Psyykit + jälkipelit, viikko 11

Tällä alueella keskustellaan totopeleistä. Vihjeet, jossittelut ja muut vastaavat tänne.
Alueen säännöt
Pidetään keskustelu asiallisena. Ei rasistisia, eikä muulla tavoin loukkaavia viestejä. Asiattomat viestit poistetaan ja käyttäjille voidaan jakaa varoituksia. Mikäli käyttäjän rikkeet ovat toistuvia, kirjoitusoikeudet tullaan poistamaan pysyvästi. Vastuu viestien sisällöstä on kirjoittajilla itsellään.

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 11

ViestiKirjoittaja Harri H » 14. Maalis 2013 17:24

Tänään Forssassa mielenkiintoiset kisat, kun on ohjelmassa Pilvenmäki Specialin karsinnat. Ei näihin suurempia peli-ideoita ole, mutta pitää toivoa että kaikki suurimmat kyvyt esiintyisivät tänään parhaalla tasollaan, niin saataisiin komea finaalilähtö kasaan. Golda Mercury, Rim Bay Vic, Next Top Model, Windy Atlas, Victor Quo Vadis ja kumppanit kun iskisivät yhteen, niin ei voisi tasoa lähteä moittimaan.

Pitää myöhemmin katsella löytäisikö noihin koitoksiin jotain pelattavaakin.
Maybe, just once, someone will call me "Sir" without adding, "You're making a scene." - Homer J. Simpson
Harri H
 
Viestit: 6750
Liittynyt: 15. Elo 2009 12:42

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 11

ViestiKirjoittaja DougHeffernan » 14. Maalis 2013 17:38

Aby 14.3:

L5) 7 Elettra *

Forssa 14.3:

L4) 2 Follow that Dream *
L5) 6 Victor Quo Vadis **
L6) 7 Leemarks August *
L9) 10 Say it aint So *
L10) 9 Fiery Sid *
DougHeffernan
 
Viestit: 36
Liittynyt: 13. Helmi 2013 10:09

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 11

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 14. Maalis 2013 19:51

Forssaan ei ole mitään ihmeempää. Ekassa kohteessa maistuu snadisti Don Herkules, jonka pohjia ei ole likikään katsottu. Toki Windy Atlaksen kuuluu olla suosikki, mutta ei kai sen ja Herkuleksen välillä noin isoa eroa pitäisi olla? Tokan kohteen Rim Bay Vicia pidän kierroksen varmimpana voittajana ja ihan huoletta pinnoissa voisi olla parikymmentä pinnaa lisää. Ihan höpöhöpöä, että ykkösrata olisi mikään hirveä loukkupaikka. Kyllähän Soronen tuolta ulos osaa ja jyrää muut maanrakoon täysin ylikylä hevosella.
Ruikonperä
 
Viestit: 15604
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 11

ViestiKirjoittaja Harri H » 14. Maalis 2013 20:13

Windy Atlas piikkinä, eipä pitkään tarvinnut T5-kuittia puristella :D Komea alamäki menossa hyvin alkaneen viikon taittuessa loppupuolelle... No, enpä ois tätä An-Anna Bellaa osannut millään.

Rim Bay Vic laukkaa, Victor Quo Vadis saapuu. Tosin tämän päivän tototuureilla ja -taidoilla ollaan yössä saletisti.
Maybe, just once, someone will call me "Sir" without adding, "You're making a scene." - Homer J. Simpson
Harri H
 
Viestit: 6750
Liittynyt: 15. Elo 2009 12:42

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 11

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 14. Maalis 2013 20:40

Oho, olipa omituinen voittajahaastattelu kun Soronen ei haukkunut juuri ketään, vaan päinvastoin kehui ratamestaria. Yleensä tylyttää kyllä kaikki muut mahdolliset, paitsi itsensä. Nyt ei sanonut kuin selostajaa sokeaksi :D

Tosin lähdön jälkeen ajattelin kyllä ihan samoin kuin Soronen, että onko Heikkilä sokea, sillä sanoi Etoile Du Nordin antaneen pahoin periksi vaikka laukkasi kolarin seurauksena.. Ja aika paljon oli myös sanottu se, että Victor Quo Vadis olisi saamassa otetta, sillä Soronenhan vaan istui siinä vaiheessa 8-)
Ruikonperä
 
Viestit: 15604
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 11

ViestiKirjoittaja Neliveto » 14. Maalis 2013 20:56

Onpa ollut yllättäviä taipumisia suosikeilta. Rim Bay Vic on tähän nähdyn perusteella finaalissa todella vahvoilla.

Duoa pitää kokeilla Jonnan Emerituksen kautta. Nopea avaaja saa hyvän juoksun ja spurttaa lopussa voittoon :) .
Neliveto
 
Viestit: 2845
Liittynyt: 06. Syys 2009 19:08

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 11

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 14. Maalis 2013 23:23

Neliveto kirjoitti:Onpa ollut yllättäviä taipumisia suosikeilta. Rim Bay Vic on tähän nähdyn perusteella finaalissa todella vahvoilla.

Finaali vaikuttaisi kahden kaupalta, Rim Bay Vic vs Golda Mercury. Tosin jälkimmäinen oli tänään oudon kesy, mutta jos on finaalissa normaali ja jos/kun pääsee keulaan niin hieno matsi luvassa noiden välillä. Mahdollinen superyllättäjä voisi olla Jaqueline Mon Ami, joka teki tänään alkulaukan jälkeen upean juoksun.

Katseet kääntyy jo väkisin Joensuun finaaleihin ja erityisesti molempien rotujen ykkössarjoihin, jotka ovat aivan jäätävän hienoja lähtöjä. Suomenhevosten lähdössä varmaan täysin historiallinen tilanne, kun yli 4000:lla pisteellä joutui karsituksi! Kyse siis Ekolokista ja ehkäpä vielä ihan oikea ratkaisu, kun ei nykykunnosta oikein ole näyttöjä. Varmaan tosi vaikea tehtävä oli valita hevoset tohon lähtöön, kun hyviä joutui karsimaankin, tarjontaa oli sekä paljon erilaisilla voittosummilla olevia hevosia. Itse olisin tehnyt ehkä yhden muutoksen ja valinnut A.T. Velin tilalle B. Vilungin tai juurikin Ekolokin, mutta makukysymyksiä toki. Jokatapauksessa tässä vaiheessa liputan Maxwellin ja Frankon puolesta. Keulaan pääsevä Marimin on tällä hetkellä suosikki ja todennäköisesti tulee sellaiseksi jäämään, mutta kolme asiaa, jotka eivät sitä puolla: 1) koveneva vastus 2) Raivion prässäys 3) huono matkustaja (välimatkaa reilut 500km)
Ruikonperä
 
Viestit: 15604
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 11

ViestiKirjoittaja RaahenTiikeri » 15. Maalis 2013 02:20

jotta nyt ei jää väärää käsitystä niin selvennän vielä tuota Reima-juttuani.

-Nisula- kirjoitti:Vaikka Photocopy on ollut enemmän ja vähemmän telakalla viimevuodet, niin tämä nyt on Reiman hevoskaupoista parhaasta päästä, ok, makso varmaan pirusti, mutta on kuitenkin juossut Reimallekkin yli 200K...


-minä nyt varmaan viittasin Photocopyn viimeisimpään suomen rupeamaan.Toki tiedän että Reimalle on juossut rahaa.


Ruikonperä kirjoitti:Ladahk Jiel voitti vielä tuon kolmossijan (tämä vuonna 2010) jälkeen muutamia kultadivareita ja samalta ajalta kultadivarivoittoja on Plantagenetilla, The Bosses Lindylla, G. Mollilla, Photocopylla ja Kilun Peedrolla, mutta satsauksiin nähden menestystä on tullut aivan liian vähän.


-toki tiedän että Lada voitti useitakin kultadivareita(+ainakin yhden finaalin+viime kesänä 65:ssa)tuon St.Michelin jälkeen.Tarkotin Ladakh Jielin St.Michel 3 sijalla vaan,että taitaa olla Reiman viimeisin oikeasti isosta kisasta.Ja sitä edeltäväkin Ladan juoksema Seinäjoki ajon voitto.
Eli siis tarkoitin että onko Ladakh Jielin St.Michel 3:nen viimeinen "kova juttu" mitä reima on saanut osakseen?Itse luulisin näin.
Noilla satsauksilla mitä Reima tekee pitäisi joka vuosi etes joku saada totoon(tai toton tuntumaan) jossain näistä suomen "isoista kisoista" (seinäjoki,finlandia,kymi,st.michel).
Jämsän Ravit 2019?
RaahenTiikeri
 
Viestit: 3606
Liittynyt: 15. Helmi 2012 15:45

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 11

ViestiKirjoittaja Masa V » 15. Maalis 2013 10:17

Reima Kuislan hankintoja:

Monte Georgio (tienasi 3. kaudessa alle tonnin, jonka jälkeen myytiin varmaankin ihan muutamalla tonnilla, Isto Kuismalla tienannut reilun tonnin)
Ladakh Jiel (tienasi 5. kaudessa non 200t)
Isnt It Pacha (tilastoista vaikea nähdä, ilmeisesti juoksi noin 180t Kuislalle 3. kauden aikana)
Im On My Own (tienasi 3 tonnia, en muista tällaisesta jenkkituonnista mitään muuta kuin että löytyi Hippoksen tilastoista)
Kilun Peedro (nyt 3. kausi Kuislalla, tienannut 27000, josta lähes kaiken Markku Hietasen valmennuksessa, Hietasen jälkeen Kuislan valmennukseen 0 euron tienesteillä. Oli muuten aivan uran alussa 2006 muutaman kuukauden Kuislan omistuksessa jolloin starttasi kerran ja voitti silloin myös nuorten sarjan)
Photocopy (nyt on 5. kausi Kuislalla ja tienannut noin 220t, eli vähän yli puolet ansioista tullut Kuislalle. Heikki Korhonen myi tämän Kuislalle hevosen ollessa uran huipulla, joten on ollut kallis ostos)
Etain Royal (vanhoista tilastoista ei tarkkaan näe voittosummia, mutta eiköhän se vajaan 1,5 miljoonan ansioistaan noin miljoonan juossut Kuislalle)
Saston (ei ole vielä juossut euroakaan, mutta lupaavat on meriitit, mielenkiinnolla odotellaan)
PItch Command (ollut kallis tuonti, yksi startti Kuislalta käsin toi voiton iltaraveissa, sen jälkeen jäi pois)
G.Moll (vähän epäselvää missä vaiheessa tämä on tullut Kuislan omistukseen, hallintahistoria ei sitä kerro, 10. kausi meneillään ja rahaa 210t, en osaa sanoa mitkä tienattu Kuislalle ja mitkä aikaisemmalle omistajalle. Valmentajalista on kohtuullisen pitkä ja tässä ei välttämättä ole mahdollisia ruotsalaisia valmentajia: Juha-Pekka Laurila,Reima Kuisla,Kati Lindsberg,Lars-Erik Stenberg,Akseli Lahtinen,Matti Mäki,Jorma Oikarinen,Kari Lähdekorpi,Mika Taittonen,Jarkko Ristimäki.
Melton Kronos (Sweden Cup-menestyjän saldo Kuislan omistuksessa Lindsbergillä 3 starttia ja 4500 euroa. Ollut varmasti tosi kallis ostos, vaikea sanoa miksei Katilla lähtenyt kulkemaan, epäonneakin taisi olla matkassa, sairastumisia yms. Siirtyi sitten Kuislan valmennukseen, ei vielä startissa)
EDIT: Guenoso taisi juosta jotain 180 tonnia Kuislalle noin puolen miljoonan ansioistaan? Aivan hatusta heitetty arvio Hippoksen tilastojen pohjalta.
Exchequer taisi juosta jotain 250 tonnia Kuislalle ja Vähätalolle noin viiden vuoden aikana? Kaudella 2001 juoksi komeasti 180 tonnin tilin, sen jälkeen meni vaisummin.

On niitä varmasti paljon muitakin, ainakin niitä nimettömämpiä mutta varmaan joku menestyjäkin unohtui. Melkein kaikki ovat olleet kalliita tai erittäin kalliita ostoksia, kuusinumeroisia europinoja ilman muuta useimpien hinta. Toki hienoa menestystä tullut monella näistä, sellaista mistä riviomistaja voi vain haaveilla. Etain Royal teki huikean uran ja se lienee myös ainoa ostos, jonka saldo on selkeästi plusmerkkinen. Isnt It Pacha on saattanut olla varsin kohtuuhintainen kun oli tullessaan melko iäkäs eli ei sekään ole varmaan tappiota juuri tuottanut. Yksikään muu hankinta ei ole varmaankaan hintaansa ja kulujansa juossut. Mutta ei Reima sijoitusmielessä tätä varmasti tee, laji kiinnostaa ja tuo elämyksiä, harrastukset maksaa...

Pakko tätä listaa katsoessa sanoa, että vaikka selvästi tappiollista varmaankin tuo homma on ollut jo pitkään, varmasti vääriä valmentajaratkaisuja myös tehty, niin aika moni huippuhevonen olisi jäänyt tänne ilman Kuislaa tulematta. Eli kyllä Kuisla on maan raviurheilun kannalta varsin tarpeellinen mies ollut.
On surullinen fakta, että hevonen jolla ei ole vaivaa, on huono. (Kati Lindsberg)
Masa V
 
Viestit: 5292
Liittynyt: 11. Loka 2009 23:49
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 11

ViestiKirjoittaja -Nisula- » 15. Maalis 2013 10:28

Listaan on pakko lisätä vielä ainakin:

Milord De Melleray, joka tuli Kuislalle ME-hevosena ja varmaan aivan pirun kalliina, juoksi huimat 0 euroa Reimalle, nykyinen omistaja on Talli Hietsut, mitäköhän he tällä tekevät kun hevonen on ruuna...

Exchequer, tämä oli varmaan Reimalta hyvä ostos, kymi-gp voitto ja sitä rataa...

David Raymond, meni kohtalaisesti ainakin, myös siitoksessa käytössä edelleen?

Big Sky Hurricane, jenkkiostos, ei mitään hajua tästä mutta vasta 5v...

Cold Hard Wind, oliko peräti Reiman kasvatti, omisti tämän kuitenkin muistaakseni alusta alkaen

Diamond Speed, Reima taisi teettää tämän Rokkitytistä, eli kasvattajana ja omistajana

Plantagenet, ei kai vielä ole ura paketissa?

Picth Command, tauolla, palaa?


Onhan noita varmaan hirmu pidempikin lista, Excequerin ajoilta tais olla jokin toinenkin ranskalainen mikä ei mennyt mihinkään...
Avatar
-Nisula-
 
Viestit: 987
Liittynyt: 28. Joulu 2011 16:57
Paikkakunta: Södis

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 11

ViestiKirjoittaja nipa » 15. Maalis 2013 11:15

Joensuun teeseiskan avaavalla mutu-kierroksella alle kymmenen prossan pelattuja mahdollisia pelihevosia ovat Cold Seastar, Give Me Reason, Keiman Pislari ja Womanizer.

Hieman huteralta tuntuu, kun selkeimmät suosikit varmoiksi tuntuvat olevan suomenhevospuolella ( Villisisko, Marimin ). Enemmän epävarmuustekijöitä löytyy Alexandrettalla, Hobokenilla ja Aga Khan Bokolla.

Rivin etukäteen kiinnostavimmat kisat käydään kolmikon Marimin-Franko-Diktaattori sekä Maxwell Mayday ja Aga Khan Boko kesken.
nipa
 
Viestit: 2346
Liittynyt: 29. Elo 2009 19:46

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 11

ViestiKirjoittaja -Nisula- » 15. Maalis 2013 11:18

Lisätään listaa:

Luvsamust
Frosts Oilbaron
Southwind Vernon
Newark
Thechiefofmontana
Baccarat Poterie, tää oli se toinen fransmanni mitä hain.
Ideal De Papa
Having Said That
Avatar
-Nisula-
 
Viestit: 987
Liittynyt: 28. Joulu 2011 16:57
Paikkakunta: Södis

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 11

ViestiKirjoittaja RaahenTiikeri » 15. Maalis 2013 11:34

-Nisula- kirjoitti:Plantagenet, ei kai vielä ole ura paketissa?

-kyllä on paketissa.Lienee jo vuoden verran,en tarkkaan muista,ollut "autuaammilla kilpakentillä".

EDIT:
suht hyvin näkyi muisti pelaavan.6.3.2012 näemmä lopetettu.
Jämsän Ravit 2019?
RaahenTiikeri
 
Viestit: 3606
Liittynyt: 15. Helmi 2012 15:45

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 11

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 15. Maalis 2013 13:12

Kappas vaan, Porissa ajetaan jo ilman kenkiä :thumbup:
Ruikonperä
 
Viestit: 15604
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 11

ViestiKirjoittaja Harri H » 15. Maalis 2013 14:07

Ruikonperä kirjoitti:Kappas vaan, Porissa ajetaan jo ilman kenkiä :thumbup:


Ja näemmä vahvalla menestyksellä, kun Kiiski/Nummi -kaksikko nappasi ilman kenkiä ajaen ensin kakkosrahat Alma Fuertella ja päätöskohteessa voiton Huge Photohutilla. Omassa kuitissa jäi vähän jossiteltavaa, kun olisi Tara's Manjanalla osunut T4 sekä myös duo. Pitkään virui Peter Lindroosin ajokki umpipussissa, tykitti liian myöhään tilat saatuaan oikein terävästi perille.

Eka lähtö oli muuten mielenkiintoisesti pelattu, kun voittaja Kuultava maksoi voittajasta peräti 5,7x, odotin tuon olevan sukutaustallaan ja koelähdöissä esitetyllä ravivarmuudella, sekä ammattikuskilla aivan niittipohja, mutta vielä mitä, vasta nelossuosikki!
Maybe, just once, someone will call me "Sir" without adding, "You're making a scene." - Homer J. Simpson
Harri H
 
Viestit: 6750
Liittynyt: 15. Elo 2009 12:42

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 11

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 15. Maalis 2013 14:23

Harri H kirjoitti:Ja näemmä vahvalla menestyksellä, kun Kiiski/Nummi -kaksikko nappasi ilman kenkiä ajaen ensin kakkosrahat Alma Fuertella ja päätöskohteessa voiton Huge Photohutilla.

Jep, kyllä noilla kengättömyyksillä vaan on merkitystä... Molemmat paransivat kilometrin verran viime starteista ja Alma Fuertekin olisi voittanut jos kuski olisi ollut pikkuisen paremmin hereillä loppukurvissa. Porissa ajettiin kengittä myös vuoden eka päivä ja nyt taas, saa nähdä koska noin pystyy tekemään jollain muulla radalla.

Ihmettelin muuten mitä neloslähdössä tapahtui kun Dream Dresser laukkasi White Excelin rinnalta ja Markkula ikäänkuin jäi siihen kostoksi laukkaavalla rinnalle hetkeksi aikaa. No, Åkerlund ilmeisesti häiritsi sen laukalle koska sai ajokieltoa varomattomasta kaistanvaihdosta. Tuo mies osaa kyllä nämä koiruudet... Toivottavasti muistaa seuraavalla kerralla kääntää ajoissa reissuun, eihän tossa ollut mitään järkeä jäädä parijonoon.

Mitäs helkuttia Noriko on noin vähän pelattu Kuopioon, ainahan sen pitäisi olla suosikki tollaseen lähtöön!
Ruikonperä
 
Viestit: 15604
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 11

ViestiKirjoittaja Randomraider » 15. Maalis 2013 16:44

Kuopio

Eipä tuolta nouse minulle maistuvaksi kuin yksi hevonen ja se on kolmannen kohteen kovasukuinen 5 Monsignor Moment. Tämä on kyllä itseltäni vähän sellainen ikitipsi, mutta kaiken ollessa kunnossa alkaa merkistä maisema vilisemään. Lyön kylmästi 7%:sen varmaksi ja yritän isoa kalaa.
Onko hevoseen sekaantuminen laitonta? Nimimerkki "Rakensinko telineet turhaan?"
Randomraider
 
Viestit: 637
Liittynyt: 05. Tammi 2010 17:32
Paikkakunta: Helsinki

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 11

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 15. Maalis 2013 17:22

Jani Ruotsalaisen juhlilta vaikuttaa vahvasti, Jewel Joker Li, Pay Back Runner ja Noriko. JJL on saletti, PBR pääsee keulaan, maili suosii ja kuski vahvistuu, Noriko on lähtönsä paras hevonen, pääsee ekaan keulaan eikä Vääränen näitä keskenkuntoisina tuo radoille. Ekassa kohteessa Histuli on oudon selvä suosikki Tuikun Pojuun nähden, hyvä hevonen on tietty Histulikin, mutta kyllähän Tuikun Poju pätkii ravilla tuollaiset. Keskiviikkonakin teki hirmujuoksun, mutta pilasi lopullisesti lopun laukkaansa. Vikassa maistuu kovasti Markus Chief.

Huomiselle on ainakin yksi saletti ja se on Hoboken. Eikä ole edes suosikki!

e: piti vielä randomilta kysyä kumpi voittaa, Hifk vaiko Saipa? 8-)
Ruikonperä
 
Viestit: 15604
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 11

ViestiKirjoittaja nipa » 15. Maalis 2013 17:58

Ihan pieni tuli Kuopion iltaan pantua, lähinnä teevee-seurannan mausteeksi

Kuopio 15.03.
Toto5 14 ,16 ( 12,1 ) 10 ( 6,2 ) 1 ,2 ,3 ,5 ,6 ( 9,8 ) 6 ( 2,1 ) 2 ,7 ( 6,8 )

Siinä näitä ylläkin puhuttuja hevosia. Ei tuo paljon anna jos ei otakaan.
nipa
 
Viestit: 2346
Liittynyt: 29. Elo 2009 19:46

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 11

ViestiKirjoittaja Janzon » 15. Maalis 2013 19:17

Kolmannen 9 Rockabilly Ace voittanee. Saa nappireissun ja Kela osaa narutella tällä sen voiton. Neljännessä voisi kokeilla 5 Pulun Pilkettä pareihin suosikkien kanssa. Painotukset 6 Norikon kanssa.

Huomenna on kyllä valtavan hienot ravit. Varmoina taitaa toimia Flavio, Aga Khan Boko ja Franko. Neljäs voisi olla 10 Will Hans Beat, jota on tullut hakattua varmaksi jo pariin otteeseen.
Viimeksi muokannut Janzon päivämäärä 15. Maalis 2013 23:34, muokattu yhteensä 1 kerran
"Yritin kertoa sille, että mulla on vaan 100km kotiin"- Juha Utala
Janzon
 
Viestit: 1089
Liittynyt: 10. Huhti 2012 13:44

EdellinenSeuraava

Paluu Totopelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 29 vierailijaa

cron