Psyykit ja jälkipelit, viikko 5

Tällä alueella keskustellaan totopeleistä. Vihjeet, jossittelut ja muut vastaavat tänne.
Alueen säännöt
Pidetään keskustelu asiallisena. Ei rasistisia, eikä muulla tavoin loukkaavia viestejä. Asiattomat viestit poistetaan ja käyttäjille voidaan jakaa varoituksia. Mikäli käyttäjän rikkeet ovat toistuvia, kirjoitusoikeudet tullaan poistamaan pysyvästi. Vastuu viestien sisällöstä on kirjoittajilla itsellään.

Psyykit ja jälkipelit, viikko 5

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 28. Tammi 2019 15:07

Avataas tällekin viikolle uusi ketju. Hienosti Veikkaus kyllä hoiti tämän päivän, kun sulki hyvissä ajoin 65-pelimahdollisuuden siltä varalta jos Oulu peruu. Vaihtoa ei kerennyt tulemaan kuin vähän yli sata euroa.
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 5

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 29. Tammi 2019 22:41

Jos jotain positiivista pitää hakea viimeisten La, Ma, Ti-päivien vaihdoista, niin ei ole kuin yksi suunta: ylöspäin :roll:

Harvinainen tapaus muuten, lomaakin pitänyt Harri Koivunen jää tässä kuussa ilman voittoa. Koskahan käynyt viimeksi noin? :think:
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 5

ViestiKirjoittaja nile » 30. Tammi 2019 14:09

Kun päättyi tuo mestaruuskilpailu omalta osalta ja studioiden paikkansapitäviin vihjeisiin on vielä aikaa, tehdään pieni rivi omasta päästä ja varsinkin sen hatusta

5 (2,1) - 6,10 (5,7) - 6 (9,8) - 3,7 (9,1) - 3,4,8 (9,1) - 3,7 ( 9,6)

E. Heh, viisi oikein oli, mutta ei lunastusta. Kaksi voittoluokkaa meni taas "jättipottiin". Onneksi loppupään nelosella sentään lunastikin. Ei muuten tarvitse ihmetellä, jos ravien pelivaihdot laskevät. Eivät ne ainakaan noilla "studioilla" parane :angry:
Viimeksi muokannut nile päivämäärä 30. Tammi 2019 22:23, muokattu yhteensä 1 kerran
nile
 
Viestit: 499
Liittynyt: 17. Loka 2016 16:52

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 5

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 30. Tammi 2019 20:27

Ruikonperä kirjoitti:Jos jotain positiivista pitää hakea viimeisten La, Ma, Ti-päivien vaihdoista, niin ei ole kuin yksi suunta: ylöspäin

Aattelin, että pelureilla olisi jäänyt parin viime päivien vähän vaisujen lähtöjen takia ns. kuti piippuun ja Vermoon tulisi edes jonkinlaista piristystä, mutta eihän mitään. 64-vaihto 186k oli keskiviikon pääpelin pienin vaihto sitten... luoja tietää.

Jotain on nyt todella isosti pielessä, mutta ei missään näy edes keskustelua aiheen tiimoilta, vaikka nyt pitäisi pitää kriisipalavereita, keskustella, kokeilla, kysellä, riidellä... Tuntuu ettei ketään enää edes kiinnosta.
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 5

ViestiKirjoittaja RaahenTiikeri » 30. Tammi 2019 20:58

No.on toi lauantain tv-näkyvyys(antenniverkossa) sentään jotain.
Jämsän Ravit 2019?
RaahenTiikeri
 
Viestit: 3415
Liittynyt: 15. Helmi 2012 15:45

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 5

ViestiKirjoittaja peliman » 30. Tammi 2019 21:31

No nyt voi katsoa kohta miten Bosses lily palailee tauolta.
e: varmaan aika yllätyksettä juoksunkulku.

Veikkauksen oma vihje näkyi pitäneen paikkansa. Onhan tuo sinänsä mukava että Callela Eliza alkaa taas kulkea. Eikö tuota ole kiimat vaivanneet ja ties mitä tovin.
peliman
 
Viestit: 1529
Liittynyt: 17. Huhti 2016 19:29

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 5

ViestiKirjoittaja For Nothing... » 31. Tammi 2019 12:23

Ruikonperä kirjoitti:Jotain on nyt todella isosti pielessä, mutta ei missään näy edes keskustelua aiheen tiimoilta, vaikka nyt pitäisi pitää kriisipalavereita, keskustella, kokeilla, kysellä, riidellä... Tuntuu ettei ketään enää edes kiinnosta.


Taas ollaan suuremman ja vapaan puolelle kuuluvan aiheen äärellä, mut menköön tähän ketjuun. Ravit lie Veikkauksessa kohdassa "kuoleva laji", sen verran vähäistä on siellä mielenkiinto pelien suhteen. Ymmärrän, että ammattipelurit painaa kamalan osan isojen kierrosten vaihdossa, mutta ei koko konseptia pitäisi luoda heidän elättämiseen. Jokainen peliuudistus menee pieleen ja ihmettelen, miten pitkään siellä totopelien tuotepäällikkö (luulisi ettei tuohon virkaan tarvitsisi päällikköä vaan ihan yksi ainoa _työntekijä_) Ahjolinna saa palkkaansa nauttia.

Laskeviin T-pelien vaihtoihin on varmasti monia syitä. Ns. mummopeli on hävinnyt ja syy siihen on voittamattomuus. Vaikka voittoluokkia lisättiin, niin ei niiden toteutuminen ole parantunut. Paljon on näkynyt tarinaa, että pienin maksettava alavoitto pitäisi laskea euroon tai puolikkaaseen. Ei iso apu, mutta apu, ja palvelisi pienpelaajia. Sitten pienellä pelaavien "järkevämpien" pelaajien joukko on karsiutunut sen vuoksi, että he äänestävät lompakollaan näitä ns. robottikierroksia vastaan, jossa muilla kierroksilla panoksensa jättäneiden rahat siirretään pitkällä tähtäimellä ammatikseen pelaavien taskuihin. Tämän ratkaisisin siten, että kierroksen jakosumma jaetaan sillä kierroksella mihin pelattu. Tai jos jackpot on pakko saada niin rahat seuraavan kierroksen kassaan.

Se mikä taas tekee alempien voittoluokkien voitonmaksun harvaksi on vajaat ja suurien tasoerojen lähdöt. Lähdöissä on vain muutama, joka voi voittaa ja sitten Mäkisen rupuhevosia. Ennen viikon pääpeleihin ei ollut mitään asiaa heikoilla karsintapisteillä. Nykyään minne vaan pääsee lähes halulla osallistua. Radat eivät jaksa soitella lähtöjä
kasaan, koska raveihin kohdistuneiden pelieurojen määrä ei vaikuta radan talouteen. Karmea epäkohta eikä motivoi toimareita ja kilpailusihteereitä tekemään työtään kunniallisesti.

Oma tammikuu oli pelivaihdon osalta huonoin koskaan. Vajaat ja isojen tasoerojen lähdöt ovat se suurin tekijä. Edustan pelaajiaprofiilia, joka ei jaksa hakata kahteen pelattua pohjaparia talvella, koska viimeistelyjen mahdollisuudet ja puutteet on pakkasien vuoksi mahdoton arvata ja tämä tuo enemmän muuttuvia tekijöitä ennalta helppoon vetoon. En edes jaksanut seurata, tuhosiko studion puhuvat päät kertoimia. Varmaan tekivät sitäkin.
- Roses of the night, are growing without light -
For Nothing...
 
Viestit: 473
Liittynyt: 03. Syys 2009 13:49

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 5

ViestiKirjoittaja RaahenTiikeri » 31. Tammi 2019 13:28

Hyviä pointteja Nothingilta yllä.
No,en ole varma onko pohjaparien hakkaaminen kesälläkään tuottoisaa pidemmän päälle. Selektiivisesti kohteet valikoiden varmaan on.
Mutta itse asiaan.
Kyllä paljon on huonoja asioita. Just sitä mummo-peliä pitäisi saada. Radoille mielenkiintoa toimia oman radan hyvinvoinniksi.
En oo varauksetta suurten bonusten vastustaja, koska saa sinne itsekin pelata. Ei robotit vielä päätä voittajia tai tuu mun korvien väliin päättää mun yksittäisen idean pelipäätöksestä. Mut noi voittoluokat! Alaluokkien(4-ja 5 oikeat 2 eri pelissä) voitonmaksurajat niin alas kuin tietotekniikka sallii. Ja kerätään bonus sit niiltä kierroksilta ku ei tosiaan voitonmaksuedellytykset täyty.
Joka lähtöön pelattavien totopelien bonuskampanjat satsaisin HELPPOIHIN osuviin peleihin. Vaikka itse olen ravien hevijuuseri(en koko ajan, mut pisemmästi tarkasteltuna) niin esim loppuvuoden SIJA-bonukset elävöittivät(ja rikastivat) kummasti pelaamista. Todella hyvä pelimuoto kaikilla tavoin;ideaalimaailmassahan ihmiset viihtyisivät hyvissä puitteissa radalla hyvin syöden tai pussikaljaansa hyvin juoden ja pelaisivat helposti osuvaa panostasosta riippuen välillä kivasti maksavaakin peliä ja lähtisivät raveista kotiin hyvällä mielellä kokemusta rikkaampana.

Olen ihan varma, että kun "tallikahvio-foorumin älyriihi" saisi diktaattorin valtuudet 4kuukaudeksi niin tuloksena olisi ravikulttuuria(ja pelivaihtoja) elävöittäviä innovaatioita joissa olisi 9 hyvää ja 10 kaunista niin peli puolelle kuin elämystapahtuman henkiseen kokemukseenkin.
Jämsän Ravit 2019?
RaahenTiikeri
 
Viestit: 3415
Liittynyt: 15. Helmi 2012 15:45

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 5

ViestiKirjoittaja nile » 31. Tammi 2019 14:57

Iinan Maestro on haastavin merkki Porin iltaravien teenelkun suorassa viitosrivissä. Muilla vitosilla eli Stella’s Boylla, Leader Arialla ha Heavy Beatilla ei potti suureksi nouse. Niinpä toiseen kohteeseen pelataan euron riviin vitosen lisäksi Ilon Ari, B.Tuuma, Suvi Kevätön ja Diporex. Omansa tälläkin saa pois, jos osuu. :tuuletus:
nile
 
Viestit: 499
Liittynyt: 17. Loka 2016 16:52

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 5

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 31. Tammi 2019 17:57

Siinäpä olisi oiva gradun aihe mitä ovat ne kaikki tekijät, joiden vuoksi ravipelaaminen vähenee tai jopa lopetetaan. Siis toki pääsyy vaihtojen jatkuvalle laskulle on varmastikin luonnollinen kiertokulku, kun vanhat poistuu "ringistä" eikä nuorempia sukupolvia vain tule lajiin mukaan. Eikä sille taida mitään mahtaa. Mutta siis olisi kiinnostava kuulla miksi vielä "hyvässä peli-iässä" olevat vähentäneet tai jopa jättäneet lajin kokonaan.

Itse oon viime aikoina pohtinut paljon miksi raveja seuratessa yhä useammin tulee omituisen ärtynyt olo, jopa negatiivinen fiilis. Syitä on varmasti on paljon, eikä kaikki varmaan ole ravien vika itsessään, mutta kuitenkin :)
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 5

ViestiKirjoittaja nile » 31. Tammi 2019 18:21

Ruikonperä kirjoitti:pääsyy vaihtojen jatkuvalle laskulle on varmastikin luonnollinen kiertokulku, kun vanhat poistuu "ringistä" eikä nuorempia sukupolvia vain tule lajiin mukaan. Eikä sille taida mitään mahtaa. Mutta siis olisi kiinnostava kuulla miksi vielä "hyvässä peli-iässä" olevat vähentäneet tai jopa jättäneet lajin kokonaan.


Pääsyy on siirtyminen hevossukupolvista hevosettomiin sukupolviin. Kun olin lapsi, meillä oli Helsingin Alppulassa rapatun puutalon pihassa kaksi työhevosten tallia ja lähellä Käpylän ympäristössä monia ravihevosten talleja. Nyt ei näitä talleja ole lähelläkään. Lapsesta kävimme Käpylän raveissa "pommilla". Kykyisin Vermoon raveihin ei saa lapsia ja nuoria "kirveelläkään". Hyvässä peli-iässä laji jäi, kun en enää raveissa käynyt ja siihen olivat osasyinä myös peliprosentit, niillä kikkailu vihjeissä ja jättipotit. Oma vihjaamiseni loppui 19 vuotta sitten - samoista syistä.
nile
 
Viestit: 499
Liittynyt: 17. Loka 2016 16:52

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 5

ViestiKirjoittaja RaahenTiikeri » 31. Tammi 2019 18:32

Sukupolvikysymys on varmaan ihan todellinen.
Toisaalta, voisi kysyä,että miksi näin hienoa lajia ei saisi populaariksi siitä huolimatta että työhevoset on poistuneet arjesta?
Ei Teemu Selänteet ja Jaromir Jagr:tkaan meidän arjessa elä sisäpihoilla ja päivittäisissä askareissa.

Onhan nähty paljon muitakin "paluu luontoon" trendejä;esim ravitsemusrintamalla paljon teollista ruokaa kavahtavia trendejä, luonnon merkitys ihmistä eheyttävänä on ymmärretty, työelämän raaistuessa downshiftaus on yleistynyt jne...
En mää nää mitään TODELLISTA syytä miksei hevonen vois olla pop 2010-luvun Suomessa.
Paljon paljon hölmö mistäkin asioista on tehty pop.
Jämsän Ravit 2019?
RaahenTiikeri
 
Viestit: 3415
Liittynyt: 15. Helmi 2012 15:45

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 5

ViestiKirjoittaja nile » 31. Tammi 2019 18:47

RaahenTiikeri kirjoitti:En mää nää mitään TODELLISTA syytä miksei hevonen vois olla pop 2010-luvun Suomessa.
Paljon paljon hölmö mistäkin asioista on tehty pop.


Jos hevosesta tehdään pop 2010-luvun Suomessa, se maksaa. Ja ongelma on siinä, ettei maksumiestä taida löytyä - elleivät hevosmiehet sellaisiksi rupea.
nile
 
Viestit: 499
Liittynyt: 17. Loka 2016 16:52

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 5

ViestiKirjoittaja Harri H » 31. Tammi 2019 20:16

Annetaan kerrankin posia, mihin pitäisi tähdätä useamminkin :D Porin musiikkimaailma nyt on mitä on ja Jouni Toroskasta selostajana voi olla montaa mieltä, mutta tässä jutustelussa Kauko Ketolan kanssa on ihan yritystä :thumb_up: Ketolan ulosanti yllätti, olen pitänyt aika hiljaisena miehenä. Eihän tämä kaksikko nyt mikään Hyvönen-Pylkkänen ole, mutta mielummin tätä kuuntelee kuin pelkkää musiikkia. Varsinkin jos se musiikki on luokkaa Aquan Barbie Girl :lol:

Jos minä kehun jostain jotain rataa Oulun eteläpuolella, niin se on paljon :D
Maybe, just once, someone will call me "Sir" without adding, "You're making a scene." - Homer J. Simpson
Harri H
 
Viestit: 6614
Liittynyt: 15. Elo 2009 12:42

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 5

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 31. Tammi 2019 22:40

RaahenTiikeri kirjoitti:Sukupolvikysymys on varmaan ihan todellinen.
Toisaalta, voisi kysyä,että miksi näin hienoa lajia ei saisi populaariksi siitä huolimatta että työhevoset on poistuneet arjesta?
Ei Teemu Selänteet ja Jaromir Jagr:tkaan meidän arjessa elä sisäpihoilla ja päivittäisissä askareissa.

Varmasti on vaikutusta sukupolvikysymyksellä, ei välttämättä ole minkäänlaista kosketuspintaa nuorilla enää hevosiin toisin kuin vaikkapa tietokoneella pelaamiseen ja E-urheilu kasvaakin räjähdysmäisen kovaa vauhtia. Siinä voi olla tulevaisuuden ykkösjuttu, kuulostaa se vanhempien jermujen korviin miten ääliömäiseltä tahansa 8-) Ja kuuluuko siihen tulevaisuuteen laji, jonka imago on valitettavasti muutenkin vähän arveluttava ja jossa nuo oudot olennot eli hevoset ehdollistetaan juoksemaan ihmisen tahdon mukaan vieläpä niiden ei-luonnollisemmalla askellajilla :think:
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 5

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 31. Tammi 2019 22:43

Osaako joku kertoa miksi kaikki Irrien hevoset karsittiin ensi keskiviikon Solvallan raveista? Jokaisen kohdalla "Ej Godkänd" eli käsitänkö oikein, että joku kriteeri ei täyttynyt :think:
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 5

ViestiKirjoittaja peliman » 01. Helmi 2019 21:30

Taisi tulla peräti 2 voittajaa open stretch kautta jyväskylän toto4. Harmi kun Tähen toivomus lähti peitsillä matkaan, olisi joku sauma voinut tauoltakin olla kun lähdössä laukkasi monet. Jossain tallikom. peitsistä kyllä taidettiin varoitellakin.
peliman
 
Viestit: 1529
Liittynyt: 17. Huhti 2016 19:29

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 5

ViestiKirjoittaja nile » 02. Helmi 2019 14:14

Ravipelirahvasta hemmotellaan taas. T75-finaalit ja toton pelaamisessa ongelmia. Kenon sain onneksi sisään :tuuletus:
nile
 
Viestit: 499
Liittynyt: 17. Loka 2016 16:52

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 5

ViestiKirjoittaja Kädetön » 02. Helmi 2019 14:23

nile kirjoitti:Ravipelirahvasta hemmotellaan taas. T75-finaalit ja toton pelaamisessa ongelmia. Kenon sain onneksi sisään :tuuletus:


Ennen Fintoto onnistui kämmäämään tärkeät totokierrokset, mutta onnistuu se näköjään Veikkaukseltakin. Tosin kohteiden taso ei tunnu enää merkittävästi vaikuttavan vaihtoihin.
Kädetön
 
Viestit: 3307
Liittynyt: 24. Helmi 2012 23:01

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 5

ViestiKirjoittaja PJK » 02. Helmi 2019 14:35

nile kirjoitti:Ravipelirahvasta hemmotellaan taas. T75-finaalit ja toton pelaamisessa ongelmia. Kenon sain onneksi sisään :tuuletus:


Pitkästä aikaa riittää aikaresurssia pitkävetokertoimien ihailuun. Kansan prosenteilla trion Roberto Diver - Beat of Love - Shadow of Brisbanen rajakerroin on 7. Veikkaus tarjoaa 9,47.
PJK
 
Viestit: 2980
Liittynyt: 24. Kesä 2014 09:51

Seuraava

Paluu Totopelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa