Iltaraveihin palkintokorotuksia

Tällä alueella keskustellaan raviurheilusta yleisellä tasolla.
Alueen säännöt
Pidetään keskustelu asiallisena. Ei rasistisia, eikä muulla tavoin loukkaavia viestejä. Asiattomat viestit poistetaan ja käyttäjille voidaan jakaa varoituksia. Mikäli käyttäjän rikkeet ovat toistuvia, kirjoitusoikeudet tullaan poistamaan pysyvästi. Vastuu viestien sisällöstä on kirjoittajilla itsellään.

Iltaraveihin palkintokorotuksia

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 02. Joulu 2015 11:24

Kai tämä ansaitsee ihan oman otsikkonsa kun näin hienoa uutista pukkaa. Huhuahan liikkui, että joku maakunrata meinaa ajaa ensi vuonna arkipäivien profiiliraveissaan lähtöjä 1x5000 ja 4x2000 ykkösillä. Ei ihan äkkiä olisi tullut mieleen kyseessä olevan Mikkeli :clap: Asian mahdollistaa radan tekemä kova tulos (200 tuhatta), josta peräti 140 tuhatta on alueen uusien pelipisteiden ansiota.

Toivottavasti satsaus näkyy a) tasossa b) edelliseen liittyen vaihdoissa.

http://www.radiomikkeli.fi/uutiset/mikk ... torahoista
Ruikonperä
 
Viestit: 14895
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Mikkeli nostaa hurjasti palkintoja

ViestiKirjoittaja PJK » 02. Joulu 2015 13:46

Ruikonperä kirjoitti:Kai tämä ansaitsee ihan oman otsikkonsa kun näin hienoa uutista pukkaa. Huhuahan liikkui, että joku maakunrata meinaa ajaa ensi vuonna arkipäivien profiiliraveissaan lähtöjä 1x5000 ja 4x2000 ykkösillä. Ei ihan äkkiä olisi tullut mieleen kyseessä olevan Mikkeli :clap: Asian mahdollistaa radan tekemä kova tulos (200 tuhatta), josta peräti 140 tuhatta on alueen uusien pelipisteiden ansiota.

Toivottavasti satsaus näkyy a) tasossa b) edelliseen liittyen vaihdoissa.

http://www.radiomikkeli.fi/uutiset/mikk ... torahoista


Hieno homma. Kuinkakohan iso osuus tuosta pelipistetuloutuksessa on uutta myyntiä, ja kuinka paljon on vaan fiksusti siirretty nettipelistä oman rata-alueen peliksi?
PJK
 
Viestit: 2815
Liittynyt: 24. Kesä 2014 08:51

Re: Mikkeli nostaa hurjasti palkintoja

ViestiKirjoittaja vivahd EERO » 02. Joulu 2015 14:28

Jos ratojen talous on noin merkittävästi riippuvainen Fintoton nettipelin eurojen tuloutuksesta mitä uutiset Mikkelistä antavat ymmärtää, niin me kaikki olemme todella isossa roolissa ainakin omien alueiden pääratojen talouden parantamisessa. Alueiden sisäinen jako ratojen kesken tietenkin myös oikeudenmukaiseksi.

Mahdollisimman paljon pelit sisään siis netin sijasta pelipisteisiin, paras ratkaisu olisi tietenkin pelit suoraan ratojen kassoille. Jokin tuossa yhtälössä ei oikein mene ainakaan suoraan meikäläisen kaaliin, sillä pelipisteethän saavat oman osuutensa peleistä. Mihinkä Fintoto hukkaa nettipeleistä saatavan hyödyn :?: Tuskin asia noin yksioikoisesti on hoidettavissa ja korjattavasti, mutta jonkinlaisen signaalin se kyllä antaa Fintoton taluodenpidon suuntaan. Olen jo aikaisemminkin peräänkuuluttanut erityistilintarkastusta, mutta kukahan sitä lähtisi ajamaan, eihän korppi,,, mitenkäs se jatkuikaan :o :?:

Vaikka kirjoitukseni lipsahtikin yllättäen :facepalm: negatiiviseksi, niin Mikkelille iso PLUSSA. :thumb_up: :clap: :tuuletus:
vivahd EERO
 
Viestit: 1956
Liittynyt: 02. Tammi 2012 09:15

Re: Mikkeli nostaa hurjasti palkintoja

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 02. Joulu 2015 16:53

Kieltämättä herättää runsaasti kysymyksiä. Näin kyynisenä realistina voisi kuvitella, että Mikkeli on kuitenkin niin pieni paikka ettei tuosta tuotosta ihan hirveä määrä voi olla uutta rahaa? Se taas herättää kysymyksen kuinka saamarin isoa vaihtoa pelipisteen suurimmat asiakkaat/omistajat pyörittää :think: Tuohan on kyllä nerokasta vetää pelit koneen kautta, kun näin saa asiamiespalkkioden ansiosta tavallaan pokerista tuttua rakebackia. Faktoja yhtään tietämättä siltähän tuo kuulostaa, että nyt on kyllä Mikkelin (lue Tiaisen) ihan turha lähteä määräänsä enempää kehumaan itseään yllättävästä taloudellisesta noususta, mutta hienoa kuitenkin, että laittavat rahat palkintoihin :thumbup1:
Ruikonperä
 
Viestit: 14895
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Mikkeli nostaa hurjasti palkintoja

ViestiKirjoittaja Antti K » 02. Joulu 2015 20:50

Hienoja uutisia Mikkeliltä!

Samalla osoitus siitä, kuinka kieroutunut nykyinen rahanjakosysteemi on.

Oletaan, että olisi mikkeliläinen kaveriporukka, joka pelaisi netin kauttaa miljoonan euron pelivaihdon kotimaan raveihin. Tällöin Mikkelin ravirata ei saisi pelivaihdosta penniäkään.

Oletetaan, että porukka perustaa Mikkelin alueelle pelipisteen, jonka kautta kaikki peli pelataan. Tällöin Mikkelin rata saisi aluepelituottoja lisää noin 70 000 euroa ja pelipiste asiamiespalkkioita noin 50 000 euroa. Asiamiespalkkio olisi tavallaan tulonsiirto Fintotolta pelipisteeseen. Mikkelin saama raha taas olisi siirto Fintotolta raviradalle.

Otetaan toinen kuvitteellinen esimerkkki. Mikkelin ravirata tekee 5 000 euron satsauksen ravipäivän palkintotason. Tämä saa aikaan pelikohteiden tason nousun ja ravipelaajat innostuvat satsaamaan päivään peräti 60 000 euroa lisäpeliä. Lisäpeli tullee suurimmaksi osaksi netistä ja loppuosa pelipisteistä sekä radalta radalle pelistä. Ratapeli pysyy kuitenkin ennallaan.

Tuo 60 000 euron pelivaihdon kasvu toisi alle runsaasti lisätuottoja. Muut ravidat tienaisivat pelialueilta melkein 2000 euroa, asiamiehet tonnin ja valtio 2000. Fintoton taskut täyttyisivät 8000 ylimääräisellä eurolla. Niin ja Mikkelin raviradan tulot kasvaisivat 3500, mutta kun palkintokorotus oli 5000 euroa jäisi ravit järjestävälle radalle persnettoa 1500 euroa.

Nykyinen systeemi on siis rakennettu sellaiseksi, että se ei kannusta hakemaan ravien tason nostoa palkintotason kautta.

Mielestäni ravien palkintotuen pitäisi perustua kahteen asiaan:
1. Paljonko rata laittaa omaa rahaa palkintoihin (tämä raha tulee sponsoreilta, yleisöltä ja muista tuotoista)
2. Paljonko rata tuottaa alalle pelituottoja, siis osuus pelituotoista
*. Lisäksi pitäisi huomioida mahdolliset järkevät investoinnit
Antti K
 
Viestit: 1484
Liittynyt: 16. Elo 2009 20:12

Re: Mikkeli nostaa hurjasti palkintoja

ViestiKirjoittaja Chocolate » 04. Joulu 2015 09:20

Edellä oleva Antin esimerkki kuvaa niin osuvasti rahanjaon epäoikeudenmukaisuuden että sen soisi julkaistavan esim. HU:n Lukijan Kynässä.
Chocolate
 
Viestit: 2023
Liittynyt: 01. Syys 2009 16:38

Re: Mikkeli nostaa hurjasti palkintoja

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 04. Joulu 2015 10:38

Chocolate kirjoitti:Edellä oleva Antin esimerkki kuvaa niin osuvasti rahanjaon epäoikeudenmukaisuuden että sen soisi julkaistavan esim. HU:n Lukijan Kynässä.

Samaa mieltä, pysäyttävä kirjoitus :thumbup1:
Ruikonperä
 
Viestit: 14895
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Mikkeli nostaa hurjasti palkintoja

ViestiKirjoittaja Touho » 05. Joulu 2015 12:50

Ruikonperä kirjoitti:
Chocolate kirjoitti:Edellä oleva Antin esimerkki kuvaa niin osuvasti rahanjaon epäoikeudenmukaisuuden että sen soisi julkaistavan esim. HU:n Lukijan Kynässä.

Samaa mieltä, pysäyttävä kirjoitus :thumbup1:

Eikö tuo kuitenkin ole muuttumassa?
Touho
 
Viestit: 3633
Liittynyt: 25. Heinä 2011 11:41

Re: Mikkeli nostaa hurjasti palkintoja

ViestiKirjoittaja Antti K » 05. Joulu 2015 15:30

Toivottavasti muuttuu. Se oli vuosi sitten jo vaihtumassa hetken päästä.

Minusta koko aluepelisysteemin voisi poistaa ja muuttaa homman niin, että prosentit tulisivat vain itse järjestetyistä raveista. Varsinkin siirryttäessä yhteen yhtiöön tämä tuntuisi luonolliselta suunnalta.

Palkintotuki tulisi taas sitoa siihen, paljonko rata laittaa ravien palkintopottiin omaa rahaa. Palkitotuki voisi olla esimerkiksi 40% palkintopotista. Esimerkiksi 20 000 euron palkintopotista 12 000 euroa tulisi radalta ja loput 8 000 euroa palkintotukena Fintotolta/Hippokselta. Lisäksi ravien profiilin mukaan pitäisi sitoutua johonkin minimipalkintotasoon.

Nykysysteemiin erona olisi siis se, että palkintotuki eläisi sen mukaan, kuinka rata panostaa raveihin. Nykyisin palkintotuki on sidottu kiinteästi ravien luokitukseen.
Antti K
 
Viestit: 1484
Liittynyt: 16. Elo 2009 20:12

Re: Iltaraveihin palkintokorotuksia

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 13. Tammi 2017 18:30

Ruikonperä
 
Viestit: 14895
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Iltaraveihin palkintokorotuksia

ViestiKirjoittaja vivahd EERO » 13. Tammi 2017 19:57

Monista negatiivisistä ja pelonsekaisista kirjoituksista huolimatta peliyhtiöiden yhdistymistä koskien voidaan ilmeisesti kuitenkin huokaista helpotuksesta, ainakin tässä vaiheessa, ja jotkut voivat jopa röyhistää rintaansa, "Mitäs mää sanoin". :o

Positiivinen signaali on ainakin annettu ja toivo raviurheilun henkiinjäämisestä, ehkäpä jopa piristymisestä, nostaa päätään. Tätä rahanpaskaa on luvattu jakaa tasapuolisesti palkintoihin ympäri Suomea, mutta yksi rata saattaa olla vähemmän mielissään, ellei sekin sitten tule saamaan vielä lisää palkintotukea, nimittäin Vermo. Vermohan on kärsinyt verenvähyyttä hevosmäärien suhteen ja mitä tulee tapahtumaan sillä alueella nyt. kun keskiviikon lisäksi muutkin päivät viikolla maksavat samanlaisia, jopa suurempiakin palkintoja kuin Vermo?

Helmikuussa Kouvola torstaina ja Jyväskylä maanantaina ajavat vähintään samantasoisista palkinnoista Vermon kanssa ja nähtäväksi jää onko sillä vaikutusta vielä pudottavasti Vermon keskiviikon hevosmääriin. Meikäläisen yksinkertaisen ajatustavan mukaan näin voi hyvinkin käydä, kun maakunnasta ei tarvitse lähteä maan laidalle yrittämään viikollakin parempaa rahaa. Käy miten tahansa, niin positiivinen asiahan tuo palkintojen nousu kokonaisuudessaan tietenkin on ja yksi tavoitehan tiettävästi on saada radat itsekin aktivoitumaan, jos meinaa pysyä rahavirrassa mukana, ratojen oma toiminta palkintorahojen kartuttamisessa on kai erityisessä seurannassa?
vivahd EERO
 
Viestit: 1956
Liittynyt: 02. Tammi 2012 09:15

Re: Iltaraveihin palkintokorotuksia

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 14. Tammi 2017 00:55

Aika outoa ettei oikein mistään löydy keskustelua noin positiivisesta uutisesta, esim. ht.netistä en löytänyt äkkiseltään yhtään mitään! Annas olla, kun olisi tiedotettu viiden prosentin palkintojenlaskusta ko. raveihin. Siinä olisi samantien uhattu pistää hevoset teuraaksi ja haukuttu kaikki Sipilän hallituksesta lähtien :D

Vai tulikohan tuo uutinen niin puskista ettei oikein tiedetä kuinka suhtautua. Itselläni ainakin se fiilis. En oikein osaa sanoa olisiko nuo paukut pitänyt keskittää keskiviikoille, lauantaille (tai molempiin) vai oliko tämä tehty ratkaisu oikea. Kivahan se tietysti on, että raha jakautuu tasaisemmin ja vähän tavallisemmillakin hevosilla on mahdollisuus juosta isommista rahoista.
Ruikonperä
 
Viestit: 14895
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Iltaraveihin palkintokorotuksia

ViestiKirjoittaja nile » 14. Tammi 2017 09:38

vivahd EERO kirjoitti:Helmikuussa Kouvola torstaina ja Jyväskylä maanantaina ajavat vähintään samantasoisista palkinnoista Vermon kanssa ja nähtäväksi jää onko sillä vaikutusta vielä pudottavasti Vermon keskiviikon hevosmääriin. Meikäläisen yksinkertaisen ajatustavan mukaan näin voi hyvinkin käydä, kun maakunnasta ei tarvitse lähteä maan laidalle yrittämään viikollakin parempaa rahaa. Käy miten tahansa, niin positiivinen asiahan tuo palkintojen nousu kokonaisuudessaan tietenkin on


Näin on. Eivät nuo Vermon kävijämäärät kuitenkaan kasva. Ei hevos- eikä kävijämäärissä. Vermo on liian sivussa niin hevos- kuin peliväellekin. Muistuu vain mieleen vanha Hippoksen valtuuskunnan takametsien miesten arvio, jonka mukaan Vermo on Suomen ravitalouden kannalta yhtä arvokas kuin Kurtakkokin. Vermon Hippoksen kultamerkin miestä Ojapeltoa tuo lausunto sivistyneesti sanoen sapetti. Kun kehitys kehittyy, tuossa pisteessä ennen pitkää ollaan. Ja sitä paitsi Vermohan ei koskaan ole ollut ravitalouden kannalta mikään nettomaksaja. 8-)
nile
 
Viestit: 457
Liittynyt: 17. Loka 2016 15:52

Re: Iltaraveihin palkintokorotuksia

ViestiKirjoittaja For Nothing... » 24. Heinä 2017 10:52

Oulu näyttää tarttuvan ensimmäisenä näkyvästi yhä yleistyvään ongelmaan, nollasarjojen verenvähyyteen.

"Nollasarjoihin ylimääräinen palkinto

Äimärautiolla maksetaan 22.9. alkaen syksyn nollasarjoissa kaikille hyväksytyn juoksun tehneille ylimääräinen palkinto. Koskee sekä lämminveristen, että suomenhevosten sarjoja."

Ehkäpä tämä toimenpide saa lukuisat Nuoret Radalle -suorittajat ihan totostarttiin. Tällä hetkellä kovin usein alasarjoissa kisaa niin sanotusti lahjattomia vanhenevia hevosia, kyllä sitä mieluummin katselisi tuoreempaakin verta kehissä. Vähän on jäänyt kuva, että kynnys tuoda se päälle kahtakymmentä hölkkivä kolmivuotias radalle on liian korkea tällä hetkellä. Joka tapauksessa loistava ajatus, toivottavasti tämä tuo täydempiä lähtöjä ja kenties laajetessaan herättää lisää harrastajien mielenkiintoa aloitella lajia uudelleen. Palkinnot on kuitenkin hyvässä nousussa, vaikka harrastajamäärä on näppituntumalta rajussa laskussa.
- Roses of the night, are growing without light -
For Nothing...
 
Viestit: 452
Liittynyt: 03. Syys 2009 12:49

Re: Iltaraveihin palkintokorotuksia

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 24. Heinä 2017 20:46

For Nothing... kirjoitti:Ehkäpä tämä toimenpide saa lukuisat Nuoret Radalle -suorittajat ihan totostarttiin. Tällä hetkellä kovin usein alasarjoissa kisaa niin sanotusti lahjattomia vanhenevia hevosia, kyllä sitä mieluummin katselisi tuoreempaakin verta kehissä. Vähän on jäänyt kuva, että kynnys tuoda se päälle kahtakymmentä hölkkivä kolmivuotias radalle on liian korkea tällä hetkellä. Joka tapauksessa loistava ajatus, toivottavasti tämä tuo täydempiä lähtöjä ja kenties laajetessaan herättää lisää harrastajien mielenkiintoa aloitella lajia uudelleen. Palkinnot on kuitenkin hyvässä nousussa, vaikka harrastajamäärä on näppituntumalta rajussa laskussa.

Eikös nuo Nuoret Radalle sun muut opetuslähdöt lanseerattu varsojen aikaisemman ja paremman starttiintuloprosentin toivossa, mutta luvut kiinnostaisi ovatko ne auttaneet vai käynyt jopa päinvastoin? Jos ei apua ole ollut, niin luulisi rahoilla olevan parempaakin käyttöä, esim. sitten niihin varsasarjojen palkintoihin. Luulisi sen olevan innostavampi porkkana kuin nykyinen käytäntö.
Ruikonperä
 
Viestit: 14895
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Iltaraveihin palkintokorotuksia

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 13. Syys 2017 22:05

https://www.mtv.fi/sport/ravit/uutinen/ ... gs.zx01bpU

Vermon 65-ravien palkintoja nostetaan ensi vuodeksi. Jos ei tuo auta hevosten a) tasoon b) määrään, niin sitten vaikea enää keksiä mitä pitäisi tehdä...
Ruikonperä
 
Viestit: 14895
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Iltaraveihin palkintokorotuksia

ViestiKirjoittaja nile » 14. Syys 2017 07:38

Ruikonperä kirjoitti:Vermon 65-ravien palkintoja nostetaan ensi vuodeksi. Jos ei tuo auta hevosten a) tasoon b) määrään, niin sitten vaikea enää keksiä mitä pitäisi tehdä...


Oho, jo vuosia sitten "marisemani" ongelma Vermon hevosten pelillisestä tasosta ja hevospulasta on havaittu jopa pääkallonpaikallakin. Jo tässä vaiheessa on todettava, että "on myöhäistä rypistää, kun paskat on housussa". :mrgreen:
nile
 
Viestit: 457
Liittynyt: 17. Loka 2016 15:52

Re: Iltaraveihin palkintokorotuksia

ViestiKirjoittaja For Nothing... » 14. Syys 2017 10:49

nile kirjoitti:
Ruikonperä kirjoitti:Vermon 65-ravien palkintoja nostetaan ensi vuodeksi. Jos ei tuo auta hevosten a) tasoon b) määrään, niin sitten vaikea enää keksiä mitä pitäisi tehdä...


Oho, jo vuosia sitten "marisemani" ongelma Vermon hevosten pelillisestä tasosta ja hevospulasta on havaittu jopa pääkallonpaikallakin. Jo tässä vaiheessa on todettava, että "on myöhäistä rypistää, kun paskat on housussa". :mrgreen:


Tuosta uutisesta kävi ilmi, että Vermon korotuksen maksaa taas muut radat, joilta viedään triplatonnipäivät. On muuten pahimpia virheitä mitä voi tehdä, että kuollutta päärataa elvytetään muiden ratojen kustannuksella. Kyllä se pitäisi rouva muutosjohtajan joukkioineen hommata ne rahat mistä maksetaan eikä nyhtää muilta, mitä hän ja Teivon rouva näkyvästi lehdessä peräänkuulutti. Viime viikolla Jyväskylän ja ensi viikolla Rovaniemen tupla- ja triplatonniraveista taidettiin karsia lähemmäs sata hevosta. Nyt nämä samat valmentajat joutuvat joko lähtemään syrjäseudulle keskiviikkoisin kaksi työpäivää vievälle reissulle tai olemaan ajamatta isommasta palkinnosta.
Viimeksi muokannut For Nothing... päivämäärä 14. Syys 2017 11:01, muokattu yhteensä 1 kerran
- Roses of the night, are growing without light -
For Nothing...
 
Viestit: 452
Liittynyt: 03. Syys 2009 12:49

Re: Iltaraveihin palkintokorotuksia

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 14. Syys 2017 14:02

For Nothing... kirjoitti:Tuosta uutisesta kävi ilmi, että Vermon korotuksen maksaa taas muut radat, joilta viedään triplatonnipäivät. On muuten pahimpia virheitä mitä voi tehdä, että kuollutta päärataa elvytetään muiden ratojen kustannuksella. Kyllä se pitäisi rouva muutosjohtajan joukkioineen hommata ne rahat mistä maksetaan eikä nyhtää muilta, mitä hän ja Teivon rouva näkyvästi lehdessä peräänkuulutti. Viime viikolla Jyväskylän ja ensi viikolla Rovaniemen tupla- ja triplatonniraveista taidettiin karsia lähemmäs sata hevosta. Nyt nämä samat valmentajat joutuvat joko lähtemään syrjäseudulle keskiviikkoisin kaksi työpäivää vievälle reissulle tai olemaan ajamatta isommasta palkinnosta.

No joo, mutta myös maanantain Xpress-tyyliset ravit kompensoinevat triplatonnien vähentämistä. Kai niissä maksetaan kunnon palkinnot ja kisoja ajetaan sitten ympäri Suomen?

Sitä ihmettelen tuohon uutisen liittyen, että aina puhutaan miten 65-peli pitäisi laittaa kesällä kiertoon, koska kuulemma silloin Vermossa on hevos- ja tasopulaa. Voi olla, mutta mun mielestä se kärsii noista huomattavan enemmän talvisin :think:
Ruikonperä
 
Viestit: 14895
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Iltaraveihin palkintokorotuksia

ViestiKirjoittaja For Nothing... » 15. Syys 2017 11:17

Ruikonperä kirjoitti:No joo, mutta myös maanantain Xpress-tyyliset ravit kompensoinevat triplatonnien vähentämistä. Kai niissä maksetaan kunnon palkinnot ja kisoja ajetaan sitten ympäri Suomen?


Hevosurheilu oli kuullut pohdintamme ja siellä oli vastaus. Kuusi lähtöä 2000e palkinnolla. Eli ei niissä kyllä oikein valtakunnallisen profiilikohteen arvo näy. Paikallisesti laskua siis palkintokertymään triplatonneihin verrattuna. Jägersrossa ilmeisesti osasyy valmentajien lakkoa oli juuri nämä Xpress-päivät. Radan kannalta yleisö jättää tulematta, koska kahden radan kimppapeliä on helpompi seurata kotisohvalta. Suomalaisille radoille haaste tulee olemaan merkittävä, koska paikalle tuleva kävijä on kuitenkin se pääasiallinen tulon tuoja.
- Roses of the night, are growing without light -
For Nothing...
 
Viestit: 452
Liittynyt: 03. Syys 2009 12:49

Seuraava

Paluu Yleinen ravikeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa