Sivu 1/3

Ravipolitiikka

ViestiLähetetty: 19. Marras 2014 14:39
Kirjoittaja Antti K
Laitetaanpa valtuuskunnan kokouksen kunniaksi tuollainen sanahirviö otsikoksi.

Itse kummastelen kovasti Hippoksen hallituksen toimintaa vuoden sisällä. Suunnitelmallisuutta ja johdonmukaisuutta on toiminasta hyvin vaikea löytää.

Re: Ravipolitiikka

ViestiLähetetty: 19. Marras 2014 16:24
Kirjoittaja PJK
Ei ole harrastelijalla aikaa selvitellä, mikä orgaani on minkin päätöksen/aktiviteetin takana. Joten perusteluita mielipiteille/ihmettelyille on aina kiva kuulla.

Re: Ravipolitiikka

ViestiLähetetty: 24. Marras 2014 15:00
Kirjoittaja Ruikonperä
Juuri tämän takia mikään ei koskaan muutu: http://www.oulunravit.fi/index.php?id=1904 :evil:

Re: Ravipolitiikka

ViestiLähetetty: 24. Marras 2014 15:47
Kirjoittaja Judi
Ruikonperä kirjoitti:Juuri tämän takia mikään ei koskaan muutu: http://www.oulunravit.fi/index.php?id=1904 :evil:


Tämä kirjoitus oli myös HU:ssa ja nosti kyllä karvat pystyyn.. Löisivät vaan nimiä tiskiin niin loppuisi.

Re: Ravipolitiikka

ViestiLähetetty: 24. Marras 2014 16:51
Kirjoittaja RaahenTiikeri
Ruikonperä kirjoitti:Juuri tämän takia mikään ei koskaan muutu: http://www.oulunravit.fi/index.php?id=1904 :evil:


-ei ole eka kerta kun kari erikson kirjoittaa asiaa.


Tuota Eriksonin kirjoittamaa asiaa voisi nimittää yleisnimitykseltään "Kepulaisuus".Enkä tässä tarkoita sinänsä mollata keskustapuoluetta tai keskustan kannattajia,etenin kun saatan ensikevään vaaleissa itsekin päätyä äänestämään sopivan eu/euro-kriittistä keskustaa.
Mutta tässä yhteydessä "kepulaisuus" ei tarkoita niin tiukasti puoluesidonnaista ilmiötä,vaan sitä iänikuista ,usein kepulaisiin liitettyä,jämähtäneisyyttä jossa tanhupuvut päällä pyöritään jonkun ison tilan komealta kalskahtavan sukunimen omaavan isännän ympärillä.Ja kaikki tehdään niinkuin on ennenkin tehty,juuri sen takia kun niin on ennenkin tehty.
Asemiaan puolustellaan ja pidetään yllä Status Quota myönnyttelemällä sille taholle jolle nyt siinä yhteisössä kuuluu myönnytellä jotta oma asema ei vaarannu.Vaikka itsekin viihdyn (ja koko ajan asun)maaseudulla,niin onhan tuo ilmiö joskus häiritsevän silmiinpistävää.Ja raviurheilu jos joku on "kepulainen" laji.


*ja korostan,en halua vetää tätä nyt valtakunnan poliittiseksi keskusteluksi,enkä vertaa tätä jämähtänytta,asemissa makaavaaa tilannetta nykyiseen Puolue Keskustaan,joka on monessakin kohdassa samanlaisen suomen asialla kuin minä olisin ollessani päättäjä.Perinteisestihän vaan maaseudun poteroiden kaivaminen liitetään keskustaan.

Re: Ravipolitiikka

ViestiLähetetty: 24. Marras 2014 18:24
Kirjoittaja Örjan Hampparsson
Judi kirjoitti:
Ruikonperä kirjoitti:Juuri tämän takia mikään ei koskaan muutu: http://www.oulunravit.fi/index.php?id=1904 :evil:


Tämä kirjoitus oli myös HU:ssa ja nosti kyllä karvat pystyyn.. Löisivät vaan nimiä tiskiin niin loppuisi.


Samaa ihmettelen, ettei koskaan mainita nimiä. Tosin nyt oharin tekivät Vermon venkulat, eikä ne mystiset maakuntien miehet.

Re: Ravipolitiikka

ViestiLähetetty: 24. Marras 2014 18:58
Kirjoittaja nipa
Asiahan ei tietysti minulle kuulu, mutta tuohon Tikrun mainitsemaan "kepulaisuuteen" olen minäkin vuosien saatossa törmännyt vuosien saatossa moneen kertaan, samoin kuin noihin Oulun Koskelan johtamiin "takametsien miehiin", joiden suurin yhteinen nimittäjä oli kyllä ennemmin maalaisliittolaisuus kuin kepulaisuus. Eihän siinä sinsä mitään ihmeellistä ollut, kun yhteiskunta noissa maaseudun hevospitäjissä oli sellainen kuin oli. Ja on vieläkin, kun katselee kunnallisvaalien poliittisia värikarttoja.

Eri asia sitten on, kuuluuko tämä perinteinen poliittisuus nykypäivän raviurheilun johtoon. Kun Esko Aho oli ehdolla presidentiksi koko Hippoksen järjestöllinen johto oli joka järveä, notkoa ja saarelmaa myöten hänen takanaan ja turpiin tuli. Nimilista löytyy vieläkin Hevosurheilun arkistosta vaaleja edeltäneestä koko sivun ilmoituksesta. Nykyisin lienee järjestöjen johdossa kaupunkiseudulla kokoomuslaisiakin, mutta tuskin juuri muita. Näinkin menee ehkä hyvin, kunhan pelivaihdot ja palkinnot kasvavat kasvavan hevostalouden myötä. Kasvavan niukkuuden aika voi olla kuitenkin edessä ja eläminen suu säkkiä myöten. Tämä sitten synnyttää alueellisiakin riitoja ( vaikka jonkin puolueen sisällä).

Re: Ravipolitiikka

ViestiLähetetty: 21. Touko 2015 22:04
Kirjoittaja Antti K
Vaali hallituspaikoista oli yllättävän tasaväkinen. Erikssonin puolesta olisin totonnut.

Nyt on ainakin väki vaihtunut, mikä on positiivista. Näkisin myös, että yleinen etu on pikkuhiljaa saamassa niskalenkkiä edunvalvonnasta. Toivottavasti en ole tässä väärässä.

http://www.hippos.fi/raviurheilu/raviur ... 10318.news

Re: Ravipolitiikka

ViestiLähetetty: 15. Elo 2015 11:23
Kirjoittaja Antti K
Menköön vaikka tänne- Ministeriö laittoi vähän luettavaa ja valtuuskunnan pitäisi tämän perusteella tehdä tiistaina päätös rahapeliasiasta.

http://hevosurheilu.cdn.geniem.com/cont ... %C3%A4.pdf

Mitä olen tilannetta haistellut, niin yhdistyminen tulee tavalla tai toisella. Ainakin niin vaikutusvaltaiset tahot asian vihjaavat olevan.

Linkissä oleva dokumentti ja keskustelu jakosuhteista on ollut raviurheilun kannalta positiivista. Yhdistyminen saattaisi olla lyhyellä aikavälillä lajia piristävä vaihtoehto ja ehkä jopa tekisi lajia enemmän yhteiskuntakelpoiseksi. Asiaan sisätyvät riskit tiedämme.

On myös totta, että Fintotossa on tehty säästötoimia sekä henkilöstön että muiden kulujen osalta. Ne näkyvät tänä vuonna jo vähän rahallisesti, mutta voimakkaammin ne näkyvät ensi vuonna ja varsinkin kahden vuoden päästä. Käsittääkseni silloin puhutaan luokkaa miljoonan lisätuotoista raviurheilulle vuodessa.

Itse en osaa olla vielä mitään mieltä. Toivottavasti valtuskunnalla on enemmän faktoja päätösten tukena kuin tämmöisellä aktiiviseuraajalla.

Re: Ravipolitiikka

ViestiLähetetty: 15. Elo 2015 12:57
Kirjoittaja vivahd EERO
Huolimattomasti lukaisin tuon linkin dokumentin ja yksi lause pompsahti heti päin näköä: Tuottojen kehityksen varmistaminen. :roll: Mikäli olen oikein ymmärtänyt ja antanut itselleni kertoa, niin tuo tuottojen kehitys on ollut viime vuosina miinus-merkkinen, halutaanko tuo negatiivinen kehitys vielä varmistaa? :wtf: :crazy: :facepalm:

Dokumentissa oli listattuna monta todella tärkeää ja hyvää asiaa, mutta taas jostain aivolokerosta kuului epämääräistä surinaa: Miksi Fintoto/Hippos ei ole tehnyt oikeastaan mitään näiden listaamiensa asioiden eteenpäinviemiseksi? :shock:

Pitäneeköhän paikkansa tuo TV-näkyvyyteen kulutettu 5milj€/vuosi, tuohan on jo melko suuri osuus prosentuaalisestikin kokonaispelituotosta. :think: :o

Nyt kun pääsin taas mieliaiheeseeni, Fintoton/Hippoksen arvostelemiseen, niin sanotaan nyt jotain positiivistakin: Erinomainen asia, että edes nyt herätään tekemään jotain hevosurheilun ja hevospelien elinvoimaisuuden ja kehityksen eteen. :eh: :thumb_up:

Re: Ravipolitiikka

ViestiLähetetty: 15. Elo 2015 13:29
Kirjoittaja supaseppä
:facepalm: Minäkin tätä politiikka asiaa olen sivusta seurannu eikä oikein omaa kantaa ole puoleen tai toiseen.
:roll: Mutta minulla ainakin on semmoinen käsitys että tuolla valtuuskunnan päätöksellä ei ole mitään merkitystä, kuten tuo Anttikin totes.
Tiedä sit onko tuo 4% hyvä... mutta jos kauppaa tehdään mukamas niin eikö pyytään pidä lähteä ainakin 8%...
Vähän tinki varaa...
Mitekähän tuo raha jaetaan ja kuka siitä sit loppujenlopuksi päättää?
:roll: Mulla on vähän semmoinen tuntu että huonosti tässä käy, toivon kumminkin varpaat ja sormet ristissä että hevosurheilu tästä kumminkin elossa säilyy. :thumb_up:

Re: Ravipolitiikka

ViestiLähetetty: 17. Elo 2015 17:13
Kirjoittaja ManOWar
Kovasti näyttää siltä että yhdistyminen tulee tapahtumaan. Huomenna on sitten seuraavaksi valtuuskunnan ylimääräinen kokous asiasta.

http://hevosurheilu.fi/ravit/raviuutise ... aksymista/

Re: Ravipolitiikka

ViestiLähetetty: 17. Elo 2015 18:22
Kirjoittaja Stayer
Yhdistymiselle näytän vihreää valoa vain ja ainoastaan silloin kun taataan raviurheilulle sille kuuluva siivu kakusta. Nyt ryvetään pohjamudissa, ja jos näihin lukuihin paalutetaan raviurheilun tulevaisuus niin ei siitä mitään hyvää voi seurata! Ja sekin on selvää, että liikevaihto on iso ja kulut olemattomat kun pyöritetään lottopalloja. Kumpaan peliyhtiön kannattaa satsata...?! Meidän pienen liikevaihdon ja pienen peliyhtiölle jäävän siivun myötä mielenkiinto raviurheilun kehittämiseen on nolla.

Hyvin, hyvin lyhytnäköistä politiikkaa jos suostutaan esillä olleisiin prosentteihin eikä varmisteta jatkokehitystä!

Re: Ravipolitiikka

ViestiLähetetty: 17. Elo 2015 18:27
Kirjoittaja Touho
ManOWar kirjoitti:Kovasti näyttää siltä että yhdistyminen tulee tapahtumaan. Huomenna on sitten seuraavaksi valtuuskunnan ylimääräinen kokous asiasta.

http://hevosurheilu.fi/ravit/raviuutise ... aksymista/

Saa nähdä hyväksyykö äärimuutosvastainen valtuuskunta tuota.. Mitä enemmän tuota asiaa on alkanut miettimään, olen alkanut kallistumaan yhdistymisen kannalle. Pelipisteverkosto laajenee, ainakin alkuun tulot kasvavat reilusti ja todennäköisesti muutenkn näkyvyys kasvaa. Mutta tottakai kaikki on kiinni neuvoteltavasta sopimuksesta. Toivottavasti raviurheilulle edullinen sopimus saadaan neuvoteltua. Käytännössähän se tarkoittaa sitä, että tulonjaon pitää olla raviurheilulle edullinen ja sitä pitää pystyä helposti muuttamaan raviurheilun pelistä tulevien tuottojen mukaan. Ei siten, että kirjataan lakiin, että joka vuosi 4% tuloista menee raviurheilulle ja sitten jos joskus tulevaisuudessa ravipelit tuottavatkin vaikka 10% tuloista, lakia on vaikea muuttaa. Samoin yhtiö pitää sitouttaa raviurheilun ja ravipelien jatkuvaan kehittämiseen ja ulkomaan pelin pitää pysyä auki, vähintäänkin Ruotsin pelin.

Re: Ravipolitiikka

ViestiLähetetty: 17. Elo 2015 18:34
Kirjoittaja ManOWar
Touho kirjoitti:
ManOWar kirjoitti:Kovasti näyttää siltä että yhdistyminen tulee tapahtumaan. Huomenna on sitten seuraavaksi valtuuskunnan ylimääräinen kokous asiasta.

http://hevosurheilu.fi/ravit/raviuutise ... aksymista/

Saa nähdä hyväksyykö äärimuutosvastainen valtuuskunta tuota.. Mitä enemmän tuota asiaa on alkanut miettimään, olen alkanut kallistumaan yhdistymisen kannalle. Pelipisteverkosto laajenee, ainakin alkuun tulot kasvavat reilusti ja todennäköisesti muutenkn näkyvyys kasvaa. Mutta tottakai kaikki on kiinni neuvoteltavasta sopimuksesta. Toivottavasti raviurheilulle edullinen sopimus saadaan neuvoteltua. Käytännössähän se tarkoittaa sitä, että tulonjaon pitää olla raviurheilulle edullinen ja sitä pitää pystyä helposti muuttamaan raviurheilun pelistä tulevien tuottojen mukaan. Ei siten, että kirjataan lakiin, että joka vuosi 4% tuloista menee raviurheilulle ja sitten jos joskus tulevaisuudessa ravipelit tuottavatkin vaikka 10% tuloista, lakia on vaikea muuttaa. Samoin yhtiö pitää sitouttaa raviurheilun ja ravipelien jatkuvaan kehittämiseen ja ulkomaan pelin pitää pysyä auki, vähintäänkin Ruotsin pelin.


Yes, exactly ! :thumbup1:

Re: Ravipolitiikka

ViestiLähetetty: 17. Elo 2015 18:51
Kirjoittaja Antti K
Tilanne on kai se, että valtio ei mielellään riskeeraisi pelimonopolia. Valtion kannalta katsottuna raviurheilun merkitys on paljon pienempi, kuin se riski, mikä tulisi pelimonopolin vaarantumisen vuoksi.

Re: Ravipolitiikka

ViestiLähetetty: 17. Elo 2015 20:44
Kirjoittaja PJK
Stayer kirjoitti:Yhdistymiselle näytän vihreää valoa vain ja ainoastaan silloin kun taataan raviurheilulle sille kuuluva siivu kakusta. Nyt ryvetään pohjamudissa, ja jos näihin lukuihin paalutetaan raviurheilun tulevaisuus niin ei siitä mitään hyvää voi seurata! Ja sekin on selvää, että liikevaihto on iso ja kulut olemattomat kun pyöritetään lottopalloja. Kumpaan peliyhtiön kannattaa satsata...?! Meidän pienen liikevaihdon ja pienen peliyhtiölle jäävän siivun myötä mielenkiinto raviurheilun kehittämiseen on nolla.

Hyvin, hyvin lyhytnäköistä politiikkaa jos suostutaan esillä olleisiin prosentteihin eikä varmisteta jatkokehitystä!


Lähinnä eri mieltä.

Raviurheilulle kuuluva siivu kakusta on kovin vaikeasti määritettävissä. Ainut tapa varmistella sitä on pysyä keskusteluyhteydessä vallanpitäjiin. 80-luvulla nähtiin, että yrmyilemällä ei saada aikaan muuta kuin hallaa. Itsekin kuvittelin toki silloin, että totta kai ravipiireillä on oikeus vaatia oikeuksiaan, mutta ei se vaan niin toimi. Päätöksen liitedokumentti vaikuttaa oikeasti hyvältä - siihen voi vedota myöhemminkin. Näyttää siltä, että valtion pelimonopolin varmistamiseksi raviurheilulle ollaan lupaamassa enemmän kuin mitä sille kuuluu - hyvä niin.

Nyt ollaan aika paljon alempana kuin joskus, mutta mikään ei takaa, että nyt jossain pohjamudissa oltaisiin - voidaan olla vielä paljon syvemmälläkin hetken päästä. Ei ole järkeä verrata niihin aikoihin, jolloin mitään muuta urheilua ei voinut samana päivänä veikata.

Pakkohan se raviurheilun kehittäminen on itsellä pitää. Jos rahat tulee jonkun mutkan kautta, niin onhan se muutos, mutta ei kovin merkittävä.

Re: Ravipolitiikka

ViestiLähetetty: 17. Elo 2015 21:28
Kirjoittaja Antti K
Olen hyvin pitkälti samaa mieltä PJK:n kanssa.

Neuvottelulähtökohdat olisivat paremmat, jos Fintotossa tehdyt säästö- ja kehitystoimet olisi aloitettu edes kaksi vuotta aikaisemmin. Omistajaohjaus epäonnistui erittäin pahasti ja siinä on peiliinkatsomisen paikka Fintoton ja Hippoksen hallinnossa silloin vaikuttaneilla.

Nyt tilanne on tämä. Itsenäisyys on muutaman vuoden haarukassakin erittäin epätodennäköinen vaihtoehto.

Mutta saamme kuitenkin itse päättää, kuinka 4% käytetään, luultavasti myös hyvin pitkälti sen minkälaisilla rakenteilla raviurheilua maassa harjoitetaan.

Positiivisesti ajatellen meillä on merkittäviä raviurheilua ymmärtäviä poliitikkoja ainakin puolueissa Keskusta, Kokoomus, Perussuomalaiset ja SDP. Jos yhdistäminen tapahtuu, niin pitää huolehtia ainakin siitä, että mielikuva raviurheilusta on päättäjien suunnassa realistinen, eikä joidenkin tiitatitaataa-järjestöjen mustamaalaama. On erittäin paljon esimerkkejä siitä, kuinka hyvää tarkoittavien hölmöjen aivopesemät hyväntahtoiset hölmöt, tekevät hölmöjä päätöksiä, jotka koituvat lopulta heidän ajamansa asian tappioksi.

Re: Ravipolitiikka

ViestiLähetetty: 18. Elo 2015 15:03
Kirjoittaja Stayer
Avainkysymyksiä mielestäni on, kenellä on intressi kehittää raviurheilutoimintaa? Ja mikä on motivaattori? Kuka siitä hyötyy? Millä tavoin? Kuvitellaanpa, siis ihan kuvitteellinen tilanne: entä jos raviurheilu tekee rakettimaisen nousun ja siitä tulee ykköspelimuoto Suomessa. Miten neuvoteltava sopimus tähän reagoisi?

Meillä pitäisi olla selkeä käsitys siitä mitä sopimuksella tavoitellaan, tai millaisista asioista yritetään neuvotella. Ehkä jollakin on, itse en ole neuvottelupöydissä istunut mutta kuullut välillä heitä jotka ovat. Sellainen kuva on jäänyt että vallitsee hämmennys missä mennään.

Nykytila on surkea, mutta on vain viisasta yrittää välttää hyppyä allikkoon. Hypätään mieluummin pitävälle alustalle jos mahdollista!

Re: Ravipolitiikka

ViestiLähetetty: 18. Elo 2015 16:22
Kirjoittaja Antti K
Nyt se on sitten hyväksytty.

Mielenkiintoinen kuvio kokonaisuutena, kun sopimusta neuvotellut ja käsittääkseni sen puolia pitänyt Soini sai aikanaan potkut.

Jos uusi toimitusjohtaja on joku hallituksen lähipiiristä tuleva henkilö, niin sitten käryää ja vahvasti :cowboy: