Minimipalkintovaatimukset poistuvat

Tällä alueella keskustellaan raviurheilusta yleisellä tasolla.
Alueen säännöt
Pidetään keskustelu asiallisena. Ei rasistisia, eikä muulla tavoin loukkaavia viestejä. Asiattomat viestit poistetaan ja käyttäjille voidaan jakaa varoituksia. Mikäli käyttäjän rikkeet ovat toistuvia, kirjoitusoikeudet tullaan poistamaan pysyvästi. Vastuu viestien sisällöstä on kirjoittajilla itsellään.

Re: Minimipalkintovaatimukset poistuvat

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 05. Touko 2014 21:55

FF20 kirjoitti:Itselleni ei ole HU:ta enää muutamaan vuoteen tullut. Olisi kyllä mukavaa lukea tuo Antin teksti, joten olisiko sitä mahdollista saada tännekin luettavaksi?

On niin pitkä teksti, että vaivalloista lähteä kirjoittamaan ;) Missä Antti K luuraa itse kun varmaan koneelta löytyy?
Ruikonperä
 
Viestit: 15189
Liittynyt: 15. Elo 2009 19:04

Re: Minimipalkintovaatimukset poistuvat

ViestiKirjoittaja Antti K » 06. Touko 2014 21:37

Olen ollut jyviä piilottamassa tai oikeastaan traktoriremontissa. Hitsaussauma petti erittäin hankalasta paikasta ja urakka kusee.

Alla on kirjoitukseni Hevosurheiluun. Saattaa olla ettei ole aivan sanasta sanaan mutta sama ajatus kuitenkin. Tuo on siis jatkoa Porin Myöhäsen kuukausi takaperin esittämäle mallille.


:::::::

Hannu Myöhäsen esittämä bruttokatemalli vaikuttaa todella hyvältä ajatukselta. Nykyinen tototuottojen jakomalli on monimutkainen ja luotu paikkaamaan tilannetta, jossa etäpeli laittoi ravipäivät eriarvoiseen asemaan ja uusien myyntikanavien kehitys oli nopeaa. Nyt ravipäivät ovat jo varsin tasa-arvoisia näkyvyyden suhteen ja olisi tervettä kehitystä, että pelituotot kulkisivat mahdollisimman suoraviivaisesti ravien järjestäjille. On hieman hassu tilanne, että radoilla erittäin merkittävä osuus pelituloista tulee muusta kuin omien ravien järjestämisestä. Taitaapa olla jopa niin, että suuremmilla radoilla ravien järjestäminen on lähes aina tappiollista. Myöhäsen malli toisi selvän yhteyden onnistuneiden ravien ja pelituottojen välille, millä olisi taatusti alaa kehittäviä vaikutuksia.

Nykyisessä rahanjakomallissa on kuitenkin yksi hyvä puoli, jonka soisi säilyvän. Ravien järjestäjä saa ratapelistä selvästi suuremman osuuden kuin muusta pelivaihdosta. Tämä kannustaa panostamaan paikalle saapuvaan yleisöön ja säilyttämään raviurheilun myös yleisötapahtumana. Uskon tämän osuuden olevan kuin ravitalouden markkinointibudjettiin laitettua rahaa, sillä jokainen tyytyväinen katsoja itse ravitapahtumassa on lajille kullan arvoinen. Tämä nähdään elämysraveissa: suurkilpailuissa, kesäraveissa tai nostalgiaravien tapaisissa erityistapahtumissa. Näistä raveista poistuu tyytyväisiä ihmisiä ja näiden tapahtumien järjestämisessä ratapelituotot ovat merkittävässä asemassa.

Pelivaihdosta ratapelin osuus on vajaat 7 prosenttia eli 17 miljoonaa euroa. Tämän tuotot siis jaettaisiin ravit järjestäville radoille nykykäytännön mukaisesti. Loput 93 prosenttia voitaisiin jakaa Myöhäsen bruttokatemallin ajatuksella. Tämä toisi alalle paljon kannustavuutta, pitäisi Fintoton kehitys- ja tukityön arvon vakiona suhteessa pelituottoihin ja tuntuisi luultavasti kaikkien osapuolten mielestä oikeudenmukaiselta tavalta toimia.

Antti Karhila
Ravitalouden moniottelija
Jämsä
Antti K
 
Viestit: 1514
Liittynyt: 16. Elo 2009 20:12

Edellinen

Paluu Yleinen ravikeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron