Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

Tällä alueella keskustellaan raviurheilusta yleisellä tasolla.
Alueen säännöt
Pidetään keskustelu asiallisena. Ei rasistisia, eikä muulla tavoin loukkaavia viestejä. Asiattomat viestit poistetaan ja käyttäjille voidaan jakaa varoituksia. Mikäli käyttäjän rikkeet ovat toistuvia, kirjoitusoikeudet tullaan poistamaan pysyvästi. Vastuu viestien sisällöstä on kirjoittajilla itsellään.

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Frans H Jouset » 20. Helmi 2018 20:31

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.225160
Tänä likiin skenario oli minun yksi raviurheilun lopun suurimmista peloista, joka nyt vakavasti näyttää toteutuvan. Rahan alkuperä unohtuu kun se "käy" valtion kassassa ja se muuttu tueksi. Toivottavasti järki voittaa tässä kohdin.
Viimeksi muokannut Frans H Jouset päivämäärä 20. Helmi 2018 21:28, muokattu yhteensä 1 kerran
Avatar
Frans H Jouset
 
Viestit: 359
Liittynyt: 01. Tammi 2012 17:15

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Neliveto » 20. Helmi 2018 20:54

Frans H Jouset kirjoitti:https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.225160
Tänä likiin skenario oli minun yksi raviurheilun lopun suurimmista peloista, joka nyt hkaavasti näyttää toteutuvan. Rahan alkuperä unohtuu kun se "käy" valtion kassassa ja se muuttu tueksi. Toivottavasti järki voittaa tässä kohdin.


En tiedä millä tasolla keskustelussa silloin liikutaan, kun kerran kuussa kaivetaan itselle sopivia lukuja ja sanotaan niiden tarkoittavan jotakin :angry: . Kun asian oikeaa tolaa yritetään vääntää rautalangasta, niin vastineeksi tarjoillaan perusteettomia heittoja. Uskon kuitenkin, että oikeasti päättävissä elimissä on sen verran tolkkua porukkaa (vrt. Anderssonin twiitit edellisellä sivulla, joka ymmärsi tulonmuodostuksen, kun se selitettiin), että synkkiin ajatuksiin ei kannata vielä vaipua.
Neliveto
 
Viestit: 2745
Liittynyt: 06. Syys 2009 18:08

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Kädetön » 20. Helmi 2018 21:15

Kannattaisi Juhana Vartiaisen keskittyä jatkossakin näihin elämän peruskysymyksiin, eikä sekaantua asioihin mihin ei ymmärrys riitä.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2018020 ... 9_u0.shtml
Kädetön
 
Viestit: 3126
Liittynyt: 24. Helmi 2012 22:01

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Frans H Jouset » 20. Helmi 2018 21:33

Se on valitettavaa ja samalla todella traagista, että Vartiainen ja vastaavat henkilöt päättävät tulevaisuudessa Suomen raviurheilun tulevaisuudesta. Siihen emme me valitettavasti pysty hirvittävästi vaikuttamaan vaikka äänestämme, koska me raviurheilun harrastajat olemme valitettavasti vähemmistössä.
Avatar
Frans H Jouset
 
Viestit: 359
Liittynyt: 01. Tammi 2012 17:15

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Frans H Jouset » 03. Maalis 2018 08:21

Koskahan Veikkaus saa yhdistettyä pelipisteiden koneet siten, että samalla koneella voi pelata kaikkia pelejä? Vai onkohan tällaista tulossakaan? Olen tässä pman kotipaikkani lähitienoilla huomannut, että muutamasta on totokoneet häipyneet, mutta Veikkauksen kone on jäänyt vanhoja Veikkauksen pelejä pystyy pelaamaan. Tämä asia kun saataisiin kuntoon, niin uskoisin, että tätäkin kautta voitaisiin saada lisää euroja totopeleihin. Aika monessa paikassa, jossa on Veikkauksen koneet on myös nykyään televisio, jossa mainostetaan totopelejä, vaikka niitä ei välttämättä voi kyseisessä pisteessä pelata. Juuri tällä viikolla maanantaina kaupassa kun edellä oleva asiakas olisi halunnut ostaa Magic Monday 65 pikapelin, mutta he eivät pystyneet myymään kun ei ollut totokoneita. Toivottavasti tämä henkilö löysi paikan, josta pelinsä sai, vaikka epäilen hänen ilmeestä päätelleen tuumineen pitäkää tunkkinne!
Avatar
Frans H Jouset
 
Viestit: 359
Liittynyt: 01. Tammi 2012 17:15

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 15

ViestiKirjoittaja For Nothing... » 13. Huhti 2018 16:09

Ruikonperä kirjoitti:Kuopiossa onneksi tänään ravit, ensi viikon perjantain kisat menivät yllättäen (?) peruutukseen osallistujapulan takia :o [/i]


Palstatoverimme aamutähti totesi aikanaan, että siinä vaiheessa jos Kuopiosta aletaan perua raveja osallistujapulan vuoksi, on tilanne huolestuttava. Tänään ollaan siis hänen määritelmällä saavutettu tuo raja. Päivän HU kertoi pienestä viriämisestä kasvattamisessa, mutta vähän pelkään, että se suurin ongelma ei ole palkinnot tai hevosmäärä, vaan ne amatöörit, jotka ovat lajin jättäneet joko iän tai kyllästymisen vuoksi. Nuorempaa polvea ei ole tulossa niin laajalti paikkaamaan, kuin tilanne vaatisi. Oman maakunnan starttihevos- ja starttimäärät ovat olleet tasaisessa laskussa jo pitkään, eikä pysähdystä ole nähtävissä. Merkittävä osa näistäkin on nykyään kimppahevosia, jotka eivät ole maakunnan alueella treenissä. Harrastajamäärä (lue amatöörit) on taatusti tippunut vielä pahemmassa suhteessa mitä hevoset.
- Roses of the night, are growing without light -
For Nothing...
 
Viestit: 453
Liittynyt: 03. Syys 2009 12:49

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 15

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 14. Huhti 2018 10:56

For Nothing... kirjoitti:Palstatoverimme aamutähti totesi aikanaan, että siinä vaiheessa jos Kuopiosta aletaan perua raveja osallistujapulan vuoksi, on tilanne huolestuttava. Tänään ollaan siis hänen määritelmällä saavutettu tuo raja. Päivän HU kertoi pienestä viriämisestä kasvattamisessa, mutta vähän pelkään, että se suurin ongelma ei ole palkinnot tai hevosmäärä, vaan ne amatöörit, jotka ovat lajin jättäneet joko iän tai kyllästymisen vuoksi. Nuorempaa polvea ei ole tulossa niin laajalti paikkaamaan, kuin tilanne vaatisi. Oman maakunnan starttihevos- ja starttimäärät ovat olleet tasaisessa laskussa jo pitkään, eikä pysähdystä ole nähtävissä. Merkittävä osa näistäkin on nykyään kimppahevosia, jotka eivät ole maakunnan alueella treenissä. Harrastajamäärä (lue amatöörit) on taatusti tippunut vielä pahemmassa suhteessa mitä hevoset.

Tekisi joskus mieli ihan laskea vaikka viikon ajalta startissa olevien hevosten treenareiden keski-ikä. Pahoin pelkään sen olevan huomattavan korkea... Näkee jo omasta tuttavapiiristä miten vanhemmilla on/on ollut hevosia, mutta lapsia kiinnosta hevostenpito vähääkään. Jos palkinnot olisivat moninkertaiset niin sitten ehkä saattaisi kiinnostaa, mutta se ei ole realistista enkä juuri Hipposta lähtisi syyttelemään vaan ihan yleistä maaseudun autioitumista. Nuorissa on tulevaisuus ja poniravithan olisi mitä loistavin väylä isojenkin hevosten pariin, mutta tuntuu (korjatkaa jos olen väärässä), että hämmentävän vähän sieltä siirtyy harrastajia vaan mielummin lopetetaan kun "poni-ikä" alkaa olla takana. Toinen huolestuttava piirre mitä noita ponilähtöjä oon seurannut niin poikia on mukana tosi vähän.
Ruikonperä
 
Viestit: 14943
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 15

ViestiKirjoittaja For Nothing... » 14. Huhti 2018 11:35

Ruikonperä kirjoitti:Tekisi joskus mieli ihan laskea vaikka viikon ajalta startissa olevien hevosten treenareiden keski-ikä. Pahoin pelkään sen olevan huomattavan korkea... Näkee jo omasta tuttavapiiristä miten vanhemmilla on/on ollut hevosia, mutta lapsia kiinnosta hevostenpito vähääkään. Jos palkinnot olisivat moninkertaiset niin sitten ehkä saattaisi kiinnostaa, mutta se ei ole realistista enkä juuri Hipposta lähtisi syyttelemään vaan ihan yleistä maaseudun autioitumista. Nuorissa on tulevaisuus ja poniravithan olisi mitä loistavin väylä isojenkin hevosten pariin, mutta tuntuu (korjatkaa jos olen väärässä), että hämmentävän vähän sieltä siirtyy harrastajia vaan mielummin lopetetaan kun "poni-ikä" alkaa olla takana. Toinen huolestuttava piirre mitä noita ponilähtöjä oon seurannut niin poikia on mukana tosi vähän.


Sitten ne harvat pojat, ei aletakaan valmentamaan, vaan ammattikuskiksi. Raitala, Koivunen ja Nurmonen on ainakin ajelleet poneja ja oma valmennustoiminta minimaalista. Olli toki taitaa autella isäänsä. Torviset suoraan ammattikuskiksi. Jo näillä voisi olla se sata treenattavaa, mutta helpommin tulee leipä, kun ei tarvitse valmentaa. Olikohan aika, jolloin d-lisenssejä oli se pari hassua, Moilanen, Teivainen ja Rosimo. Nythän noilla taitaa olla kaikilla. Irri ja Ihamuotila ovat valmennuspuolella, Irri toki äitinsä listoilla. Ponitytöt taitaa suuremmalla prosentilla jäädä pois kuvioista, tai lähinnä harrastelevat montea? Hippos oli strategian mukaan onneksi tähän ongelmaan herännyt ja koittaa nyt saada ponien kautta uutta harrastajakuntaa.

Tilastot tosiaan osoittavat, että suuri kato on siellä maatiloilla olevissa hevosissa, eli ne elinkeinon kyljessä olleet harrastekappaleet on tainnut kokea ison kadon.

http://www.hippolis.fi/UserFiles/hippol ... llinen.pdf

Tuossa tuo linkki lukuihin. Kammottavaa, miten valmentaja- ja omistajamäärä on viiteen vuoteen pudonnut. Eihän se yllätyksenä tullut, mutta jotenkin tuntuu, ettei tuohon osattu lainkaan keskusjärjestössä varautua.
- Roses of the night, are growing without light -
For Nothing...
 
Viestit: 453
Liittynyt: 03. Syys 2009 12:49

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 17. Huhti 2018 20:52

https://www.is.fi/ravit/art-2000005645769.html

Perin huolestuttavia signaaleja. Yllätti isosti, että Ruotsiin pelaaminen vähentynyt noin paljon.
Ruikonperä
 
Viestit: 14943
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Frans H Jouset » 18. Huhti 2018 05:44

Minua ei yllätä yhtään tämä ravipelien lasku. Yksi asia mikä ei ainakaan paranna ravipelien myyntiä on tuo mitä 1,5 kk sitten kirjoitin eli totopelipisteet ovat vähentyneet. Veikkauksen koneita on todella monessa paikassa, mutta totopelien mahdollisuus puutuu. Toinen syy on näkyvyyden heikkeneminen, vaikka Veikkauksen henkilö muuta väittääkin. Kolmas syy, joka ehkä koskee vain, mutta voi olla, että se on syy muillakin. Itsellä on into pelata laskenut dramaattisesti, koska nykyään tuntuu, että on teodella hankala pelata voitollisesti. Muuttuvia tekijöitä tuntuisi olevan enemmän ja todella yllättäviä suuria muutoksia suorituksissa laidasta laitaan tuntuu olevan aiempaa enemmän. Ehkä tämä tosiaan vain johtuu siitä, että olen niin huono peluri enkä osaa tehdä oikeita valintoja, mutta tosiaan tällainen olo on tullut.
Avatar
Frans H Jouset
 
Viestit: 359
Liittynyt: 01. Tammi 2012 17:15

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja For Nothing... » 18. Huhti 2018 09:07

Frans H Jouset kirjoitti:Minua ei yllätä yhtään tämä ravipelien lasku. Yksi asia mikä ei ainakaan paranna ravipelien myyntiä on tuo mitä 1,5 kk sitten kirjoitin eli totopelipisteet ovat vähentyneet. Veikkauksen koneita on todella monessa paikassa, mutta totopelien mahdollisuus puutuu. Toinen syy on näkyvyyden heikkeneminen, vaikka Veikkauksen henkilö muuta väittääkin. Kolmas syy, joka ehkä koskee vain, mutta voi olla, että se on syy muillakin. Itsellä on into pelata laskenut dramaattisesti, koska nykyään tuntuu, että on teodella hankala pelata voitollisesti. Muuttuvia tekijöitä tuntuisi olevan enemmän ja todella yllättäviä suuria muutoksia suorituksissa laidasta laitaan tuntuu olevan aiempaa enemmän. Ehkä tämä tosiaan vain johtuu siitä, että olen niin huono peluri enkä osaa tehdä oikeita valintoja, mutta tosiaan tällainen olo on tullut.


Jotenkin minulle on tullut tunne näiden parin haastattelun perusteella, ettei Veikkauksessa olla yhtään kartalla pelimäärän laskuun johtavista syistä. Itse niputtaisin
- liian monta liian vaikeaa peliä viikossa (ratkaisu: tiistaille T4, kun on MM-kausi. Tavispelaajat menee poikki näissä peleissä)
- liian vaikeiden pelien voittorahojen ohajus voittoluokittain (tasaprosentit kaikille voittoluokille = parannetaan sitä tavispelaajan voittoprosenttia ja rahankiertoa)
- liian alhaiset palautusprosentit etenkin vaikeissa peleissä (nostolla voittavia pelaajia tulisi ehkä lisää ja lottokansaa toisi taas isommat voitto-osuudet)
- vajaat lähtölistat (jokaiselle osallistujalle päivän ykkösraveihin rahapalkinto Ruotsin malliin)
- Ruotsille pelimahdollisuus Suomen raveihin (kenties tyhmää rahaa lisää ja ainakin vaihdot kasvaisi ja kerroinvaihtelu viimeisellä minuutilla pienenisi. Tämähän on se ongelma, mistä tällä palstalla on paljon meuhkattu)

Toki ihan ensimmäinen toimi olisi tuo Frans H Jousetin ehdottama pelikoneelta pelaamisen mahdollisuus. Sieltä niitä hyvänpäivänpelaajia ja satunnaisia kimppaosuuksien ostajia on saatavilla. Jotain Veikkaus on toki tehnyt, mutta MM lukuun ottamatta nämä uudistukset on tainnut mennä jokseenkin metsään.

Oikeastaan näidenkin pelivaihtojen tippumisen taustalla on viime viikon peliketjussa käydyt harrastajamäärän laskut, jos @HarriH tai @Ruikonperä voisi siirrella ne viestit vaikka tähän ketjuun tai muuhun sopivampaan.
- Roses of the night, are growing without light -
For Nothing...
 
Viestit: 453
Liittynyt: 03. Syys 2009 12:49

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Neliveto » 18. Huhti 2018 10:57

Ruikonperä kirjoitti:https://www.is.fi/ravit/art-2000005645769.html

Perin huolestuttavia signaaleja. Yllätti isosti, että Ruotsiin pelaaminen vähentynyt noin paljon.


Tosiaan, huolestuttavia lukuja. Vaikka jutussa sitä ei myönnetä, niin onhan tuo näkyvyyden heikkeneminen varmasti vaikuttanut satunnaispetsareiden satsauksiin. Monella viikon ainoat pelit ovat saattaneet olla lauantaille, kun ravit on nähnyt televisiosta. Ruotsiin pelaamisen lasku kyllä kummastuttaa, koska sinne pelaavat ovat ravipeleistä hyvin perillä olevia, ja en keksi mikä alkuvuoden aikana "tuotteessa" olisi muuttunut.

Frans H Jouset nostikin hyvin esille sen, että vaikka reilun vuoden ovat nyt peliyhtiöt olleet kimpassa, niin Veikkauksen päätteillä ei edelleenkään ole kaikkia Veikkauksen pelejä. Liittymistä arvioitaessa tätä pidettiin kai itsestään selvyytenä, mutta alan pian kallistua sille kannalle, että näin ei tule tapahtumaan :? . Omasta mielestäni ns. pelimix ja peliehdot ovat tällä hetkellä aika hyvin kohdillaan. Itseni kaltaiset tavalliset pikkupetsarit tekevät samankokoisen nelkun, oli sen palautusprosentti sitten 65, 67 tai 70, ja peleistä voittonsa takovalla Veikkauksella ei välttämättä ole intressejä tukea ravipelaamista pienentämällä omaa katettaan. Jos taas useamman voittoluokan peleissä päävoittoa aletaan siirtää alempiin voittoluokkiin, niin ison rahan petsarit saattavat taas tehdä tästä johtopäätöksiä. On hieman sellainen kutina, että yhtä isoa, panostustaan pienentävää ravipelaajaa kohti saisi tulla aika monta uutta pikkupetsaria. For Nothing...:in mainitsema pelimahdollisuus Ruotsista Suomeen olisi kiinnostava, mutta onkohan siihen jokin lainsäädännöllinen estekin? Toisaalta Ruotsissa tarjonta on niin jatkuvaa, että sielläkään ei pelikruunuja riitä kaikkialla. Esim. eiliset Bodenin ravit pelattiin kotimaisessa kesäravimittakaavassakin olemattomilla vaihdoilla.
Neliveto
 
Viestit: 2745
Liittynyt: 06. Syys 2009 18:08

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja PJK » 18. Huhti 2018 19:37

For Nothing... kirjoitti:
- liian vaikeiden pelien voittorahojen ohajus voittoluokittain (tasaprosentit kaikille voittoluokille = parannetaan sitä tavispelaajan voittoprosenttia ja rahankiertoa)


Suomen peleissä on tasaprosentit. Ei alavoitolle voi enempää luvata. Teoriassa voisi käydä vaikealla kierroksella niin, että kutosella saisi enemmän kuin seiskalla.
PJK
 
Viestit: 2829
Liittynyt: 24. Kesä 2014 08:51

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja For Nothing... » 18. Huhti 2018 20:20

PJK kirjoitti:Suomen peleissä on tasaprosentit. Ei alavoitolle voi enempää luvata. Teoriassa voisi käydä vaikealla kierroksella niin, että kutosella saisi enemmän kuin seiskalla.


No tämä on sitten väärä mielikuva, my bad. V75-ajoilta muistelin että kutosen osuus oli jotain puolet seiskasta ja vitosesta. Onko kuitenkin niin, että T7-rasti tekee sen, että ylempi voittoluokka on aina suurempi? Korjataan ehdotusta, bonuskierroksilla bonus pitäisi hajauttaa kaikkiin voittoluokkiin.
- Roses of the night, are growing without light -
For Nothing...
 
Viestit: 453
Liittynyt: 03. Syys 2009 12:49

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 14. Touko 2018 13:29

Viime viikon vaihtoja katsellessa ei enää tiedä miten päin pitäisi olla. Aivan katastrofaalisella tasolla alkaa olla ja kyllä tässä nousee todella iso huoli raviurheilun tulevaisuudesta. Uutta rahaa ei vaan näytä lajiin tulevan, vanhatkin näyttävän kyllästyneen ja keinot kurssin kääntämiseen lienevät melko vähissä. Ja vaikka peli vetäisikin paremmin niin skeptisesti pitää suhtautua miten jatkossa hevostaloutta tuetaan Veikkauksen tuotonjaossa. Niistä rahoista tappelee moni muukin ja noinko hevosihmisillä on tarpeeksi hauista neuvotteluissa.
Ruikonperä
 
Viestit: 14943
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Penkkitopi » 15. Touko 2018 15:19

On tämä kyllä kurjaa, miten vaihdot vaan laskevat, vaikka silloin yhdistymisen aikaan olisi luullut, etteivät ne enää kovin paljoa silloista huonommaksi menisi... Oudolta se tuntuu sinänsäkin, jos Veikkauksen puheet ravipelien kasvaneesta pelaajamäärästä ovat totta. Todella monen ison pelaajan on täytynyt lopettaa tai siirtyä muualle ja uudet pelaavat merkittävästi pienemmillä summilla, eipä tuota kai muuten selitä.
Penkkitopi
 
Viestit: 715
Liittynyt: 19. Elo 2014 18:52

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja PJK » 15. Touko 2018 19:10

Penkkitopi kirjoitti:On tämä kyllä kurjaa, miten vaihdot vaan laskevat, vaikka silloin yhdistymisen aikaan olisi luullut, etteivät ne enää kovin paljoa silloista huonommaksi menisi... Oudolta se tuntuu sinänsäkin, jos Veikkauksen puheet ravipelien kasvaneesta pelaajamäärästä ovat totta. Todella monen ison pelaajan on täytynyt lopettaa tai siirtyä muualle ja uudet pelaavat merkittävästi pienemmillä summilla, eipä tuota kai muuten selitä.


Vahva epäily, että televisioinnin lopettamisen myötä pelaajamäärät ei voi nousta.

Onkohan missään ollut esillä, että kuinka paljon palkintoja pitäisi pudottaa, jos lauantainen TV-aika ostettaisiin takaisin? Mun mielestä joku 10% olisi täysin hyväksyttävä investointi, koska loppuuhan tämä tällä vauhdilla muutamassa vuodessa.
PJK
 
Viestit: 2829
Liittynyt: 24. Kesä 2014 08:51

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 22. Touko 2018 10:11

PJK kirjoitti:Vahva epäily, että televisioinnin lopettamisen myötä pelaajamäärät ei voi nousta.

Onkohan missään ollut esillä, että kuinka paljon palkintoja pitäisi pudottaa, jos lauantainen TV-aika ostettaisiin takaisin? Mun mielestä joku 10% olisi täysin hyväksyttävä investointi, koska loppuuhan tämä tällä vauhdilla muutamassa vuodessa.

Olikohan pari viikkoa sitten HU:ssa, että miljoonan euron satsaus olisi lauantain tv-aika? Ilmeisesti sillä tarkoitettiin mtv3?

Se on isomman keskustelun paikka miksei uutta rahaa tule lajiin, mutta se olisi mielenkiintoista kuulla mitkä tekijät ovat "suututtaneet" vanhatkin asiakkaat. Tietty nyt ollut pätkivää tototv:ta, lätkän mm-kisoja ja aurinkoisia päiviä, mutta kyllä se jotain syvempää on :think:
Ruikonperä
 
Viestit: 14943
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja For Nothing... » 22. Touko 2018 12:18

Ruikonperä kirjoitti:Se on isomman keskustelun paikka miksei uutta rahaa tule lajiin, mutta se olisi mielenkiintoista kuulla mitkä tekijät ovat "suututtaneet" vanhatkin asiakkaat. Tietty nyt ollut pätkivää tototv:ta, lätkän mm-kisoja ja aurinkoisia päiviä, mutta kyllä se jotain syvempää on :think:


Tässä on kysymys, mihin pitäisi päättäjien tarttua ja kiireesti. Itse voisin kuvitella laajan asiakastyytyväisyys/tyytymättömyyskyselyn olevan aika hyvä väline päätöksentekoon. Eri asia, onko Veikkauksella siihen halua, kun Lotto myy ja mummohyrrä pyörii.

Oma pelaaminen on vähentynyt merkittävästi parina viime vuonna. Alkuun syy oli Veikkauksen tökkivät lähetykset ja yhä edelleen surkeat lähtölistat. Päätekijä on vajaat lähdöt, mitkä tekevät niistä turhan ennalta-arvattavia. Myös ideat sulavat nykyään niin helposti, kun tärppejä tekevät niin IS-ravien ravitähdet ja 7 Oikein ravikierros. Jos nämä eivät ole onnistuneet tehtävässään, niin sitten vielä ratakommentaattori on omiaan tuhoamaan kertoimet viime hetkillä. Merkittävästi pienentyneet vaihdot taas tarkoittaa kertoimien isompaa heilahtelua.

Mistä sitten johtuu, että hevosmäärät ovat laskeneet? Tätäkin on sivuttu joissain ketjuissa, mutta amatöörien valmennettavat ovat vähentyneet oman tilastoinnin mukaan merkittävästi. Olen myös aistinut, että kimppojakin on entistä vaikeampi kasata. Epäilen, että räjähdysmäisesti nousseet valmennusmaksut on tähän vaikuttava tekijä, edes hyvällä hevosella on vaikea tehdä nollatulosta. Kimppahepoja ainakin näppituntumalta hommataan isommalla budjetilla tähtäimenä kasvattajalähdöt sekä lauantairavit. Näissä kun ei menesty, niin persnettoa tulee. Kun riittävästi tulee hutiostoksia, niin motivaatio uuteen hankintaan heikkenee. Tälläkin hetkellä on yritystä koota uutta kimppaa, mutta riittävää pohjaa ei tunnu saavan kasaan edes entisistä vakiosakkaista. Vaikka palkinnotkin ovat nousseet, niin ei se konkreettisesti näy kuin totoon tulevilla valjakoilla.

Näiden kahden asian yhtälö vaikuttaa jotakuinkin ratkaisemattomalta, enkä näe kyllä raviurheilun tulevaisuutta erityisen valoisana.
- Roses of the night, are growing without light -
For Nothing...
 
Viestit: 453
Liittynyt: 03. Syys 2009 12:49

Re: Esitys: Veikkaus, RAY ja Fintoto yhteen yhtiöön

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 23. Touko 2018 14:01

https://www.is.fi/ravit/art-2000005691769.html

Pelimuotoja vaikeuttamallahan ne vaihdot nouseekin :wtf:
Ruikonperä
 
Viestit: 14943
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

EdellinenSeuraava

Paluu Yleinen ravikeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa