Raviurheilu televisiossa

Tällä alueella keskustellaan raviurheilusta yleisellä tasolla.
Alueen säännöt
Pidetään keskustelu asiallisena. Ei rasistisia, eikä muulla tavoin loukkaavia viestejä. Asiattomat viestit poistetaan ja käyttäjille voidaan jakaa varoituksia. Mikäli käyttäjän rikkeet ovat toistuvia, kirjoitusoikeudet tullaan poistamaan pysyvästi. Vastuu viestien sisällöstä on kirjoittajilla itsellään.

Raviurheilu televisiossa

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 15. Syys 2009 19:35

Uusimmassa Veikkaajassa oli juttua Urheilukanavan omistuspohjan muutoksesta eli Sanoma Entertaiment on ostanut kanavan kaikki osakkeet. Tämä tarkoittaa suomeksi sitä, että Hippos ei omista enää mitään kanavasta, joten ravien näkyminen kanavalla on täysin Sanoma Entertaimentin käsissä.

Hieman on pelkoa persiissä, että tulevaisuudessa ravien näkyminen tulee supistumaan ja tilalle tulee mediaseksikkäämpiä lajeja. Toivottavasti näin ei kuitenkaan käy ja mainostulothan sen viimekädessä ratkaisevat.

Edit: Otsikkoa muokattu. -Harri
Ruikonperä
 
Viestit: 15185
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Urheilukanava & ravit

ViestiKirjoittaja Neliveto » 15. Syys 2009 20:09

On kyllä todella harmillista, jos ravien osuutta Urheilukanavan ohjelmistosta pienennetään. Urheilukanava on tosin viime aikoina menettänyt sen verran paljon sille tärkeitä televisiointeja (esimerkiksi La Liga ja Mestis), että ohjelma-aikaa luulisi olevan riittävästi raveille, jotka kuitenkin ovat olleet mukana UK:lla jo pitemmän aikaa.

Illan ravikoosteiden lähdöt kyllä näkee videokirjastostakin, mutta keskiviikon pitkä V5-lähetys on ihan oikeasti todella hyvin tehty ravipaketti. Samoin pelivihjelähetys tulee usein katsottua. Silloin tällöin löytyy siitäkin jotain ideoita peleihin.
Neliveto
 
Viestit: 2770
Liittynyt: 06. Syys 2009 18:08

Re: Urheilukanava & ravit

ViestiKirjoittaja Harri H » 15. Syys 2009 20:26

Itsekin pidän tuosta V5-lähetyksestä, vaikka sitä kovasti on foorumeilla haukuttukin. Tai ei ehkä niinkään ohjelmaa, vaan juontajaa. Haanniemi täyttää paikkansa mainiosti. Siinä vaiheessa saattaisin kyseenalaistaa ohjelman tasoa, mikäli siihen kaivettaisiin illan isännäksi tämä koostelähetyksissä vaikuttava Jarkko Litmanen... Mutta nykymuodossaan oikein hyvä ke-illan ravipaketti.

Sääli, jos tarjonta vähenee. Olen noita koostelähetyksiäkin nyt jonkin verran katsellut, kun ei ole TotoTV:tä tilattuna, eikä nettikuvalla tee mitään. Varsinkaan, kun siitä pitää maksaa vajaa euro per vuorokausi.
Maybe, just once, someone will call me "Sir" without adding, "You're making a scene." - Homer J. Simpson
Harri H
 
Viestit: 6611
Liittynyt: 15. Elo 2009 11:42

Re: Urheilukanava & ravit

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 15. Syys 2009 20:47

Vaikken aina täysillä luotakaan Finnpanelin katsojalukuihin, niin tähän uskon kuin vuoreen 8-)

http://www.finnpanel.fi/tulokset/tv/vko/top/2009/37/urheilu.html

V5-lähetys on ollut jatkuvasti viiden kärjessä joten kova pokka saa olla kanavajohdolla, jos aikovat tuollaisen ohjelman heivata pois.
Ruikonperä
 
Viestit: 15185
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Urheilukanava & ravit

ViestiKirjoittaja Amatööri » 16. Syys 2009 07:03

Muistanpa hyvin, kun V5-lähetys vuorotteli sählyn kanssa... mielenkiintoista, kun katsoo nyt katsojalukuja ja lajeja. Laitoin silloin palautetta UK:lle ja pyysin perusteluja moiseen. Koskaan eivät vastanneet. Eivät varmaan siksi, että kukaan ei kehdannut tunnustaa olevansa niin puupää, että olisi alkanut ihan tuulesta tempaamaan fiksuja, todellisia perusteluja. Ehdotin, että seurvaavan kerran voisivat vuorotella veteraanien käsipallon pitäjänmestaruuskisojen kanssa (tai jotain sinnepäin). Saas nähdä, kokeilevatko ;)

Pidän itse V5-lähetyksistä, se on ihan mukava tapa viettää ke-iltaa, pelasin tahi en. Studiovieraat tuovat oman värinsä lähetyksiin ja ainakin nyt tuntuu, että aika monipuolisesti ovat pyrineet haastateltavia valitsemaan.

Haanniemi on ihan ok, mielestäni kyllä on saanut aiheetontakin kritiikkiä ammattitaidostaan. Tietää kyllä asioista ja myöntää, jos ei ole varma ja pyytää paremmin tietäviä korjaamaan. Hauska pari kaikenkaikkiaan Haanniemi ja Rättyä.
Avatar
Amatööri
 
Viestit: 151
Liittynyt: 17. Elo 2009 10:16

Re: Urheilukanava & ravit

ViestiKirjoittaja nipa » 16. Syys 2009 07:35

Urheilukanavan V5-lähetys on aktiiviselle raviharrastajalle nyt jo klassikko ja itsekin sitä seuraan aika paljon Vermossa lähtöjen välillä. Ei tarvitse niin paljon käydä tallialueellakaan, kun hevosmiesten haastatteluja on nähtävissä totohallissakin kuvaruudusta.

Minusta illan V5-lähetys on hyvin toteutettu ja hyviä ovat toteuttajatkin. En toimittajana itsekään aivan heti keksi, mitä olisi tehtävissä paremmin enkä parempia toteuttajiakaan - ainakaan niin pienillä palkkioilla mitä hommasta maksetaan.

Mitä tulee V5-ohjelman ja yleensä raviohjelmien jatkuvuuteen Urheilukanavalla, se ei ole siitä kiinni, omistaako Hippos kanavan osakkeita vai ei, vaan katsojaluvuista ja varsinkin niitä seuraavista mainostuloista. Urheilukanavakin on liikeyritys ja siinä eivät paina Hippoksen rahapulassaan myymät osakkeet. Jos joku urheilulaji kykenee hankkimaan kanavalle paremmat mainostulot kuin ravit, on hevosurheilu ohjelmistossa muisto vain - jos on voiton maksimoinnin tiellä.
nipa
 
Viestit: 2346
Liittynyt: 29. Elo 2009 18:46

Re: Urheilukanava & ravit

ViestiKirjoittaja Chocolate » 16. Syys 2009 09:03

Urheilukanavan V5 on jo klassikko ja viikon kohokohta, jonkinmoinen lappukin tulee aina rustattua. Mielestäni UK:n lähetys on iso plussa koko suomalaiselle raviurheilulle ja yksi varteenotettavimpia keinoja saada uutta yleisöä hienolle lajillemme.
Chocolate
 
Viestit: 2023
Liittynyt: 01. Syys 2009 16:38

Re: Urheilukanava & ravit

ViestiKirjoittaja teppu » 16. Syys 2009 10:01

Urheilukanavan V5-lähetys on ihan kiva seurata ja toivon todella, että se nähdään jatkossakin. Se mikä (minusta) lähetyksessä mättää on taustatiedon vähäinen hankinta, joka antaa amatöörimäisen kuvan lähetyksestä. Mielestäni toimittajan olisi hyvä tehdä sen verran taustatyötä haastateltavistaan, ettei haastattelun aikana tarvitse arvailla, että muistinkohan nyt oikein, että olet tehnyt sitäjasitä.. Taitaa ohjastaja-/valmentajavieraista sentään olla useimmiten tulostettuna statistiikkalaput, mutta kaikki muu taitaa tulla toimittajan muistista ja hyvin usein lähetyksessä pohjustetaan kysymystä tyyliin "Muistanko oikein..", "Olikohan niin, että..", "Saatan muistaa aivan väärin, mutta.." Ovat kuitenkin useimmiten sellaisia asioita, jotka olisi ollut helppo tarkistaa etukäteen, kun vieraat kuitenkin pääosin ovat tiedossa jo ennen lähetystä? Lisäksi korvaan särähtää jatkuvasti toimittajaparin keskinäinen viisastelu, joka varmaan joitain katsojia huvittaa, mutta minuun ei kyllä iske. Tällaisenaankin lähetyksellä on kuitenkin paikkansa ja se tulee kyllä katsottua lähes joka viikko. En sitten tiedä, kuinka satunnaiset katsojat näihin suhtautuvat, eli löytyykö lähetyksestä vetoa niille, jotka eivät raveja (vielä) harrasta. Lähtöjen näyttäminen on tietysti tärkein anti, samoin lämmitykset/tallikommentit.

Ruotsin vastaavista lähetyksistä näkee, että laji on siellä selvästi arvostetumpi - lähetyksiin on panostettu ihan toisella lailla (ja varmasti ihan toisenlaisella budjetilla) ja niitä on ilo katsoa, vaikkei kieltä täysin ymmärräkään. Lähetysten tekniseen/visuaaliseen puoleen Suomessa ei varmaan nykybudjetilla kauheasti voida vaikuttaa, mutta katsojien viihtyvyyteen toimittajilla on avaimet käsissään. Voin toki olla mielipiteitteni kanssa yksin ja silloinhan lähetys palvelee muita mitä parhaimmin ;)
Avatar
teppu
 
Viestit: 133
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:43
Paikkakunta: Rantasalmi

Re: Urheilukanava & ravit

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 18. Syys 2009 22:41

Uusimmassa HU:ssa oli juttua tästä asiasta ja siinä mainittiin ravien näyttämisen jatkuvan normaalina vielä ainakin ensi vuoden :)
Ruikonperä
 
Viestit: 15185
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Urheilukanava & ravit

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 09. Loka 2009 20:39

Saa nähdä mitä tulee tapahtumaan, mutta viime aikoina Urheilukanava on mennyt rajusti alaspäin ja nytkin korisliigan oikeudet menivät kilpailijalle. Keskustelupalstoilla ollaan huolissaan koko kanavan tulevaisuudesta ja huonoltahan tilanne juuri nyt vaikuttaa. Aika kova kolaus olisi ravien näkyvyydelle ko. kanavan alasajo :evil:

Kanavajohtajan mielestä tulevaisuus on valoisampi kuin koskaan :roll:

http://www.marmai.fi/uutiset/article335030.ece?s=r&wtm=Markkinointi_Mainonta/-08102009
Ruikonperä
 
Viestit: 15185
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Urheilukanava & ravit

ViestiKirjoittaja meikku » 12. Loka 2009 08:09

Itse tykkään katsoa keskiviikon V5-lähetystä, itse asiassa se lähetys oli paljolti syyllinen siihen, että aloin muutaman vuoden tauon jälkeen seurata jälleen raviurheilua. Ainahan ohjelmaa tietysti kehittää voi mutta minulle Haanniemi (ja Rättyäkin) kelpaa hyvin. Ei ole kuitenkaan kovin helppoa vetää parituntista suoraa lähetystä vaihtuvien tilanteiden ja vaihtuvien vieraiden mukaan. Siis tämä lähetys jatkukoon!
meikku
 
Viestit: 6
Liittynyt: 11. Loka 2009 10:10

Re: Urheilukanava & ravit

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 08. Joulu 2009 01:02

Lisää huonoja uutisia tuli kun Sanoma Oy ja Viasat perustavat yhteisen maksullisen kanavan ja UK:n ohjelmistosta sinne siirtyy mm. FA-Cup, Ligue 1 ja MotoGP eli jäljelle ei jää juuri mitään.

http://www.marmai.fi/uutiset/article355134.ece?s=l&wtm=Markkinointi_Mainonta/-07122009

Pahoin pelkään ettei Urheilukanavaa ole enää vuonna 2011. :cry:
Ruikonperä
 
Viestit: 15185
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Urheilukanava & ravit

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 08. Joulu 2009 15:52

Jo nyt Urheilukanavan nettisivut vievät uuden kanavan sivuille eli saapa nähdä kuinka kauan UK:n toiminta enää jatkuukaan.

http://www.marmai.fi/uutiset/article355360.ece?s=l&wtm=Markkinointi_Mainonta/-08122009
Ruikonperä
 
Viestit: 15185
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Urheilukanava & ravit

ViestiKirjoittaja Masa V » 08. Joulu 2009 18:22

Saapa nähdä tosiaan kuinka Urheilukanavan käy. Se, että Urheilukanavan sivulta siirrytään suoraan Nelosen Sport Pron sivuille on toivottavasti mainoskikka, jotta kaikki varmasti huomaavat uuden maksukanavan. Silti epäilen, että Urheilukanava saattaa olla loppusuoralla.

Muutama asiaan liittyvä havainto:
- Urheilukanava on tuottanut tappiota koko olemassaolonsa ajan
- Ravit keräävät kohtalaisen hyvin katsojia, mutta mainostajia huonosti, vaikka mainoshinnat ovat luultavasti olleet Urheilukanavalla todella edulliset mihin tahansa kanavaan verrattuna.
- Uusi Sport Pro on sellainen kanava, ettei raveja sinne oteta mukaan - ei sovi kanavan tyyliin, eikä toisi uusia katsojiakaan, kun Toto-TV jo olemassa.
- Monessa paikassa sanotaan, että Sport Pro korvaa nykyisen Urheilu+ kanavan. Kaikki panostus on nyt uudessa maksukanavassa ja voisi kuvitella että tappiota tuovaan vanhaan Urheilukanavaan ei haluta satsata.

Mutta toivotaan parasta... Vermon V5-lähetys on hyvin toimitettu paketti, jota on ollut mukava katsoa. Sanoisin myös, että Haanniemellä ja kumppaneilla on huomattavasti tasokkaampaa toimittamista ja kommentointia kuin TV2:n suurkilpailuissa Heikkilä - Hartikainen kaksikolla.
On surullinen fakta, että hevonen jolla ei ole vaivaa, on huono. (Kati Lindsberg)
Masa V
 
Viestit: 5226
Liittynyt: 11. Loka 2009 22:49
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Urheilukanava & ravit

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 23. Joulu 2009 13:07

Uusimmassa HU:ssa Urheilukanavan tuottaja Ismo Valkki lupailee ettei kanava muutu maksulliseksi ja ravilähetykset tulevat jollain tapaa muuttumaan helmikuussa. Mikä tärkeintä niin Vermon suora V5-lähetys tulee jatkossakin, tosin jossain taisi olla puhetta, että näyttäisivät keskiviikkoisin välillä myös salibandya?
Ruikonperä
 
Viestit: 15185
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Urheilukanava & ravit

ViestiKirjoittaja Masa V » 24. Joulu 2009 11:30

Itse seuraan melko aktiivisesti myös salibandya, ja salibandyliigan sivuille oli nyt tullut hyvä uutinen, jonka mukaan "Salibandyliigan tv-ottelut jatkuvat tammikuussa maanantaisin kello 18.30 alkaen". Hieno juttu... ei mene sitten Vermon V5:n päälle.
On surullinen fakta, että hevonen jolla ei ole vaivaa, on huono. (Kati Lindsberg)
Masa V
 
Viestit: 5226
Liittynyt: 11. Loka 2009 22:49
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Urheilukanava & ravit

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 07. Tammi 2010 18:27

Kyllä tuli eilen ikävä Haanniemeä V5-lähetystä katsoessa. Rättyä on hyvä varikkotoimittaja, mutta studioisäntänä aiheutti lähinnä melkoisen vaivautuneen olon.

Kyllä Haanniemi on mies paikallaan tuohon tehtävään, vaikka välillä saakin täysin turhaa kritiikkiä!
Ruikonperä
 
Viestit: 15185
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Urheilukanava & ravit

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 07. Tammi 2010 23:04

Tänään Urheilukanavan ravistudion veti ansiokkaasti Kaisa "Riston tytär" Tupamäki. Olikohan tämä ihan ensimmäinen lähetys vai onko mennyt itseltä aiemmat kerrat ohi?

Hienoa kuitenkin, että saadaan naiskauneutta kehiin!
Ruikonperä
 
Viestit: 15185
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Urheilukanava & ravit

ViestiKirjoittaja Harri H » 08. Tammi 2010 19:50

Ruikonperä kirjoitti:Kyllä tuli eilen ikävä Haanniemeä V5-lähetystä katsoessa. Rättyä on hyvä varikkotoimittaja, mutta studioisäntänä aiheutti lähinnä melkoisen vaivautuneen olon.

Kyllä Haanniemi on mies paikallaan tuohon tehtävään, vaikka välillä saakin täysin turhaa kritiikkiä!


Täysin samat ajatukset tuli keskiviikon lähetystä katsellessa. Haanniemi täyttää paikkansa enemmän kuin hyvin, toivottavasti tekee mahdollisimman pikaisen paluun :)
Maybe, just once, someone will call me "Sir" without adding, "You're making a scene." - Homer J. Simpson
Harri H
 
Viestit: 6611
Liittynyt: 15. Elo 2009 11:42

Re: Urheilukanava & ravit

ViestiKirjoittaja Harri H » 13. Tammi 2010 19:20

Olipa mukava tämä Kultakypäräjuttu V5-lähetyksessä, laadukasta komediaa :) Pisteet tästä, kuka sitten ikinä onkaan ideoinut! Toivottavasti tuo saadaan youtubeen jossain vaiheessa, sen verran timanttinen pätkä oli.
Maybe, just once, someone will call me "Sir" without adding, "You're making a scene." - Homer J. Simpson
Harri H
 
Viestit: 6611
Liittynyt: 15. Elo 2009 11:42

Seuraava

Paluu Yleinen ravikeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron