Minimipalkintovaatimukset poistuvat

Tällä alueella keskustellaan raviurheilusta yleisellä tasolla.
Alueen säännöt
Pidetään keskustelu asiallisena. Ei rasistisia, eikä muulla tavoin loukkaavia viestejä. Asiattomat viestit poistetaan ja käyttäjille voidaan jakaa varoituksia. Mikäli käyttäjän rikkeet ovat toistuvia, kirjoitusoikeudet tullaan poistamaan pysyvästi. Vastuu viestien sisällöstä on kirjoittajilla itsellään.

Re: Minimipalkintovaatimukset poistuvat

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 28. Huhti 2014 21:39

Itse olen toitottanut pitkään, että liian moni saa rahaa per lähtö, joten jos palkinnoista pitää ottaa pois niin tämä oli mielestäni ainut ja oikea ratkaisu :thumbup: Ei kukaan _OIKEASTI_ raveja lopeta ton päätöksen takia.

Hämmentävän vähän on kyllä vaihtelua pelivaihdoissa kuukausittain. Tietysti pitäisi laskea vaihto per lähtö kun luulisi, että talvisin ja syksyisin ihmisillä on enemmän aikaa seurata raveja kun ei ole muutakaan tekemistä. Kesällä on kaikenlaista muuta aktiviteettia ja itseasiassa kesäkuussa on niin paljon raveja, että tuo myynti on aika huono. Heinäkuussa kun Suomi lomailee niin tietty heti enemmän pelataankin.

Touhon ja co linjoilla tuossa asiassa, että talvisten 75-lähtöjen palkintoa voitaisiin vähän nipistää jos pitää. On ne lähdöt talvella välillä sellaista kuraa.
Ruikonperä
 
Viestit: 15604
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Minimipalkintovaatimukset poistuvat

ViestiKirjoittaja RaahenTiikeri » 28. Huhti 2014 22:18

ja vaikka kuukausittainen vaihtelu on vaihdoissa IHMEEN pieni,niin tasokkaisiin lähtöihin pelataan kuitenkin eniten.

Jos veikata pitää,niin vuodesta toiseen samat lähdöt keräävät vuoden suurimmat lähtövaihdot;kunkkarien osalähdöt,suurhollola,mahd.derby,tietyt suurkilpailut +sitten 75-finaalien lähdöt.
Jämsän Ravit 2019?
RaahenTiikeri
 
Viestit: 3606
Liittynyt: 15. Helmi 2012 15:45

Re: Minimipalkintovaatimukset poistuvat

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 28. Huhti 2014 22:37

RaahenTiikeri kirjoitti:ja vaikka kuukausittainen vaihtelu on vaihdoissa IHMEEN pieni,niin tasokkaisiin lähtöihin pelataan kuitenkin eniten.

Jos veikata pitää,niin vuodesta toiseen samat lähdöt keräävät vuoden suurimmat lähtövaihdot;kunkkarien osalähdöt,suurhollola,mahd.derby,tietyt suurkilpailut +sitten 75-finaalien lähdöt.

En tiedä pelataanko noihin eniten, todennäköisesti, mutta ite en näkisi sen johtuvan niinkään tasosta vaan etukäteishehkutuksesta. Tasohan on itsessään aika abstrakti käsite, mutta tietty laadukas lähtö on usein myös hyvä pelilähtö.
Ruikonperä
 
Viestit: 15604
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Minimipalkintovaatimukset poistuvat

ViestiKirjoittaja RaahenTiikeri » 28. Huhti 2014 23:15

Ruikonperä kirjoitti:En tiedä pelataanko noihin eniten, todennäköisesti, mutta ite en näkisi sen johtuvan niinkään tasosta vaan etukäteishehkutuksesta. Tasohan on itsessään aika abstrakti käsite, mutta tietty laadukas lähtö on usein myös hyvä pelilähtö.


-mää näkisin taas niin,että "suuret massat" jotka eivät ole ravien suurkuluttajia (monen tämän palstalaisen tapaan)pelaavat hevosia ketkä tietävät ja joiden juoksuja on helppo muistaa.

Teivon illan SH.aikatasoitusvoltista loskaisena tiistaina kun ei jää Ei-Niin Aktiiviselle seuraajalle elämää suurempaa muistikuvaa mistään hevosesta.

Ja mitä sitten vaikka johtuisikin "hehkutuksesta"-se on silkkaa rahaa jota (hehkutuksen takia)kassojen kautta kilahtaa Fintotolle-ja sitä kautta hevosurheilulle.
Jämsän Ravit 2019?
RaahenTiikeri
 
Viestit: 3606
Liittynyt: 15. Helmi 2012 15:45

Re: Minimipalkintovaatimukset poistuvat

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 29. Huhti 2014 17:07

Bongasin Mika Rädyn Twitteristä mielenkiintoisen linkin. Veikkauksen ja RAY:n pelimyynti kasvanut, mutta Fintotolla laskenut, joten kaikki ei ole selitettävissä talouslamalla.

http://www.ess.fi/uutiset/talous/2014/0 ... ikki-kasvu
Ruikonperä
 
Viestit: 15604
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Minimipalkintovaatimukset poistuvat

ViestiKirjoittaja Örjan Hampparsson » 29. Huhti 2014 19:24

Joskus törmäsin tämmöseen mielenkiintoseen graduun: http://tampub.uta.fi/handle/10024/83877

Totopelien huippuvuosi oli 1981, jolloin Veikkauksen osuus rahapelimarkkinoista oli 55,3 prosenttia, Hippoksen 24,2 ja RAY:n 20,5. Seuraavana vuonna oli ravilakko, jonka aikana RAY meni pysyvästi ohi Hippoksesta ja ero on vain kasvanut.

Toinen mielenkiintoinen tarina gradussa on Veikkauksen historia. Sehän on alunperin urheilujärjestöjen omistama yhtiö ja pysyi sellaisena 35 vuotta, mutta mitä paremmin firmalla meni, niin sitä enemmän valtio sitä himoitsi. Lopullinen niitti oli 70-luvun alussa perustettu lotto, joka osottautui sellaiseksi hitiksi, että valtio omi koko yhtiön 1975.
Örjan Hampparsson
 
Viestit: 105
Liittynyt: 23. Huhti 2012 22:30

Re: Minimipalkintovaatimukset poistuvat

ViestiKirjoittaja Masa V » 29. Huhti 2014 21:25

Ruikonperä kirjoitti:Bongasin Mika Rädyn Twitteristä mielenkiintoisen linkin. Veikkauksen ja RAY:n pelimyynti kasvanut, mutta Fintotolla laskenut, joten kaikki ei ole selitettävissä talouslamalla.

http://www.ess.fi/uutiset/talous/2014/0 ... ikki-kasvu


Mielenkiintoinen tulos. Erityisesti RAY:n tulos on huikea, vaikka samaan aikaan on tullut tuhannet nettikasinot ja muut vastaavat, siellä on oikeaan aikaa osattu mennä nettiin ja aloittaa nettipokerit ja muut. Eikä Veikkauksenkaan tulos huono ole, etenkin kun vedonlyönti ulkomaille on kasvanut. Veikkauksen brändi on hyvä.

Syynä tuohon tulokseen on erot pelaajakunnassa. Fintotolla on julmetun vähän nuoria aktiivipelaajia. Se on helppo havaita missä tahansa iltaraveissa. Aktiivipelaajia ikääntyy koko ajan pois, ja samaan aikaan nuoria ei tule.

Mikään Bräd ei nosta hevosurheilua sellaiseen buumiin nykyisessä yhteiskunnassa, että nuoria pelaajia tulisi valtavia määriä lisää. Hoen samaa kuin aikaisemminkin eli ainoa tapa pärjätä pitkällä tähtäimellä on nostaa palautusprosentteja ja saada lisää peliammattilaisia pelaamaan raveja. Jos huomataan, että raveissa on helppoa rahaa tarjolla, niin ammattilaiset löytää lajin. Samalla moni nuori peleistä yleisesti kiinnostunut saattaa löytää lajin. Jos vaan raveille saadaan sellainen maine, että siellä voi tehdä "helposti" rahaa.

Toinen tapa saada uusia pelaajia on yleinen hevosharrastuneisuus, hevosharrastajat helposti pelaavat kun raveissa käyvät usein ja pelaavat vaikka tuttujen hevosia. Monten asemaa pyrkisin nostamaan, sitä kautta voi tulla uusia ihmisiä ravien pariin, nytkin montevaihdot yllättävän lähellä normilähtöjen vaihtoja. Moni ratsastusharrastaja on raveista kiinnostunut, etenkin suomenhevosten osalta.
On surullinen fakta, että hevonen jolla ei ole vaivaa, on huono. (Kati Lindsberg)
Masa V
 
Viestit: 5292
Liittynyt: 11. Loka 2009 23:49
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Minimipalkintovaatimukset poistuvat

ViestiKirjoittaja RaahenTiikeri » 29. Huhti 2014 21:40

tää on vaan niin turkasen vaikea laji ja pitkän tien vie oppiminen.Osumatiheys vrt urheiluvedonlyöntiin on niin harva,että sitä "helpon rahan" tunnetta ei ihan niin vaan saavuta.Toki palautusprosentin nousu auttaisi asiaa.
Jämsän Ravit 2019?
RaahenTiikeri
 
Viestit: 3606
Liittynyt: 15. Helmi 2012 15:45

Re: Minimipalkintovaatimukset poistuvat

ViestiKirjoittaja Stayer » 29. Huhti 2014 23:07

Pohdittiin työkavereiden kanssa raviurheilun tilaa. Olemme yhdessä käyneet tutustumassa raveihin, mutta he eivät ole lajin harrastajia. Lopputulema oli minusta hyvinkin helposti allekirjoitettavissa: "raviurheilu ei lähde nousuun niin kauan kuin raveja pyöritetään tyhjille katsomoille. Hevonen on se juttu: ihmiset pitää saada paikan päälle ja lähelle hevosta. Yhtä hyvin voisi pelata jotain virtuaalipeliä jos vain numerot ja kertoimet ratkaisevat..." Toinen kommentti sai jo alan aktiivin nolostumaan: "mutta hei, ihan totta, kannattaa mennä Vermoon. Missään muualla ei enää näe 70-luvun miljöötä niin autenttisena...!" Sentään puhutaan maan pääradasta, siitä näköalapaikasta koko raviurheiluun, siitä lippulaivasta...!
Stayer
 
Viestit: 497
Liittynyt: 21. Loka 2009 18:11

Re: Minimipalkintovaatimukset poistuvat

ViestiKirjoittaja Masa V » 29. Huhti 2014 23:39

Stayer kirjoitti:Pohdittiin työkavereiden kanssa raviurheilun tilaa. Olemme yhdessä käyneet tutustumassa raveihin, mutta he eivät ole lajin harrastajia. Lopputulema oli minusta hyvinkin helposti allekirjoitettavissa: "raviurheilu ei lähde nousuun niin kauan kuin raveja pyöritetään tyhjille katsomoille. Hevonen on se juttu: ihmiset pitää saada paikan päälle ja lähelle hevosta. Yhtä hyvin voisi pelata jotain virtuaalipeliä jos vain numerot ja kertoimet ratkaisevat..." Toinen kommentti sai jo alan aktiivin nolostumaan: "mutta hei, ihan totta, kannattaa mennä Vermoon. Missään muualla ei enää näe 70-luvun miljöötä niin autenttisena...!" Sentään puhutaan maan pääradasta, siitä näköalapaikasta koko raviurheiluun, siitä lippulaivasta...!


:D Itse olen vienyt työporukoita raveihin noin kymmenen vuoden aikana useita kertoja. Suurin osa ei ole ollut ravien kanssa aikaisemmin tekemisissä. Vermoon ei oikein kehtaa enää viedä, väki on niin vähentynyt tv-lähetyksen myötä ja muutenkin. Samansuuntaisia oli viime toukokuussa havainnot meidänkin työporukalla, joku yhdisti miljöön "neuvostoaikoihin" ja joku puhui "laitosmaisesta" paikasta. Ja onhan ne tallitkin aika heikossa kunnossa. Kaiken lisäksi sattui kaatosade. Olin onneksi soittanut Jani Hautaviidalle ja sopinut vierailusta hänen tallillaan, mikä pelasti paljon, saatiin todella mukava persoona kertomaan raveista ja Vermosta, joka kärsivällisesti ja kohteliaasti jaksoi vastata kysymyksiin. Hautaviita on todella hyvää mainosta lajille, sanoisin että parasta mitä vieraille voi tarjota, hänestä tulee sellainen kuva ravivalmentajana, mitä kehtaa näyttää moderneille kaupunkilaisnaisille - varmasti kohtelee hevosia todella hyvin, on aivan mahdotonta yhdistää laji eläinrääkkäykseen, jos Hautaviidan kaltainen eläinrakkaan ja kiltin oloinen mies on sitä ennen kertonut valmentajan työstä!

Vie ensi kerralla työkaverit Jokimaalle ravintolakatsomoon ja tee sitä ennen kierros tallialueella! Jokimaalla on useimmiten iltaraveissakin ravintolakatsomo melko täynnä, siellä on paljon vierailijaryhmiä ja toisaalta vakikävijöitä. Tunnelma on aina mukavan leppoisa, koskaan ei ole tyhjän tuntuista. Soita tj. Tomi Himangalle, pystyy yleensä järjestämään tallikierroksen porukalle. Ja tietenkin sisäänpääsyt ja ohjelmat ilmaiseksi porukoille. Myös Vermo aina antaa ohjelmat ja sisäänpääsyt vierailijaporukoille ilmaiseksi.

Ensi syksynä ollaan taas menossa, ajattelin tällä kertaa mennä Orimattilan hevoskylän kautta ja sieltä Jokimaan raveihin.
On surullinen fakta, että hevonen jolla ei ole vaivaa, on huono. (Kati Lindsberg)
Masa V
 
Viestit: 5292
Liittynyt: 11. Loka 2009 23:49
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Minimipalkintovaatimukset poistuvat

ViestiKirjoittaja FF20 » 30. Huhti 2014 08:02

Aina väitetään, että suomalaiset ovat lottokansaa ja että pienellä rahalla pitää voittaa paljon. Tämä pitää varmasti paikkaansa niiden osalta, jotka pelaavat 5 riviä lottoa tai tekevät pienen 75-lapun raveihin. Mutta sitten kun puhutaan pelaamisesta vakavassa mielessä, niin asia on juuri päinvastoin, eli ammattimaisesti tai edes puoliammattimaisesti pelaavat hakevat helppoja pelejä, joissa raha kiertää ja varianssi on pienempää. Tämä näkyy selvästi vaikkapa jalkapallovedonlyönnissä, jossa nykyään suositaan aasialaisia vetoja, eli jopa jalkapallo-ottelun kolmesta mahdollisesta lopputulemasta ollaan karsittu yksi pois ja otteluun tarjotaan vain kahta vaihtoehtoa. Toki tällaisetkin pelaajat saattavat tehdä monivetoja yms., mutta se "peruspalkka" tulee helpoista peleistä ja mahdolliset vaikeiden kombinaatiopelien tuomat lunastukset ovat sitten "bonuksia".

Mitä raveilla on tarjota tällaisille pelaajille, jotka pyörittävät vuositasolla isoa pelivaihtoa? Tällä hetkellä ei yhtään mitään. Vaikka itse en kuulu edes tuohon semiammattilaisten ryhmään, niin jopa minun on vaikea löytää raveista sopivia pelikohteita. Jos keskimääräinen veto on vaikkapa 100 euroa, niin edes tuota summaa ei "pysty" pelaamaan raveihin helppoihin pelimuotoihin ilman että se vaikuttaa kertoimiiin. Puhumattakaan siitä, että raveissa kertoimia joutuu kyttäämään viime hetkeen asti ja siltikin olisi riski, että kertoimeni romahtaa jos joku keksii pelata samaa kohdettaa. Urheiluvedonlyönnissä voi jättää vedon vaikka jo viikkoa ennen tapahtumaa ja tiedät millä kertoimella lunastat kohteen osuessa.

Näkisin, että tällä hetkellä raveilla ei ole pelipuolella mitään mahdollisuutta. Huono palautusprosentti, muuttuvat kertoimet, pienet vaihdot, vaikeat kombinaatiopelit ja reaaliaikaisuus ovat sellainen yhdistelmä, että valitettavasti sota on jo hävitty. Jäljellä on enää pitkitystaistelu. Valitettavasti.

ps. sama ongelma on käsittääkseni tietyllä tavalla myös RAY:llä. Eli RAY:n nettipokeri ei taida olla kovinkaan vetovoimainen tuote, mutta tilannetta paikkaa netin hedelmä- yms. onnenpelit.
FF20
 
Viestit: 53
Liittynyt: 26. Helmi 2014 09:06

Re: Minimipalkintovaatimukset poistuvat

ViestiKirjoittaja Masa V » 30. Huhti 2014 08:55

FF20 kirjoitti:Aina väitetään, että suomalaiset ovat lottokansaa ja että pienellä rahalla pitää voittaa paljon. Tämä pitää varmasti paikkaansa niiden osalta, jotka pelaavat 5 riviä lottoa tai tekevät pienen 75-lapun raveihin. Mutta sitten kun puhutaan pelaamisesta vakavassa mielessä, niin asia on juuri päinvastoin, eli ammattimaisesti tai edes puoliammattimaisesti pelaavat hakevat helppoja pelejä, joissa raha kiertää ja varianssi on pienempää.


Tämä on totta, vaikka enemmistö hakisi sitä isoa voittoa, niin vakavammin pelaavat voitolliseen tähtäävät hakevat enemmän helppoja pelejä.

FF20 kirjoitti:Jos keskimääräinen veto on vaikkapa 100 euroa, niin edes tuota summaa ei "pysty" pelaamaan raveihin helppoihin pelimuotoihin ilman että se vaikuttaa kertoimiiin. Puhumattakaan siitä, että raveissa kertoimia joutuu kyttäämään viime hetkeen asti ja siltikin olisi riski, että kertoimeni romahtaa jos joku keksii pelata samaa kohdettaa. Urheiluvedonlyönnissä voi jättää vedon vaikka jo viikkoa ennen tapahtumaa ja tiedät millä kertoimella lunastat kohteen osuessa.


Jopa lounasraveihin olen vetänyt suurille suosikeille satasta voittajaa. Silloin tuo veto on tehtävä reilusti ennen lähtöä, "markkinat" korjaavat jopa lounareissa pahat vääristymät viime minuutteina ennen lähtöä. Toki reilusti ennen lähtöä pelaava ottaa sen riskin, että kerroin jää liian alhaiseksi. Sekin ongelma asiaan liittyy, että satasen voit pelata suursuosikille, T75 ja T65 raveissa ehkä kolmossuosikillekin, mutta yllättäjille et voi montaa kymppiä vetää ilman, että kerroin muuttuu pelikelvottomaksi.

FF20 kirjoitti:Näkisin, että tällä hetkellä raveilla ei ole pelipuolella mitään mahdollisuutta. Huono palautusprosentti, muuttuvat kertoimet, pienet vaihdot, vaikeat kombinaatiopelit ja reaaliaikaisuus ovat sellainen yhdistelmä, että valitettavasti sota on jo hävitty. Jäljellä on enää pitkitystaistelu. Valitettavasti.


Huonoltahan tuo näyttää, erityisesti siksi että ravit elää pelistä - jollekin jalkapallolle on aika lailla sama, lyödäänko siitä vetoa vai ei. Yksi erikoisuus raveissa kuitenkin on, eli kertoimissa saattaa olla todella pahoja vääristymiä, toisin kuin vaikka urheiluvedonlyönnissä. Pitkävedossa ei käy koskaan niin, että selvästi paremman joukkueen kerroin olisi vaikka 5. Mutta erityisesti pikkuraveissa kilpailee joskus hevosia, joita on pelattu esim. 1%, vaikka todellinen voitonmahdollisuus on vaikkapa 15%. Eli raveissa on välillä mahdollisuus todellisiin lahjakertoimiin. Nykyään vaan yhä harvemmin ja lähinnä pienissä kisoissa. Toinen yleinen tilanne etenkin aloittelijoiden lähdössä on, että täysin ylivoimaisen hevosen kerroin on helposti yli 2, vaikka sen tulisi olla esim. 1,3.

Mutta ikävä kyllä olet oikeassa, näyttää että sota ollaan häviämässä - uskon että vielä pieniä toiveita kuitenkin on, jos peliehtoja muutetaan radikaalisti. Pahasti vaan hevosten ja valmentajien tie vie tällä menolla Ruotsiin ja ravit täällä näivettyvät. Sielläkin on lasku edessä, mutta historiallisista syistä ei yhtä jyrkkä.
On surullinen fakta, että hevonen jolla ei ole vaivaa, on huono. (Kati Lindsberg)
Masa V
 
Viestit: 5292
Liittynyt: 11. Loka 2009 23:49
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Minimipalkintovaatimukset poistuvat

ViestiKirjoittaja -Nisula- » 30. Huhti 2014 09:07

FF20 kirjoitti:Mitä raveilla on tarjota tällaisille pelaajille, jotka pyörittävät vuositasolla isoa pelivaihtoa? Tällä hetkellä ei yhtään mitään.


Tarjoaa sellaisen lajin jossa oman näkemyksen ja tietotaidon merkitys on paljon suurempi kuin esimerkiksi jalkapallossa.
Avatar
-Nisula-
 
Viestit: 987
Liittynyt: 28. Joulu 2011 16:57
Paikkakunta: Södis

Re: Minimipalkintovaatimukset poistuvat

ViestiKirjoittaja FF20 » 30. Huhti 2014 10:08

Masa V kirjoitti:Jopa lounasraveihin olen vetänyt suurille suosikeille satasta voittajaa. Silloin tuo veto on tehtävä reilusti ennen lähtöä, "markkinat" korjaavat jopa lounareissa pahat vääristymät viime minuutteina ennen lähtöä. Toki reilusti ennen lähtöä pelaava ottaa sen riskin, että kerroin jää liian alhaiseksi.


Tämähän se on totalisaattorin ongelmia. Jos ajatellaan, että joku isoa vaihtoa pelaava henkilö ei tiedä ennen lyöntiä saako hän kohteelleen kertoimen 1,60 vai 2,00, niin on selvää että peli jää tekemättä. Tietenkin osalle meistä raviaktiiveista asia ei ole näin yksiselitteinen, mutta haenkin tässä nyt takaa sitä, että ravien on äärettömän vaikeaa houkutella isomalla pelaavia henkilöitä asiakkaaksi. Tässä valossa jotenkin toivoisin, että se raketti tulisi. Koska jos sen myötä saataisiin helppoihin peleihin vaihtoa, niin se väistämättä nostaisi myös vastapelureiden kiinnostusta kun vaihdot kestäisivät paremmin vastapeliä.

Masa V kirjoitti:Yksi erikoisuus raveissa kuitenkin on, eli kertoimissa saattaa olla todella pahoja vääristymiä, toisin kuin vaikka urheiluvedonlyönnissä. Pitkävedossa ei käy koskaan niin, että selvästi paremman joukkueen kerroin olisi vaikka 5. Mutta erityisesti pikkuraveissa kilpailee joskus hevosia, joita on pelattu esim. 1%, vaikka todellinen voitonmahdollisuus on vaikkapa 15%. Eli raveissa on välillä mahdollisuus todellisiin lahjakertoimiin.


Tästä olen samaa mieltä ja ainakin itselleni se on välillä tämän lajin suola. Kun "tietää" jotain mitä muut eivät ole hoksanneet. Enkä tarkoita tässä jotain salaperäistä tallitietoa vaan sitä, että on itse radalla nähnyt jonkun hevosen suorituksia ja ymmärtänyt, että jatkossa tuo hevonen voi pärjätä.

-Nisula- kirjoitti:Tarjoaa sellaisen lajin jossa oman näkemyksen ja tietotaidon merkitys on paljon suurempi kuin esimerkiksi jalkapallossa.


Se on totta, että raveissa on helpompi erottua joukosta omilla näkemyksillä. Mutta sekään ei auta jos se ei näy pelitilillä toivotulla tavalla, eli et pysty hyödyntämään näkemystäsi kunnolla. En tiedä montako ammattimaista ravipelaajaa Suomessa on nykyaikana, mutta en usko, niitä kovinkaan montaa on. Kilpailijalla, eli urheiluvedonlyönnin puolella, niitä on takuulla moninkertainen määrä. Vaikka etumarginaalit ovat urheilupuolella varmasti selvästi pienemmät, niin kuitenkin viivan alle jäävän rahan määrä on varmasti suurempi.
FF20
 
Viestit: 53
Liittynyt: 26. Helmi 2014 09:06

Re: Minimipalkintovaatimukset poistuvat

ViestiKirjoittaja RaahenTiikeri » 30. Huhti 2014 14:44

FF20 kirjoitti:Aina väitetään, että suomalaiset ovat lottokansaa ja että pienellä rahalla pitää voittaa paljon. Tämä pitää varmasti paikkaansa niiden osalta, jotka pelaavat 5 riviä lottoa tai tekevät pienen 75-lapun raveihin. Mutta sitten kun puhutaan pelaamisesta vakavassa mielessä, niin asia on juuri päinvastoin, eli ammattimaisesti tai edes puoliammattimaisesti pelaavat hakevat helppoja pelejä, joissa raha kiertää ja varianssi on pienempää.

-tässä on osa totuutta,mutta toisaalta.Kyse on vaikeasta lajista ja itse ainakin näkisin,että myös vaikeita -kerran vuodessa lundet-kombinaatiopelejä voi pelata "ammattimaisesti" kunhan on se tarpeeksi pitkä linja(ja luottamus omiin näkemyksiin)horisontissa.Vuoksenmaan porukat esimerkiksi ovat varmaan ammattimaisesti voitolla 10-15 +100 000 euron sijoituksilla/parin miljoonan lundeilla.



-Nisula- kirjoitti:Tarjoaa sellaisen lajin jossa oman näkemyksen ja tietotaidon merkitys on paljon suurempi kuin esimerkiksi jalkapallossa.

FF20 kirjoitti:Se on totta, että raveissa on helpompi erottua joukosta omilla näkemyksillä.

-näistä kahdesta täysin samaa mieltä.todennäköisyydet/kertoimet ovat paljon enemmän "silmän varassa" kuin kliinisissä isoissa palloilusarjoissa.

Tässä on vain esimerkiksi omalla kohdalla se ongelma (voittajapelissä)että on paljon helpompaa tehdä todennäköisyysarvioita sille,että onko yllättäjä hevosen voittotodennäköisyys 10% vai totalisaattorin tarjoaman kertoimen mukainen 3% (Kerroin 33) kuin kuuman pelihevosen kohdalla että onko se tod.näk 75% (kerroin 1,33) vai 60%(kerroin 1,66).Ongelma muodostuu todellakin ketjussa mainituista asioista; a)vähän pelattu ei kestä painaa rahaa niin paljoa ja b) harvoin osuva on harvoin osuva vaikka kuinka olisi ylikerroin joten raha ei kierrä ja saa pitää pelikassallaan todella pitkää horisonttia.
Itselle on todella vaikea painaa ihan pohjahevosia,koska miellän että niissä itsellä on analyysiriskiä (60% vs 75%)paljon enemmän kuin yllättäjissä esim mainittu (3% vs 10%).

Oikeastaan tuon takia omat pelit on nykyään suuntautuneet melkeinpä kombinaatiopelien idearikkaisiin yhdistelmiin+ juoksunkulkua psyykkaamalla naarattuihin kohtuu kertoimisiin kaksareihin.Varmaan minun kaltaisten pelaajien takia voittajapelin vaihto laahaa?
Jämsän Ravit 2019?
RaahenTiikeri
 
Viestit: 3606
Liittynyt: 15. Helmi 2012 15:45

Re: Minimipalkintovaatimukset poistuvat

ViestiKirjoittaja FF20 » 01. Touko 2014 09:39

Todennäköisesti nuo isot kimpat pyörivät voitolla, mutta tuskin se heillä(kään) ainoa tulonlähde on. Kuulostaisi aika pelottavalta jos elanto olisi kiinni noista bonuskierroksista.

Olen omalta osaltani huomannut, että suurin osa ravipeleistä valuu nykyään valitettavasti ulkomaille noihin h2h-peleihin. Eihän niillä omaisuuksia tehdä, mutta mukava niitä on jännätä kun pelit voi jättää etukäteen kiinteällä kertoimella. Voi kun moisia saisi pelata Fintotollekin, vaan eikös se ollut niin, että Fintoto ei edes saa myydä kiinteäkertoimisia pelejä? Mutta voisiko moinen pelimuoto toimia totona? Luulisi, että ainakin isoissa kisoissa tällainen peli voisi olla hyväkin. Tai sitten edes se ravivakio, mutta sekään ei saisi olla liian vaikea (13 kohdetta on aivan liikaa).

Ennustan myös lisää vaikeuksia ravipeleille kun Veikkaus laajentaa tarjontaansa todella rajusti. Pelaajien rahat eivät millään riitä kaikkeen ja ehkä pahin kilpailija moninkertaistaa tarjontansa.

https://www.veikkaus.fi/fi/yritys/tiedo ... e=medialle
FF20
 
Viestit: 53
Liittynyt: 26. Helmi 2014 09:06

Re: Minimipalkintovaatimukset poistuvat

ViestiKirjoittaja RaahenTiikeri » 01. Touko 2014 15:55

FF20 kirjoitti:Todennäköisesti nuo isot kimpat pyörivät voitolla, mutta tuskin se heillä(kään) ainoa tulonlähde on. Kuulostaisi aika pelottavalta jos elanto olisi kiinni noista bonuskierroksista.

-niin,kyllähän se olisi aika sattumanvarainen elanto.Varianssi vuosien välillä olisi suurta.Mutta jos todennäköisyysarviointi on kohdallaan,niin kyllähän isolla pelikassalla voi periaatteessa tehdä elantonsa yhdellä satojen tuhansien lunde/vuosi periaatteella.

FF20 kirjoitti:Olen omalta osaltani huomannut, että suurin osa ravipeleistä valuu nykyään valitettavasti ulkomaille noihin h2h-peleihin. Eihän niillä omaisuuksia tehdä, mutta mukava niitä on jännätä kun pelit voi jättää etukäteen kiinteällä kertoimella. Voi kun moisia saisi pelata Fintotollekin, vaan eikös se ollut niin, että Fintoto ei edes saa myydä kiinteäkertoimisia pelejä? Mutta voisiko moinen pelimuoto toimia totona? Luulisi, että ainakin isoissa kisoissa tällainen peli voisi olla hyväkin.

-itse en ole h2h -pelimuodon ystävä,mutta kyllä voisi toimia mun mielestä totonakin muuttuvilla kertoimilla/hyvällä palautusprosentilla.Taatusti keräisi(minunkin)pelirahat jossain suurhollolassa,kunkkareissa,derbyssä ym.Periaatteessa fintotolla kai olisi oikeus tuommoista pelimuotoa toteuttaa totalisaattorina?Toi ois pirun hyvä idea.Helppo pelimuoto voisi tuoda jopa uusia pelaajia?
En tiedä,mutta luulen,että olet oikeassa tuossa että fintoto ei saa myydä kiinteitä kertoimia?
Jämsän Ravit 2019?
RaahenTiikeri
 
Viestit: 3606
Liittynyt: 15. Helmi 2012 15:45

Re: Minimipalkintovaatimukset poistuvat

ViestiKirjoittaja Masa V » 01. Touko 2014 19:54

Joensuu, Kuopio ja Lappeenranta aikovat jatkaa palkintojen maksua vanhaan malliin. Sehän ei ole kiellettyä, uudistus vaan antaa radalle mahdollisuuden maksaa vähemmän. Ilmeisesti kaikki muut radat siirtyvät uuteen käytäntöön.

Aktiivinimimerkki Antti K:lla oli erittäin hyvä mielipidekirjoitus uusimmasa HU:ssa :thumbup: . Nykyinen rahanjakomalli on aikansa elänyt. Toki mikään malli ei tuo suoraan lisää pelirahaa, mutta jos rahanjako koetaan oikeudenmukaiseksi, se kannustaa ratoja oikeanlaiseen toimintaan.
On surullinen fakta, että hevonen jolla ei ole vaivaa, on huono. (Kati Lindsberg)
Masa V
 
Viestit: 5292
Liittynyt: 11. Loka 2009 23:49
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Minimipalkintovaatimukset poistuvat

ViestiKirjoittaja FF20 » 01. Touko 2014 20:02

Itselleni ei ole HU:ta enää muutamaan vuoteen tullut. Olisi kyllä mukavaa lukea tuo Antin teksti, joten olisiko sitä mahdollista saada tännekin luettavaksi?
FF20
 
Viestit: 53
Liittynyt: 26. Helmi 2014 09:06

Re: Minimipalkintovaatimukset poistuvat

ViestiKirjoittaja Örjan Hampparsson » 05. Touko 2014 21:17

Masa V kirjoitti:
Örjan Hampparsson kirjoitti:Eurajoki ajaa paikallisravit 500 euron ykköspalkinnoilla. Tässähän alkaa totoravit jäämään ratsastuskilpailujen ja paikallisravien jalkoihin :cowboy:

https://heppa.hippos.fi/heppa/app?page=racing%2FRaceCategories&service=external&sp=CF1399064400000&sp=CEPX


Miten helkkarissa tuo on mahdollista??? Kuka siellä Eurajoella sponsoroi? Lähtölistatkin tulivat, kovimmat lähdöt on T65-tasoa...
Vai mitä pitäisi sanoa tällaisesta paikallisravilähdöstä:

1 Vistarin Viku / Rami Mäenpää 2100
2 Ekin Kunkku / Tapio Katainen 2100
3 Loisto-Piirto / Jouni Miettinen 2100
4 Rillun Ero / Kauko Toroska 2120
5 Kopernikus / Heikki Laine 2140
6 Topper / Tuomo Ojanperä 2140
7 Kromi / Hannu Kamppuri 2140
8 Pyrypolun Dumdum / Arto Hammar 2140
9 Aino-Ilona / Toni Törmänen 2140


Pyrypolun Dumdum oli mennyt täyden voltin aikaan 25,3. Yleisöä näyttää olleen 1050 henkeä, joten viiden euron pääsymaksulla puolet ravien palkintosummasta on kuitattu ja toinen puoli saadaan, jos jokainen katsoja on juonut tuopin olutta. Jokaiseen lähtöön näyttää kuitenkin sponsorikin löytyneen.

http://eurajoenhky.fi/
Örjan Hampparsson
 
Viestit: 105
Liittynyt: 23. Huhti 2012 22:30

EdellinenSeuraava

Paluu Yleinen ravikeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa

cron