Jaajo / Suomen Ravitalli Oy

Tällä alueella keskustellaan raviurheilusta yleisellä tasolla.
Alueen säännöt
Pidetään keskustelu asiallisena. Ei rasistisia, eikä muulla tavoin loukkaavia viestejä. Asiattomat viestit poistetaan ja käyttäjille voidaan jakaa varoituksia. Mikäli käyttäjän rikkeet ovat toistuvia, kirjoitusoikeudet tullaan poistamaan pysyvästi. Vastuu viestien sisällöstä on kirjoittajilla itsellään.

Re: Jaajo / Suomen Ravitalli Oy

ViestiKirjoittaja For Nothing... » 12. Syys 2014 14:05

For Nothing... kirjoitti:Otetaanpa hieman takaisin viimeistä kappaletta, kotisivulle on näemmä laitettu yksi dokumentti, jonka sisältö on hyvin mielenkiintoinen:

***

Suomen Ravitalli Oy:n hevoset 1.10.2013
Nimi, Ikä, Sukupuoli, Omistusosuus,

BWT Juggler, 4, tamma, 30 %

Kirjanpitoarvo yhteensä (ostohinta + 1/3 kuluista) 61500

***

Sanokaa, että minä nyt aamupöpperöisyyttäni en ymmärrä lukemaani. Mutta onko noihin 240,25 %, eli vajaaseen kolmeen hevoseen, käytetty ostohintoihin yli 30 000 €? Mulla loppuu sanat. Nykyajan ostajan markkinoilla tuon sukuisia varsoja saa hakea huutokaupasta kolmella tonnilla.


Lainaan vielä itse itseäni, on annettu ymmärtää, että Bwt Juggler on liisattu kilpailukäyttöön. Miten ihmeessä silloin omistusosuus voi olla 30%? Eikö sen pitäisi olla joko 0 tai 100 ja kaiken lisäksi, YLEENSÄ liisaus on ilmaista ja liisaaja sitten korvaa omistajalle lainaansa osalla kilpailutuotoista.
- Roses of the night, are growing without light -
For Nothing...
 
Viestit: 453
Liittynyt: 03. Syys 2009 12:49

Re: Jaajo / Suomen Ravitalli Oy

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 12. Syys 2014 15:07

For Nothing... kirjoitti:Lainaan vielä itse itseäni, on annettu ymmärtää, että Bwt Juggler on liisattu kilpailukäyttöön. Miten ihmeessä silloin omistusosuus voi olla 30%? Eikö sen pitäisi olla joko 0 tai 100 ja kaiken lisäksi, YLEENSÄ liisaus on ilmaista ja liisaaja sitten korvaa omistajalle lainaansa osalla kilpailutuotoista.

Vaikuttaa todella hienolta diililtä :lol: Olisi maailmanluokan diili jos olisi liisaajan (kuka lieneekään...) eduksi 70-30.
Ruikonperä
 
Viestit: 14943
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Jaajo / Suomen Ravitalli Oy

ViestiKirjoittaja ManOWar » 12. Syys 2014 15:34

Täysin samaa mieltä FN:n kanssa. :thumbup:
Ei tuosta tosiaan voi tulla muuhun tulokseen, kuin että suolaiset ylihinnat, ja kusetuksen maku.
ManOWar
 
Viestit: 1063
Liittynyt: 09. Huhti 2014 10:27
Paikkakunta: Vermont

Re: Jaajo / Suomen Ravitalli Oy

ViestiKirjoittaja -Nisula- » 12. Syys 2014 17:46

Ruikonperä kirjoitti:Vaikuttaa todella hienolta diililtä :lol: Olisi maailmanluokan diili jos olisi liisaajan (kuka lieneekään...) eduksi 70-30.


Ravitallissa liisaukset osataan kun Antonio Duostakaan ei aikoinaan maksettu mitään. :D

Kyllä hyvät naurut sai kun luki ravian ketjuja aiheesta näin vuosien jälkeen. Siellä(kin) minua pidettiin aivan idioottina kun kehtasin vähän epäillä hanketta... :D
Avatar
-Nisula-
 
Viestit: 987
Liittynyt: 28. Joulu 2011 15:57
Paikkakunta: Södis

Re: Jaajo / Suomen Ravitalli Oy

ViestiKirjoittaja For Nothing... » 04. Joulu 2015 15:38

For Nothing... kirjoitti:Otetaanpa hieman takaisin viimeistä kappaletta, kotisivulle on näemmä laitettu yksi dokumentti, jonka sisältö on hyvin mielenkiintoinen:

***

Suomen Ravitalli Oy:n hevoset 1.10.2013
Nimi, Ikä, Sukupuoli, Omistusosuus,

BWT High Voltage, 4, tamma, 100 %,
BWT Juggler, 4, tamma, 30 %
BWT Hard As A Rock, 3, tamma, 22 %
Arctic Shot, 3, ori, 48 %
BWT Firealarm, 2, tamma, 31 %
BWT Rock And Roll, 2, ori, 9,25 %

Kirjanpitoarvo yhteensä (ostohinta + 1/3 kuluista) 61500


Nostellaas tätä Travkompanietin haastajan topikkia esille, kun toimisto muisti uutiskirjeellä. Kotisivut laahaa aika lailla perässä, eikä siellä ole kovin tuoretta tietoa mistään. Alasivusta riippuen saa eri tietoa jopa tallin hevosista. Ilmeisesti tilanne on nyt tämä omistusten suhteen:

Arctic Shot 10%
Bwt Rock And Roll 17%
Bwt Are You Ready 28%
Bwt Angryman 10%
Bwt Adversary 40%

Tallilla on siis 105% edestä osuuksia hevosista. Siis yksi hevonen. Liekö kirjanpitoarvo sitten 6000e *hymiö*. Olisihan se nyt kohtuullista, että tämän mittakaavan kimpan hevoset olisivat kokonaan Ravitalin omistuksessa. Sivusto toki muistaa mainostaa samaa mantraa kuin joka vuosi, "VUODEN PARAS OSTOS TAI LAHJA, OSAKKUUS SUOMEN RAVITALLISTA!" Tähän en taida sanoa mitään. Luulisi, että toiminnan ollessa tätä tasoa, olisi hyvä lopettaa koko ravitalli, eihän tämä ole enää todellista. Kovasti siellä uutisoinnissa annetaan ymmärtää kuin tämä olisi valtavakin hevoskimppa, mutta tuhansilla osakkeilla on siis saatu promilleja erinäisistä hevosista. Mahtaisi ne Ruotsissa nauraa, jos tietäisivät. Sivuhuomiona maininta, että Travkompanietin vuosi on kyllä ollut katastrofi, liekö ensimmäinen tappiollinen aikoihin.

Uutiskirjeestä otos:
"BWT High Voltagen puolikas on myyty ja samoin on myyty (vaihdettu osuuteen sen tulevasta varsasta) yhtiön osuus Rokista, sekä loput osuudet BWT Burnin Alivesta."

Sinänsä mielenkiintoista, että kaksi vuotta sitten High Voltagen osuus oli 100% ja näin se kotisivujen mukaan oli viimeisessä päivityksessäkin ja Hippoksen omistajatiedoissa. Missä lie puolikas hävinnyt. Myyntihintaa ei toki mainita. 21% osuus Hard As A Rockista on vaihdettu johonkin. Siis näkemättä tuleeko varsaa, minkä rakenteinen, sukupuoli jne. Ei tietty mainintaa, että mikä osuus varsasta on tulossa. Hyvin huvittavaa kaupankäyntiä etten sanoisi. Myöskään Bradin varsan 10% myyntihintaa ei löydy mistään. Liekö, että näillä myynneillä on saatu vielä elätettyä nämä 105% ajaksi x, ja pian loppuu käteisvarat. Viimeiset toimintakertomukset kotisivuilla on kaudelta 2013. Summa summarum, eiköhän tämä ravitalli ole kuopattu kaikessa hiljaisuudessa seuraavan parin vuoden aikana.

Osakaslistakin näkyi vuoden takaa. Nyt kun miettii, niin 20e oli aika halpa hinta päästä seuraamaan tätä komediaa "sisäpiiristä". Alunperin mukana piti olla siis Valavuorta, (Hannu-Pekka?) Korpea ja muita niillä tonnin osakemäärillä, vähin äänin on nämäkin nimet häipyneet omistajalistasta. Mitä lie käynyt näille vajaalle 3000 osakkeelle. En ole ainakaan itse ymmärtänyt, että näistä osakkeista pääsisi jotenkin eroon. Jaajon nimi kuitenkin on yhä tuolla mukana.

Laitetaas loppuun vielä lystikäs lainaus Jaajon myyntipuheesta, http://www.suomenravitalli.fi lähteenä:

"Tänä päivänä, vuonna 2012, olemme jo todellinen kansanliike. Olemme Suomen suurin ravitalli, joka on kokenut niin menestystä kuin riipaisevia tappioitakin. Meitä osakkaita on Suomen Ravitallissa jo yli 2500. Ensisijaisesti tuotot käytetään alkuvuosina lisähevosten hankintaan ja niiden ylläpitoon. Kun yhtiöllä on enemmän hevosia ja myös vahva kassa, niin silloin on tarkoitus maksaa myös osinkoa, mutta tämän näen ajankohtaiseksi vasta viiden vuoden päästä. Tavoitteenamme on tulevaisuudessa haastaa ruotsalaisten Travkompaniet-talli kunnon Finnkampen hengessä!!!

JAAJON PÄHKINÄNKUORESSA SUOMEN RAVITALLIN IDEA JA TOIMINTA:
• Viiden vuoden kuluttua Suomen Ravitallilla on 10-15 huippuravuria, jotka kilpailevat päivittäin, joko Suomessa, Ruotsissa tai maailmalla
"

Tähän en malta olla laittamatta jo kulunutta nettimeemiä, miten meni noin niinku omasta mielestä.
- Roses of the night, are growing without light -
For Nothing...
 
Viestit: 453
Liittynyt: 03. Syys 2009 12:49

Re: Jaajo / Suomen Ravitalli Oy

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 05. Joulu 2015 10:16

Itkisin jos ei naurattaisi. Olisihan tuossa ollut kaikki potentiaali erilaisilla vetäjillä, nyt kaikille jää vaan ihmettelevä maku suuhun. Mänitseri (erään "satavarmalaisen" nimitys) vähän hoidellut taas. Nerokasta oli laittaa hinta niin matalaksi ettei kukaan rupea kyselemään sen enempää :think:
Ruikonperä
 
Viestit: 14943
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Jaajo / Suomen Ravitalli Oy

ViestiKirjoittaja PJK » 05. Joulu 2015 11:32

Yksi mielenkiintoinen osapuoli monessa tilanteessa on tilintarkastaja (tai toiminnantarkastaja). En ole juristi, mutta käsittääkseni tilintarkastajien tehtävä on paitsi todeta tilinpäätöksen oikeellisuus, myös tarkastaa ainakin merkittävimmät aktiviteetit/rahansiirrot siitä näkövinkkelistä, että niissä on pyritty ajamaan yhtiön etua.

Jos esimerkiksi jossain firmassa päätöksentekijä myy yhtiölle omaa työpanostaan tai omaisuuttaan, niin tilintarkastajan tulisi erityisen tarkkaan arvioida ostohinnan mielekkyys yhtiön kannalta ja toisaalta tarkastella jääväämiskäytännöt, ja niiden faktinen uskottavuus.

Tilintarkastajan vastuu on oikeasti olemassa. Jos hän on huomautuksitta hyväksynyt asioita, joista pitäisi huomauttaa, voi joutua henkilökohtaiseen vastuuseen.
PJK
 
Viestit: 2829
Liittynyt: 24. Kesä 2014 08:51

Re: Jaajo / Suomen Ravitalli Oy

ViestiKirjoittaja For Nothing... » 12. Touko 2017 11:40

For Nothing... kirjoitti:
Summa summarum, eiköhän tämä ravitalli ole kuopattu kaikessa hiljaisuudessa seuraavan parin vuoden aikana.


Lainaan itse itseäni 18 kuukauden takaan. Nyt taitaa olla tämän projektin kuolinkorahdus lähellä. Toimistolta tuli viesti, jonka sisältö on, että rahat on loppu, toiminta jatkuu vain, jos osakkaat alkavat maksaa vuosimaksua. Toimintaa kehuttiin hienoksi ja onnistuneeksi. Laitoin kyllä eriävän mielipiteen toiminnan tasosta sekä ehdottoman kieltäytymisen rahoittamasta uutta mahdollista "kusetusta".
- Roses of the night, are growing without light -
For Nothing...
 
Viestit: 453
Liittynyt: 03. Syys 2009 12:49

Re: Jaajo / Suomen Ravitalli Oy

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 02. Helmi 2018 10:21

For Nothing... kirjoitti:Lainaan itse itseäni 18 kuukauden takaan. Nyt taitaa olla tämän projektin kuolinkorahdus lähellä. Toimistolta tuli viesti, jonka sisältö on, että rahat on loppu, toiminta jatkuu vain, jos osakkaat alkavat maksaa vuosimaksua. Toimintaa kehuttiin hienoksi ja onnistuneeksi. Laitoin kyllä eriävän mielipiteen toiminnan tasosta sekä ehdottoman kieltäytymisen rahoittamasta uutta mahdollista "kusetusta".

https://www.is.fi/ravit/art-2000005549278.html

Kaipaamaan jäivät: -
Ruikonperä
 
Viestit: 14943
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Edellinen

Paluu Yleinen ravikeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa