Psyykit ja jälkipelit, viikko 4

Tällä alueella keskustellaan totopeleistä. Vihjeet, jossittelut ja muut vastaavat tänne.
Alueen säännöt
Pidetään keskustelu asiallisena. Ei rasistisia, eikä muulla tavoin loukkaavia viestejä. Asiattomat viestit poistetaan ja käyttäjille voidaan jakaa varoituksia. Mikäli käyttäjän rikkeet ovat toistuvia, kirjoitusoikeudet tullaan poistamaan pysyvästi. Vastuu viestien sisällöstä on kirjoittajilla itsellään.

Psyykit ja jälkipelit, viikko 4

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 21. Tammi 2019 10:12

Jo nyt Kuopiosta jäänyt pois 20/66 osallistujasta, mutta ilmeisesti siellä kuitenkin ravataan? Luulisi meinaan, että peruutuspäätös olisi jo tehty niin Forssan lähdöistä olisi saatu aikaan "uusi" 65-peli :think:
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 4

ViestiKirjoittaja JokeriPokeri » 21. Tammi 2019 10:35

Ruikonperä kirjoitti:Jo nyt Kuopiosta jäänyt pois 20/66 osallistujasta, mutta ilmeisesti siellä kuitenkin ravataan? Luulisi meinaan, että peruutuspäätös olisi jo tehty niin Forssan lähdöistä olisi saatu aikaan "uusi" 65-peli :think:


Niin, ainakin tunti sitten Kuopion radan facebookissa ilmoittivat että pakkasen ennustetaan hellittävän iltaa kohti. En tiedä mistä katselevat mutta niin Ilmatieteenlaitos, Foreca kuin työnantajan sääpalvelu (joka on muuten tarkkaakin tarkempi :o :o ) ennustaa tilanteen pysyvän samana koko päivän, muutaman asteen sisällä. Se on varmaan se ja sama onko pakkasta 22 vai 25 astetta, liian raaka keli se on. Tuulen kanssa ennustus kokonaisvailutukselle -30 astetta. Ehkäpä sitten kotiradan? kuningas Tuomas hellittää jossain asiassa?

Mites tuo kaikkien lähtöjen siirto Forssaan? Onko se mahdollista? Jossain vaiheessa viime vuonna pakkasen aikoihin oli muistaakseni sama polemiikki, silloin ilmoitettiin ettei voi muutoksia enää listoihin tehdä kun ne ajetaan Veikkauksen tms ohjelmistoihin. Arpajaislaki tai joku muu sellainen olisi sen kieltänyt. Taytyypäs vähän googletella....
JokeriPokeri
 
Viestit: 250
Liittynyt: 26. Helmi 2016 18:58

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 4

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 21. Tammi 2019 11:50

JokeriPokeri kirjoitti: Se on varmaan se ja sama onko pakkasta 22 vai 25 astetta, liian raaka keli se on. Tuulen kanssa ennustus kokonaisvailutukselle -30 astetta. Ehkäpä sitten kotiradan? kuningas Tuomas hellittää jossain asiassa?

Pakkasesta puheenollen hienoa, että T. Pakkanen ajaa tänään kilpaa. Eilisen hurjan ilmalennon jälkeen ajoi yhden lähdön, mutta viimeistä ei enää kipujen vuoksi pystynyt. Ilmeisesti ei kuitenkaan käynyt sen pahemmin.

Olipa muuten ihan loistava talkkarijakso Leo Mönttisestä, vahva suositus jos ei ole vielä katsonut :thumb_up:
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 4

ViestiKirjoittaja vivahd EERO » 21. Tammi 2019 14:39

En ole kyllä minäkään mikään näillä pakkasilla ajamisen puolestapuhuja, mutta pakostakin tulee taas jälleen kerran vertaus Ruotsiin. Pohjois-Ruotsissa ajetaan joka talvi raveja 25 asteen ja jopa ylikin olevissa pakkaslukemissa eikä sanottavasti poissaoloja, vaikka ruotsalaisia pidetään herkästi vähän nössöinä. Jotenkin on jäänyt sellainen kuva, että pakkasen purevuus ei vaikuta suomalaisiinkaan niin kovasti Ruotsin puolella. :think: :o Hevosiin pakkasella kilpailemisen vaikutusta on tutkittu eikä ainakaan terveille hevosille pitäisi olla haitallista. Hevosissakin on yksilöllisiä eroja ja kovemmilla pakkasilla kuivan ja kylmän ilman vaikutus hengitystiehyeisiin on hyvinkin poikkeava eri hevosilla. Olisin valmis asettamaan rajan vaikka 20 asteeseen ja elohopean jäädessä tämän alapuolelle ravit peruutettaisiin, mutta rajan vetäminen johonkin on aina vaikeaa.

Tuomaksen kunto on tietenkin positiivinen asia, mutta tässäkin asiassa on puolensa ja puolensa kilpailemisen suhteen. Millä ne eiliset kivut on saatu asettumaan kohtuulliselle tasolle? Ei tarvitse olla kovinkaan rankka särkylääke, kun paketin kyljessä on kolmioita joka sivulla ja autolla ajmistakin kehotetaan välttämään, ellei suorastaan kielletä. Nyt on kysymys kilvanajosta, jossa tilanteet tulevat nopeasti, joten kaikkien aistien pitää olla kunnossa. Radallakin kysymyksessä on oman terveyden lisäksi muidenkin terveys, toivottavasti Tuomaksen harkintakyky ja kilpailulunto on sataprosenttinen.
vivahd EERO
 
Viestit: 2121
Liittynyt: 02. Tammi 2012 10:15

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 4

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 21. Tammi 2019 16:01

vivahd EERO kirjoitti:En ole kyllä minäkään mikään näillä pakkasilla ajamisen puolestapuhuja, mutta pakostakin tulee taas jälleen kerran vertaus Ruotsiin. Pohjois-Ruotsissa ajetaan joka talvi raveja 25 asteen ja jopa ylikin olevissa pakkaslukemissa eikä sanottavasti poissaoloja, vaikka ruotsalaisia pidetään herkästi vähän nössöinä. Jotenkin on jäänyt sellainen kuva, että pakkasen purevuus ei vaikuta suomalaisiinkaan niin kovasti Ruotsin puolella. Hevosiin pakkasella kilpailemisen vaikutusta on tutkittu eikä ainakaan terveille hevosille pitäisi olla haitallista. Hevosissakin on yksilöllisiä eroja ja kovemmilla pakkasilla kuivan ja kylmän ilman vaikutus hengitystiehyeisiin on hyvinkin poikkeava eri hevosilla. Olisin valmis asettamaan rajan vaikka 20 asteeseen ja elohopean jäädessä tämän alapuolelle ravit peruutettaisiin, mutta rajan vetäminen johonkin on aina vaikeaa.

Ei mitään hajua miten kovalla pakkasella hevoset ovat oikeasti riskirajoilla, mutta sen havainnon oon tehny, että varsin harvoin eläinlääkärinä työskentelevät jättävät pakkasen takia pois ja kai se jotain kertoo. Tuntuu, että näissä (pakkanen, radan huono kunto) on hyvin usein sellaista joukkohysteriaa. Yksi jättää pois, sitten toinen ja jopas lähtee lumipallo-efekti pyörimään. Kuukauden päästä samanlaisella pakkasella poisjääntejä saattaisi olla vain murto-osa, kun kylmyyteen on totuttu eikä kukaan tee siitä numeroa. Ja sekin veikeätä miten pakkanen tuntuu purevan pahemmin hevosiin, joilla pärjäämismahdollisuudet ovat esim. lähtöradan takia huonot...

Viisi lisäpoisjääntiä tullut aamusta Kuopioon ja päivän kovin yllätys nähtiin jo ennen raveja, Vehviläiset jättivät hevosensa pois :o

Päivän mielenkiintoisimmat lähdöt ovat poisjäänneistä huolimatta juuri Kuopiossa, varsinkin L6 (65/5), jossa on lisämausteena vahva Talliokahvio-edustus. TUURIT molemmille starttiin :thumb_up:
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 4

ViestiKirjoittaja JokeriPokeri » 21. Tammi 2019 16:07

Siltikään en vertaisi esimerkiksi pohjois-Ruotsia ja Forssaa keskenään pakkaslukemien suhteen. Puolet elämästä olen asunut Napapiirin tuolla puolen ja toisen puoliskon eteläisessä Suomessa. Eteläisen Suomen -15 vastaa pohjoisen -25 astetta. Tästä voidaan ja tullaan aina kiistelemään. Tämä tällai empiirisen otannan perusteella...

Ja kyllähän kuski heikommin pakkasta kestää, mutta kyllä kai heilläkin joku työturva-raja on oltava. Ja varsinkin valjastajilla, niitähän ei mietitä laisinkaan. Kuskit pääsee lämpimään, mutta tytöt (pää-asiassa) valjastelee ja huoltaa 2-3 starttaria paljain sormin
JokeriPokeri
 
Viestit: 250
Liittynyt: 26. Helmi 2016 18:58

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 4

ViestiKirjoittaja vivahd EERO » 21. Tammi 2019 17:30

Ei siitä pakkasen vaikutuksesta ja tuntemuksien erosta pohjoinen versus etelä tarvitse ainakaan minun kanssa ruveta kiistelemään, olen nimittäin omien kokemusten perusteella tullut ihan samaan tulokseen. Ettei menisi ihan juujuu-touhuksi, niin pienen eriävän mielipiteen esittäisin, eli tarkoittamani pohjoisemman Ruotsin radat ovat Uumajasta ylöspäin rannikolla sijaitsevat radat Umåker, Skellefteå ja Boden, joissa ilman kosteus on eri luokkaa kuin vaikkapa Ylläksellä, josta omat kokemukseni lähinnä ovat ja Ylläkselläkin saattaa tunturin ja Ylläsjärven tasolla ero olla jopa parikymmentä astetta. -20 vaikuttaa ihan eri lailla jopa Vermo/Pori/Turku versus Tampere, ja vaikutus vaan korostuu, kun mukaan otetaan kostea viima.

Pitempään jatkuneen pakkasjakson vaikutuksesta olen myös periaatteessa samaa mieltä, mutta känkkäränkkäluonne kun olen, niin tähänkin on vähän eriävä näkökanta. :facepalm: :lolno: Nyt siis vaikuttaa poisjäänteihin ensimmäiset kovemmat pakkaslukemat, mutta viikon-parin jälkeen alkaa vaikuttamaan ajamattomuus pakkasten takia, ainakin tämä tulee esiin valmentajien kommenteissa. Tämä tosin ei näy sitten niinkään poisjäänneissä, vaan jo ilmoittamattomuudessa, vaikutus kuitenkin sama - vähän hevosia startissa. :o

Nuo hoitajien olot tulee harvemmin esille, mutta kuten JokeriPokerikin mainitsee, niin he joutuvat työskentelemään paljain käsin ja lutraamaan vielä kylmän, korkeintaan haalean veden kanssa. Kuskeilla taitaa myös näppien suojaaminen olla vaikeinta, sillä herkkyys tahtoo kadota paksut tumput käsissä, naamaa ja keuhkoja suojaamassa on kaikenlaisia "kaasunaamareita". :facepalm: Yhteenvetona: ei mikään herkkutilanne kenellekään. :x
vivahd EERO
 
Viestit: 2121
Liittynyt: 02. Tammi 2012 10:15

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 4

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 21. Tammi 2019 18:37

vivahd EERO kirjoitti:Pitempään jatkuneen pakkasjakson vaikutuksesta olen myös periaatteessa samaa mieltä, mutta känkkäränkkäluonne kun olen, niin tähänkin on vähän eriävä näkökanta. Nyt siis vaikuttaa poisjäänteihin ensimmäiset kovemmat pakkaslukemat, mutta viikon-parin jälkeen alkaa vaikuttamaan ajamattomuus pakkasten takia, ainakin tämä tulee esiin valmentajien kommenteissa. Tämä tosin ei näy sitten niinkään poisjäänneissä, vaan jo ilmoittamattomuudessa, vaikutus kuitenkin sama - vähän hevosia startissa.

Ei tästä taida (ehkä) kovin montaa vuotta olla kun oli vähän pidempi pakkasjakso ja tosiaan lähestulkoon kaikki treenarit sanoivat kommenteissa ettei hevosia ole päästy viimeistelemään tai muutenkaan ajelemaan juuri yhtään. Silloin tuli pari hyvää lunastusta pelaamalla hevosia, joilla ei "normaalisti" pitänyt olla mahdollisuuksia, mutta joilla oli startti mahdollisimman lähellä. Sen muistan, että yksi tuollaisella psyykillä pelattu yllärivoittaja oli Pertti Puikkosen ajama lämminverinen Forssassa, taisi olla vielä BWT-hevosia. Muuta ei pysty muistamaan, mutta eiköhän tuolla muistikuvalla jo saattaisi löytää vuodenkin kun lähtisi penkomaan :D
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 4

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 21. Tammi 2019 18:58

Nyt jäi sitten mm. Ossi Nurmosen kolmikko pois. Laskin Kuopiosta 30 poisjääntiä, ei siis edes puoletkaan 8-)
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 4

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 21. Tammi 2019 20:53

Pekka Henttonen kun ajaa niin tylsää lähtöä ei ole tiedossa 8-) Nyt kävi törmäilemässä lähtöautoon juuri ennen lähtöä ja itse startissa näytti painavan törkeästi Pelipisteen sisäradalle päästen siten noukkimaan keulat.
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 4

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 21. Tammi 2019 22:11

Ruikonperä kirjoitti:Pekka Henttonen kun ajaa niin tylsää lähtöä ei ole tiedossa Nyt kävi törmäilemässä lähtöautoon juuri ennen lähtöä ja itse startissa näytti painavan törkeästi Pelipisteen sisäradalle päästen siten noukkimaan keulat.

Ei ole kyllä saanut mitään sakkoa, ehkä näen omiani :crazy:

Ruikonperä kirjoitti:Ei tästä taida (ehkä) kovin montaa vuotta olla kun oli vähän pidempi pakkasjakso ja tosiaan lähestulkoon kaikki treenarit sanoivat kommenteissa ettei hevosia ole päästy viimeistelemään tai muutenkaan ajelemaan juuri yhtään. Silloin tuli pari hyvää lunastusta pelaamalla hevosia, joilla ei "normaalisti" pitänyt olla mahdollisuuksia, mutta joilla oli startti mahdollisimman lähellä. Sen muistan, että yksi tuollaisella psyykillä pelattu yllärivoittaja oli Pertti Puikkosen ajama lämminverinen Forssassa, taisi olla vielä BWT-hevosia. Muuta ei pysty muistamaan, mutta eiköhän tuolla muistikuvalla jo saattaisi löytää vuodenkin kun lähtisi penkomaan

Löytyihän se viimein, hevonen oli Bwt Marco. Olihan tuostakin jo yhdeksän vuotta kulunut eli elettiin vuodenvaihdetta 09-10. Oli näemmä kolmas startti viikon sisään tuo Forssan lähtö Bwt Marcolle, joten henget olivat todellakin auki :)
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 4

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 22. Tammi 2019 17:25

Teivon T5-pelissä kohdelähtönä monte, hämmentävää ettei missään ole ollut nillitystä asiasta :lolno: Tosin en kyllä tiedä missäpäin internetin ihmeellistä maailmaa ravi-ihmiset keskustelevat vai keskustelevatko enää missään? Jos jälkimmäinen niin ei todellakaan hyvä homma sekään.

Pelimielessähän tuo lähtö vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Tonnerre d'Inverne on mennyt nyt neljä kertaa putkeen ravia, mutta viimeksikin laukkaili hervottomasti ennen lähtöä ja voltin kakkoselta luulisi laukkariskin olevan tosi iso. Kärrylähdöissä hyvin menneet Spanish Rose, Sudbury ja Global Option pistää silmään ihmeellisen vähän pelattuina.
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 4

ViestiKirjoittaja vivahd EERO » 22. Tammi 2019 18:33

Mun mielestä nää montê-lähdöt on mukava piristysruiske T-peleihinkin ja näissä on mahdollista saada pientä etua toisiin pelajiin, kun monikaan ei näitä juurikaan seuraa kuin ehkä "sillä silmällä". 8-) Ilman kaikenkattavaa kirjanpitoakin olen varmuudella näistä lähdöistä plussalla ja vieläpä todella hyvällä prosentilla. :thumbup1: :tuuletus:
vivahd EERO
 
Viestit: 2121
Liittynyt: 02. Tammi 2012 10:15

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 4

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 22. Tammi 2019 19:04

Täältäkin montelle peukku ylös :thumb_up: Kivoja lähtöjä seurata (älkää ymmärtäkö väärin!), kun _kilpaa_ ajetaan ajetaan rehdisti koko matka ja lopussa hyvin usein se paras ratsukko voittaa.

Sikäli yllättävä veto Teivolta, koska mikään pakko ei olisi ollut tuota laittaa T5-kohteeksi ja isohko vaara, että näkyy negatiivisesti vaihdoissa.

Outoa muuten, että myös huomenna Vermossa isorahaisille lämminverisille monte. Siellä on sitten vain yhdeksän hevosta.
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 4

ViestiKirjoittaja RaahenTiikeri » 22. Tammi 2019 20:57

Täältä myös peukkua monte-kohteille T-pelien kohdelähtöinä.
Tuo lajia framille. Ja sit myös se, että onpahan ainakin 100% varmasti rehtiä kilvanajoa ja voi kärrylähtöjä enemmän psyykata pelillä hevosilla painottaen vähemmän juoksunkulkua.
Jämsän Ravit 2019?
RaahenTiikeri
 
Viestit: 3415
Liittynyt: 15. Helmi 2012 15:45

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 4

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 22. Tammi 2019 21:07

Montelähdön maalikamerankuva olisi kiva nähdä. Näytti ihan selkeästi, että vitonen ehti ohi ysistä, mutta tulojärjetys 1-9-5 :o
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 4

ViestiKirjoittaja Kädetön » 22. Tammi 2019 21:14

Ravimaailman sivuilta löytyy maalikamerankuvat raveista. Tässä Teivon lähtö viisi: https://ravimaailma.fi/article/tulokset ... set/16864/
Kädetön
 
Viestit: 3307
Liittynyt: 24. Helmi 2012 23:01

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 4

ViestiKirjoittaja PJK » 22. Tammi 2019 21:20

Kädetön kirjoitti:Ravimaailman sivuilta löytyy maalikamerankuvat raveista. Tässä Teivon lähtö viisi: https://ravimaailma.fi/article/tulokset ... set/16864/


Hieno homma, että tuo palvelu on saatu takaisin.

Lahden kamerasuhteilla 5 olisi lähes voittanut, mutta Teivossa jäi kolmanneksi.

Ei asiassa mitään väärää ole. Muutaman kerran olisi voinut huonommin perehtyneitä köyhdyttää vedonlyönnissä. Nyt en kyllä itsekään osannut katsoa tuota oikein.
PJK
 
Viestit: 2980
Liittynyt: 24. Kesä 2014 09:51

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 4

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 22. Tammi 2019 21:42

Eihän tuossa ollut siis kahta puhetta, 9 selkeästi toinen. Mutta enpä muista koska olisin viimeksi yllättynyt yhtä paljon tulojärjestyksestä, taisi olla se kuuluisa Kuopion episodi kyseessä :D

Lahdessa (ja Killerillä) on taidettu jotain muuttaa, koska ulkorata ei saa enää yhtä vahvaa "etua" kuin ennen :think:
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit ja jälkipelit, viikko 4

ViestiKirjoittaja Kädetön » 22. Tammi 2019 22:13

Montelle :thumb_up: Ravilähtöjä ne ovat siinä kuin kärrylähdötkin. Ja kuten ylempänä on todettu, on niissä kilvanajon makua eri tavalla kuin ammattilaisten 2100 metrin autolähdöissä, joita saa katsoa kyllästymiseen asti.
Kädetön
 
Viestit: 3307
Liittynyt: 24. Helmi 2012 23:01

Seuraava

Paluu Totopelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron