit: 3642
Liittynyt: 24. Helmi 2012 23:01

Re: isot kimpat saavat jatkoa

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 12. Tammi 2016 19:06

Kädetön kirjoitti:Apilan Ruska myytiin 2100 eurolla. Lieneekö tammasta enemmän iloa kuin Janne Sorosen ajovitsasta, jonka huutokauppahinta oli 520 euroa

"Tamma pääsi hyvään kotiin, sillä sen osti Horse Team Ketola & Erkki Hietala. Hevonen on jo siirtynyt Jouni Miettiseltä Kauko Ketolan valmennukseen.

Apilan Ruskan huutokauppahinnaksi muodostui 2100 €. Tämän lisäksi tamma tienasi palkintorahoja 130 €. Porin Tallin osakkaista 19 ilmoitti haluavansa tuotto-osuutensa itselleen. Yhden osuuden tuotoksi muodostui 2230 € / 1000 = 2,23 €. Näin ollen Porin Talli tulee lahjoittamaan tuottoylijäämän 2187,63 € Porin Keskussairaalan lastenosastolle Kultaloimiravien yhteydessä lauantaina 23.4.2016."


Hieman huvittaa, että 19 osakasta halusi pari euroa takaisin, mutta eiköhän tuossa ollut kyse suurimmalta osaksi protesti jotain vastaan? :think:

Mestarikasvattajat kimppa ei toteudu vähäisen kysynnän takia.
Ruikonperä
 
Viestit: 15604
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: isot kimpat saavat jatkoa

ViestiKirjoittaja RaahenTiikeri » 12. Tammi 2016 21:40

Ruikonperä kirjoitti:Hieman huvittaa, että 19 osakasta halusi pari euroa takaisin, mutta eiköhän tuossa ollut kyse suurimmalta osaksi protesti jotain vastaan?

-jos mää oisin tajunnut/ehtinyt suorittaa protestini niin olisin kyllä kernaasti protestoinut tuon kimpan tiedostushaluttomuutta vastaan varaamalla nuo rahat yhteen (1) pirkka-lageriin 0,33l ja yhteen(1) paketilliseen Pall Mallin sätkäpapereita(=n.2,30€ yhteensä).Mutta koska tiedotuslinja jatkui etäisen kohteliaana,ei asiaa minulta kysytty.

Mut menee se mun osuus noinkin ihan hyvään tarkoitukseen :thumbup1:
Eli Tulevaisuuden Nuoriin Porilaisiin.Ja sitä myötä yhtä kaikki mahdollisesti markkinoiden yhteen halvimmista oluista ja sätkäpaperiin. :facepalm:
Jämsän Ravit 2019?
RaahenTiikeri
 
Viestit: 3606
Liittynyt: 15. Helmi 2012 15:45

Re: isot kimpat saavat jatkoa

ViestiKirjoittaja For Nothing... » 15. Tammi 2016 18:44

Ruikonperä kirjoitti:Mestarikasvattajat kimppa ei toteudu vähäisen kysynnän takia.


Enkä kyllä yhtään ihmettele. Jos tuossa kärryillä pysyin, niin 150 000e satsauksella olisi kasvatettu 4 varsaa, jotka myyty huutokaupassa 1½-vuotiaana. Koska kasvattajarahat olisi ohjattu oppilaitosten toimintaan, niin kyllä olisi kasvatuselämyksille tullut hintaa. Vaikea nähdä, että kaiken mennessä nappiin (lue: neljä syntynyttä orivarsaa) olisi myynneillä voinut saada korkeintaan kolmanneksen sijoituksesta takaisin. Vaikutti aika roimalta kusetukselta oppilaitoksen tarkoituksiin koko projekti. Mtv:n kotisivujen artikkelissa vetäjä sanoo, että "aika ei vain ollut vielä kypsä" kasvattajakimpalle. Minä sanon että "kaupan" ehdot tässä pahiten petti. Kevyesti heitettynä puolet on liikaa tuossa hinnassa ja kasvattajana haluaisin ilman muuta kasvattajarahat, siellähän se jännitys piilee, kun omiensa uria seuraa.
- Roses of the night, are growing without light -
For Nothing...
 
Viestit: 517
Liittynyt: 03. Syys 2009 13:49

Re: isot kimpat saavat jatkoa

ViestiKirjoittaja tavis » 11. Maalis 2016 18:39

Raviliigan loukkaantuneista hevosista

http://www.raviliiga.fi/blogi/2016/03/11/8164
tavis
 
Viestit: 1098
Liittynyt: 11. Helmi 2010 18:08

Re: isot kimpat saavat jatkoa

ViestiKirjoittaja For Nothing... » 23. Kesä 2016 16:39

Taas on vireillä uusi tapa nyhtää idioot... anteeksi, ostaa kokemuksia hevosenomistajana. Veikan Kartanon Kesäkimppa aloitti neljän kuukauden projektin, jossa kaksi arkista ravuria starttaa kimpan nimissä neljä kuukautta alkaen 1.6.2016. Sata osuutta, yhden arvo 120e. Tähän neljän kuukauden projektiin on varattu 12 000e kassa. Tallin treenimaksu on 950e/kk, eli loppuhuveihin, mm. iltajuhliin, on käytössä 4 400e. Vedin toki provosoiden mutkia suoriksi, mutta melkoinen saa olla juhlien tarjonta, perignonin tomppaa lienee lavatolkulla noin alkumaljaksi ja varmaan The 69 Eyes soittaa illan päätteeksi. Hyväähän tässä varmasti tarkoitetaan, mutta miksi nämä pitää aina ryssiä samalla kaavalla. Huonot hevoset ja liian kallista. Nyt takaisin luvataan näiden ravureiden juoksemat rahat, ei ainakaan mainita, että tuosta 12 000e panoksesta jäljelle jäävä osa myös palautettaisiin. Paljon on onneksi osia vielä kaupan, innokkaimmat ehtivät vielä mukaan *valitsemasi hymiö*

http://stallblombacke.com/shop/hevoskim ... esakimppa/
- Roses of the night, are growing without light -
For Nothing...
 
Viestit: 517
Liittynyt: 03. Syys 2009 13:49

Re: isot kimpat saavat jatkoa

ViestiKirjoittaja PJK » 23. Kesä 2016 17:38

For Nothing... kirjoitti:Taas on vireillä uusi tapa nyhtää idioot... anteeksi, ostaa kokemuksia hevosenomistajana. Veikan Kartanon Kesäkimppa aloitti neljän kuukauden projektin, jossa kaksi arkista ravuria starttaa kimpan nimissä neljä kuukautta alkaen 1.6.2016. Sata osuutta, yhden arvo 120e. Tähän neljän kuukauden projektiin on varattu 12 000e kassa. Tallin treenimaksu on 950e/kk, eli loppuhuveihin, mm. iltajuhliin, on käytössä 4 400e. Vedin toki provosoiden mutkia suoriksi, mutta melkoinen saa olla juhlien tarjonta, perignonin tomppaa lienee lavatolkulla noin alkumaljaksi ja varmaan The 69 Eyes soittaa illan päätteeksi. Hyväähän tässä varmasti tarkoitetaan, mutta miksi nämä pitää aina ryssiä samalla kaavalla. Huonot hevoset ja liian kallista. Nyt takaisin luvataan näiden ravureiden juoksemat rahat, ei ainakaan mainita, että tuosta 12 000e panoksesta jäljelle jäävä osa myös palautettaisiin. Paljon on onneksi osia vielä kaupan, innokkaimmat ehtivät vielä mukaan *valitsemasi hymiö*

http://stallblombacke.com/shop/hevoskim ... esakimppa/


Itse en kritisoisi niinkään pahasti hintaa, 44€ ei ole illallikortiksi kallis, jos on muutakin kuin perunasalaattiin, makkaraa ja kaljaa. Sen sijaan noiden hevosten tuollainen kehuminen ("nouseva kilpahevonen") on pahasti yliampuvaa.

Muistelisin, että harhaanjohtavaa markkinointia on muilla kuluttajamarkkinoinnin sektoreilla vaadittu joskus lopetettavan jopa uhkasakkojen uhalla. Ei varmaan koske hevosalaa.
PJK
 
Viestit: 3300
Liittynyt: 24. Kesä 2014 09:51

Re: isot kimpat saavat jatkoa

ViestiKirjoittaja For Nothing... » 12. Heinä 2016 16:41

Jottei touhu menisi pelkästään kotimaisten suurkimppojen arviointiin (=mollaamiseen) niin osataan sitä Ruotsissakin. Sisyfos on jo kertaalleen vienyt läpi operaation, jossa 25 osuutta myydään 100 000kr hinnalla. Vastineeksi saa 10 Sisu-varsaa, joista kimpan omia viisi oritta ja liisattuna viisi tammaa. Valmennukseen 1½-vuotissyksynä Salmelalle ja oriit myydään ja liisatut tammat annetaan takaisin marraskuussa 3-vuotiaina. Skeptikkona olisin jo ensimmäisen projektin ampunut ylihintaiseksi ja hevoset huonoiksi. Onnekseni en sitä tehnyt, vaan saldo oli statseilla 133:13-19-13 ja 2 479 3450 kr. Lisätuloa myydyillä oreilla, niiden hintoja en löytänyt pikaisella tutkinnalla.

Nyt on sitten sama lyöty uusiksi sillä erolla, että kalustosta pudotetaan heikoimpia lenkkejä matkan varrella 6kk:n katsauksella. Jälleen olen sitä mieltä, että eihän tässä tule kuin kalliita elämyksiä, katsotaan meneekö veikkaus puihin. Sisyfokselle diili on sinänsä ideaali, omat tammat saavat juosta toisten laskuun nuoruusvuodet ja sitten takaisin siitokseen, jos tarve. Oriit on luonnollisesti heikompaa ainesta, jotka eivät huutokaupoissa nousisi hyviin hintoihin. Lisäksi oma treenari saa kymmenen varsaa talliinsa pariksi vuotta ja vielä siten, että heikoimmista pääsee eroon. Saas nähdä, uskaltaako joku Suomessa kopioida idean. Toki muunneltuna, ei taida näiltä leveysasteilta löytyä kymppiä kiinnittäviä noin montaa.
- Roses of the night, are growing without light -
For Nothing...
 
Viestit: 517
Liittynyt: 03. Syys 2009 13:49

Re: isot kimpat saavat jatkoa

ViestiKirjoittaja Kädetön » 19. Heinä 2016 21:54

Kummalla on suurempi oletusarvo tässä kimpassa varmoista tuloista, osakkailla, vai kasvattaja/valmentajalla?

http://www.mikkelinravirata.fi/yhteysti ... ichel.html

Kuinka moni lämminverinen tulee viimeistään 3-vuotis kaudellaan starttiin? Onhan sekin tietysti osakkaille elämys kun saavat sähköpostiin kuvia ihkusta varsasta, josta on melkoiset odotukset.
Kädetön
 
Viestit: 3642
Liittynyt: 24. Helmi 2012 23:01

Re: isot kimpat saavat jatkoa

ViestiKirjoittaja For Nothing... » 19. Heinä 2016 22:14

Kädetön kirjoitti:Kummalla on suurempi oletusarvo tässä kimpassa varmoista tuloista, osakkailla, vai kasvattaja/valmentajalla?

http://www.mikkelinravirata.fi/yhteysti ... ichel.html

Kuinka moni lämminverinen tulee viimeistään 3-vuotis kaudellaan starttiin? Onhan sekin tietysti osakkaille elämys kun saavat sähköpostiin kuvia ihkusta varsasta, josta on melkoiset odotukset.


Tämähän on kasvattajalle lottovoitto toteutuessaan. Okei, arvokkaasta oriista, jolla ei kuitenkaan ole kunnon näyttöjä Suomesta. Kimppa maksaa elätyksen ja kasvattaja saa ammattilaistreeniä uransa nauttineen kypsyneen hedelmän käsiinsä. Emä oli täysin riittämätön kilpahevonen, menestyksekäs veljensä taas ei valmis kolmivuotiaana. Ehdottomasti kimpan olisi pitänyt saada myös nelivuotiskausi tuohon sopimukseensa. Jos tämä on juoksija, niin epäilenpä, ettei se ole sitä vielä 2- ja 3-vuotiskaudella. En missään tapauksessa ottaisi tästäkään kimpasta osaa. Viime vuosina keskimäärin 3-5 3-vuotiasta on juossut 45 000e. Uskallan sanoa, ettei tämä ole ikäluokassaan yksi niistä. Kymmenesosakin olisi pienehkö yllätys.
- Roses of the night, are growing without light -
For Nothing...
 
Viestit: 517
Liittynyt: 03. Syys 2009 13:49

Re: isot kimpat saavat jatkoa

ViestiKirjoittaja For Nothing... » 19. Elo 2016 15:36

PJK kirjoitti:Itse en kritisoisi niinkään pahasti hintaa, 44€ ei ole illallikortiksi kallis, jos on muutakin kuin perunasalaattiin, makkaraa ja kaljaa. Sen sijaan noiden hevosten tuollainen kehuminen ("nouseva kilpahevonen") on pahasti yliampuvaa.

Muistelisin, että harhaanjohtavaa markkinointia on muilla kuluttajamarkkinoinnin sektoreilla vaadittu joskus lopetettavan jopa uhkasakkojen uhalla. Ei varmaan koske hevosalaa.


Ei ollut puutarhajuhlissa Perignonin Tomppaa saati The 69 Eyesiä. Joku kammottava laulupartio ilman soittajia näyttää käyneen. Illalliskortin sisältökään ei taida vastata PJK:n arvokkaampaa arviota. Sivuilta lainattua, se koostui "makoisista salaateista ja grillatuista lihaherkuista tarpeellisine juomineen". Neljässä sankossa oli sidukkaa, bisseä ja lonkkua. Tänään lie kimpan juhlapäivä, ensimmäinen totosija on enemmäin kuin lähellä. Sivuhuomiona sanottakoon, että 61 osuutta on yhä kaupan, kun kimpalla on kuutisen viikkoa olemassaoloa jäljellä.

Kotimaisissa raviliigoissa jälkimmäisen kilpailijat ovat tulleet radoille selvästi vähemmällä kiireellä. Kouvolan Despina voitti tänään ja Forssan Real Red aiemmin tällä viikolla. Joulukuussa päättyvän ykkösliigan hevosista Derbyyn koittaa kolme yksilöä, vaikeaa on saavuttaa finaalia. Jännä nähdä, ajetaanko nämä nyt sileäksi kun sopimus loppuu. Sisäpiiriläisillä lie myös tietoa, onko joku paikkakunta tekemässä itse tarjouksen hevosestaan ja uuden kimpan? Ymmärtääkseni nämä pitää laittaa julkiseen myyntiin alan lehdessä. Arctic Madonna ja Sahara Crack It on olleet jo niin pitkään poissa, että liekö tulevatkaan radalla nykyisessä kilpailussa.

Ruotsin puolella Sisun kilpatalli on saanut jo nyt neljä kaksivuotiasta viivalle ja kahdella muulla on hyväksytty koe.
- Roses of the night, are growing without light -
For Nothing...
 
Viestit: 517
Liittynyt: 03. Syys 2009 13:49

Re: isot kimpat saavat jatkoa

ViestiKirjoittaja Masa V » 19. Elo 2016 16:09

Eipä ole tätä ketjua tullut luettua pitkään aikaan. Ihan huomaamatta jäänyt tämä kesäkimppa, jossa idea sinänsä hyvä, mutta hevoset riittämättömiä. Hyvä diili toki idean keksijöille, vaikka iso osa osuuksista jäikin myymättä.

Ja tämä Mikkelin kimppa myös sellainen, että suku ei vaan suuremmin sytytä ja valmentajankin näytöt ihan muussa kuin 2-3v lämminverisissä. Sellainen varsa, että kyllä varsahuutokaupassa joku tonnilla tai parilla huutaisi. Mutta siihen mennessä olisi kulunut jo paljon rahaa, joten ideahan on loistava, pelkkää varmaa tuloa jälleen. Toki osallistujat häviää, mutta vain vähän ja kimpassa voi olla muuten mukavaa... mutta silti. Ikävä jälleen sanoa, että taas on odotusarvoltaan aivan liian huono varsa otettu isoon kimppaan. Miksiköhän muuten Mikkelin sivuilla on eri nimi kuin sukupostissa tälle varsalle?

Rehellisesti sanottuna ikävää, että homma isoissa kimpoissa edelleen tällaista perseilyä. Raviliiga on ilahduttava poikkeus, jossa oikeasti pyritään hankkimaan huippuvarsa, eikä myydä ylihintaan melko matalan odotusarvon varsoja.
On surullinen fakta, että hevonen jolla ei ole vaivaa, on huono. (Kati Lindsberg)
Masa V
 
Viestit: 5292
Liittynyt: 11. Loka 2009 23:49
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: isot kimpat saavat jatkoa

ViestiKirjoittaja For Nothing... » 19. Elo 2016 16:34

Masa V kirjoitti: Miksiköhän muuten Mikkelin sivuilla on eri nimi kuin sukupostissa tälle varsalle?


Markkinointia parhaimmillaan. St. Michelin alla nettiin eri kanaviin nimikilpailu, herätetään kiinnostus. Sitten osia myyntiin ja lumipallo pyörii.

Ruotsissa Sisu tosiaan on innostunut omista kimpoistaan. Aivan kaikkia sääntöjä uudesta Even Better Sisu Stablesta ei kotisivuilta löytynyt, mutta ideassa on paljon samaa mitä ylempänä kertomassani Racing Stablessa. Satkulla saa 4% yhtymästä, joka omistaa tai hallitsee, ei käy ilmi, viisi Even Better Oddsin ori- ja viisi tammavarsaa. Nyt valmentajana ei ole vain Salmela, vaan myös Pekka Korpi, Ari-Pekka Pakkanen ja Mattias Djuse saa varsoja talliinsa. Yhden tällaisen jo omistan ja vaikka siinä ei pahemmin vikaa ole, niin eipä tuo oikein houkuta. Antti K.:lla on varmaan positiivisempi suhtautuminen asiaan. Kokonaiskuluja olisi helpompi ynnäillä, jos valmentajat edes 2010-luvulla kertoisivat valmennusmaksunsa kotisivuillaan, mutta yhtäkään tällaista tietoa ei ollut tarjolla. Laitetaan silti seurantaan, kun topikki muutenkin näihin on erikoistunut.
- Roses of the night, are growing without light -
For Nothing...
 
Viestit: 517
Liittynyt: 03. Syys 2009 13:49

Re: isot kimpat saavat jatkoa

ViestiKirjoittaja For Nothing... » 26. Elo 2016 13:27

Päivän Hevosenomistaja-lehti sai hymyilyttämään jo huutokaupoista kertovalla artikkelilla, mutta Spede-tyylistä itseään otsaan läpsimistä sai aikaan, yllättäen, Raviliigan kirjoittama, aavistuksen ruusuinen artikkeli.

"Historian ensimmäinen raviliiga on purjehtinut onnellisten tähtien alla perustamisestaan lähtien."

"Raviliiga on todella täyttänyt kaikki siihen asetetut odotukset."

Okei, tämän jutun on allekirjoittanut Lahden raviliiga, jolla on mennyt hyvin. Mitähän mieltä on vaikka Oulu, Mikkeli tai Forssa? HU:n uutisoinnista oli juttua toisessa topikissa ja siellä oltiin sitä mieltä, että kyllä päätoimittajan pitäisi vastata, millaista tekstiä julkaistaan. Samaa voisi totetuttaa tässä.

Liigaa on pari kuukautta jäljellä. Kolme varsaa on ajettu hajalle ja todennäköisesti yksikään ei enää juokse tällä kaudella. Kaksi näistä on ollut koko vuoden sivussa. Yksi on ollut sitten täysin riittämätön ravihevoseksi. Olenkohan seurannut eri liigaa kuin jutun kirjoittaja?

Jos 70 000e sijoituksesta saa takaisin alle kymmenenneksen niin mielestäni ei voida puhua mistään odotuksien täyttämisestä. Myyntihintoja on vielä vaikea arvioida, mutta ei olisi yllätys, jos puolet projekteista ei pääsisi edes tuohon lukuun. Aiemmin esitelty Even Better Sisu Stable lupaa osakkailleen 50% tulostakuun. Se on kova lupaus, mutta silti varmaan koettaisiin ostohetkellä pettymykseksi, jos tulos jää siihen. Mihin lie tässä sitten ajateltu odotusten täyttymisen rajat..
- Roses of the night, are growing without light -
For Nothing...
 
Viestit: 517
Liittynyt: 03. Syys 2009 13:49

EdellinenSeuraava

Paluu Yleinen ravikeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa

cron