Kuninkuusravit 28.-29.7.

Tällä alueella keskustellaan totopeleistä. Vihjeet, jossittelut ja muut vastaavat tänne.
Alueen säännöt
Pidetään keskustelu asiallisena. Ei rasistisia, eikä muulla tavoin loukkaavia viestejä. Asiattomat viestit poistetaan ja käyttäjille voidaan jakaa varoituksia. Mikäli käyttäjän rikkeet ovat toistuvia, kirjoitusoikeudet tullaan poistamaan pysyvästi. Vastuu viestien sisällöstä on kirjoittajilla itsellään.

Kuninkuusravit 28.-29.7.

ViestiKirjoittaja Harri H » 26. Heinä 2018 18:29

Tähän ketjuun Kunkkaripsyykit. Keskustelun avaukseksi omaa pohdintaa jokaiseen viikonlopun lähtöön. Mitään erityisesti vihjeitä näistä ei kannattane yrittää onkia, enemmän tällaista "paperille" suoritettua pohdintaa, kun noita listoja läpi kävin. Pelipäätöksien aika on myöhemmin :thumb_up:

Lauantai:

Lähtö 1:

Hurjaa jälkeä montéssa tehnyt 12 Diktaattori on SM-finaalin selvä suosikki. Ruuna on voittanut yhtä lukuunottamatta kaikki monté-kilpailunsa. Ainoan tappionsa se koki viime syksynä Turun PM-raveissa Baletin Salamalle. Diktaattori kilpailee huippukunnossa ja se on tässäkin tehtävässä todella liki voittoa.

Vastusta ei kuitenkaan sovi väheksyä. Mainittu 10 Baletin Salama on vastassa myös tällä kertaa ja se pystyy taatusti laittamaan Diktaattorin tiukille, mikäli esiintyy parhaalla tasollaan. Jenni Koskelan ratsastettava on kuitenkin iso arvoitus, sillä se ei ole tehnyt tälle vuodelle kuin yhden huippuesityksen. Seuraavina haastajalaumasta poimitaan 4 Tyyni Kevätön ja 5 Petroli. Viime kerralla kaksikosta parempi oli Petroli, joka suoritti tyylikkään debyytin montéssa. Tyyni Kevätön puolestaan on tehnyt tasaisen vakuuttavaa jälkeä viime kisoissaan.

Suosikkinelikon epäonnea kärkkyvät paalun kaksikosta se parempi, 1 Erika Kultamaa, tasaisen luotettavaa jälkeä tekevä 7 Rojali, ravilla paljoon pystyvä 8 Mökin Tähti, nopea 11 Helmen Vili ja viimeisimmässä monté-lähdössään 20 metriä taaempaa startannutta Diktaattoria haastanut 13 Jottei.

Lähtö 2:

Vähäväkinen, mutta tasainen ja melko tasokaskin suomenhevoskoitos. 6 Vaellus on niukka suosikki. Viimeksi Hannu Hietasen ajokki otti Joensuussa 2. ulkoa hienon kirivoiton ja on tehnyt muutenkin tänä vuonna todella luotettavaa jälkeä. Keulapaikalle asti lähtönopeus ei taida riittää, mutta pienessä lähdössä Vaellus saa joka tapauksessa ravilla hyvät asetelmat kärjen tuntumasta. Maalisuoralla Timo Vääräsen valmennettava rymistelee voittotaistoon.

1 Lumi-Hessu on palannut huoltotauolta entistä ehompana. Härmän viikonloppu sujui vielä parasta virettä etsiessä, toisen päivän esitys oli merkittävästi terävämpi. Viime starteistaan Veli-Erkki Paavolan ajokki on ottanut tyylikkäät voitot ja on tässäkin tiukasti kiinni kärkisijoissa. 4 Kukan Tutu on nopea ruuna ja voi edetä tässäkin keulaan. Viimeksi Kukan Tutu teki selkäreissulla hienon kirin, mutta todennäköisintä on, että tällä kertaa yritetään keulataktiikkaa, sillä Terho Rautiaisen ajokki on piikkipaikalta tehnyt parhaat esityksensä.

9 Hanslankari saa seuraavan huomion, eikä senkään voitto valtavana shokkina tulisi. Ori on noussut hurjaan vireeseen ja teki viimeksikin vahvan esityksen, vaikka tauluun kirjailtiin tylyt kirjaimet hll. Ennätyskuntoinen Sopun Haaste hävisi viimeksi vain Viktor Kärpälle, mutta voittaminen on ollut tervanjuontia. Viimeksi Tuomas Pakkasen ajokki on voittanut neljä vuotta sitten, eikä todennäköisesti voita nytkään. Totosija ei silti olisi yllätys.

Lähtö 3:

Pikkuprinssissä on mukana vain kuusi hevosta, mutta laatu korvaa määrän jopa moninkertaisesti. Viivalle asettuva sekstetti edustaa todellista tulevaisuuden eliittiä ja helposti voisi kuvitella koko joukolla olevan realistiset mahdollisuudet kuusinumeroisen voittosumman kartuttamiseen. 4 Landen Paukku on itseoikeutettu suosikki. Jani Suonperän tappioton 4-vuotistähti on tehnyt mykistävän upeaa jälkeä, eikä se ole tässäkään lyötävissä ilman epäonnea, ellei joku vastustajista tee aivan hurjaa kehitysloikkaa.

1 Sirukasson ja 5 Vixeli lienevät tiukimmin kiinni kakkossijassa. Sirukasson on ehkä hitusen lahjakkaampi aloittelija, mutta sillä on ennakkoon myös merkittävämpi laukkariski. 2 Jostois ja 3 Tupla-Siro ovat rikkoneet tähtirajan. Kaksikosta Jostois lienee se, millä on edellytyksiä tiputtaa ennätyksestään enemmän lyhyellä aikavälillä, mutta ainakin Landen Paukun haastaminen tässä vaiheessa taitaa olla liikaa pyydetty. Tinderi on sekin aloittanut lupaavasti helpommissa lähdöissä, nyt rima on kuitenkin aivan eri korkeudella.

Lähtö 4:

Neljännessä lähdössä kaksi hevosta erottuu kykyjen puolesta melko selvästi. 13 Smart Leader on polkaissut kolme komeaa voittoa putkeen ja tähyää tässä tikkurivilleen jatkoa. 20 metrin takamatkan juoksuradalta se voi päästä nopeasti hyviin asemiin, eikä keulapaikkakaan ole mahdottomuus. Hannu Torvisen ajokki on joka tapauksessa vakava voitontavoittelija. 9 King Casper on kyvyiltään vähintäänkin tasaveroinen edellisen kanssa, mutta ehkä sen yllä leijuu pieniä kysymysmerkkejä. Ruunalla ei ole ihan hetkeen ajettu volttilähtöjä, joten sille voisi spekuloida jonkinlaista laukkariskiäkin. Ravilla Ville Pohjolan ajokki pystyy tämän lähdön voittamaan. Viimeksi Oulussa King Casper sai myöhään vapaat kiriladut, mutta ehti nopealla rytminvaihdolla tykittämään ykköseksi.

Jos ja oletettavasti kun edes toinen suosikeista onnistuu, jää haastajajoukolle jaettavaksi vain himmeämpiä mitalisijoja. 1 My Bikini Workout saa mielenkiintoisen vahvistuksen rattailleen ja on hyvältä lähtöpaikaltaan tiukasti kiinni totosijassa. 5 Greytail Eric on hyväluokkainen ruuna, joka parantaa starttien myötä. Lähtöpaikka on kuitenkin hieman hankala, mikä laskee Hannu Hietasen ajokin osakkeita. 14 Amorce Savage on hurjaluokkainen tamma, mutta kierrettävää riittää ja laukkariski on läsnä. Epävarma on myös 2 Mountain Bliss, joka voisi ravilla tässä otella sijoista toton tuntumassa. 7 The Chief Of Rome on hyvässä kunnossa ja otti viimeksi tätä helpommassa lähdössä niukan voiton. 15 Poulter on tauluaan vaarallisemmassa iskussa, kierrettävää kuitenkin riittää.

8 King Journey, 10 Super Filly, 11 All The Better ja 12 Eko Joyfull voivat riittää juoksun onnistuessa rahataistoon. 16 Big Tuna kokee mielenkiintoisen kuskinvaihdoksen, mutta tehtävä on 40 metrin pakilta aikalailla toivoton.

Lähtö 5:

Viides lähtö voi olla altis yllätyksille, sillä lähdön parhailla hevosilla on omat riskitekijänsä. Suosikiksi nousee 40 metrin takamatkasta huolimatta 16 Kojamo. Suvukkaan ruunan voittoputki katkesi viimeksi, mutta esitystä ei pääse moittimaan. Voitoissaan Jukka-Pekka Niskasen ajokki on ollut vakuuttava ja kiertää näistäkin asemista kärkitaistoon. Tehtävä ei kuitenkaan ole helppo, varsinkin jos 20 metriä ja 40 metriä edeltä starttaavat kovat vastustajat polkevat ravia. Paalun 3 Vappuäijä on vahva menestyjäkandidaatti, jos ravi maistuu. Antti Ojanperän laatutallin 5-vuotias on tehnyt hyvää jälkeä, mutta on mennyt vain kerran koko matkan ravia, eikä sen harteille uskalla tässäkän täyttä luottoa laskea. Kyseessä on kuitenkin selkeästi paalun paras hevonen.

Kaukainen vieras 11 Olivia on viime starttien perusteella oivassa iskussa ja nousee ravilla korkealle. Forssassa se teki alkulaukkansa jälkeen hyvän esityksen ja punnersi viimeksi Teivossa kakkoseksi, vain Tanhuan Salamalle häviten. Myös Olivialla on tuntuva laukkariski. 8 Metsärinteen Sisu on kyvykäs ja nousukuntoinen, Timo Niemelän suojatti kannattaa huomioida peleissä aikaisin. 1 Sentähen lähtee matkaan hyvistä asemista ja saanee tässä mukavan juoksun kärjen tuntumassa. 6 Kuuraparta pystyy ravilla paljoon ja 4 Kairan Kukka kokee mielenkiintoisen muutoksen kuskiosastolla. 15 Tuurin Toive jaksaa tehdä omaa juoksuaan, mutta 40 metrin takamatkalta tehtävä on tosi tiukka. 13 Tarun Tuhkimo on noussut mukavaan kesävireeseen, kierrettävää riittää kuitenkin myös sillä.

Lähtö 6:

Toto76-peli käynnistyy enintään 30 000 euroa tienanneiden lämminveristen maililla. 1 Diablo Sisu on vahvoilla, jos pystyy puolustamaan keulapaikan sisäradan lähtöpaikaltaan. Avausstartissaan Mauri Jaaran käsistä ruuna otti nopeasti joukon komentoonsa ja voitti vaivatta. Viimeksi Oulussa Diablo Sisu jäi toivottoman paljon lähtölaukassaan, mutta tykitti jatkossa väkevästi viidenneksi. Kuntonsa puolesta ruuna on lähdön eliittiä ja sen kuuluu olla tässä suosikki.

4 Gollum on hienossa iskussa ja voi sopivalla reissulla heittää suosikille tiukan haasteen. 5 Blady Bols Blue pystyy pikamatkalla paljoon ja on ottanut tänä vuonna jo viisi voittoa. Ville Pohjolan ajokki lähtee lujaa, mutta niin lähtee muutama muukin, joten vitosraiteelta hyvän juoksun saaminen ei välttämättä ole aivan helppo tehtävä. Jaksava 9 Gold Narva kärkkyy takarivistä ylivauhtista kisaa, jollaisella se voisi jyrätä maalisuoralla korkealle.

Hyviltä paikoilta starttaavat 2 Master Shark ja 3 Chintana Bananas voivat saada mukava juoksuasemat, mutta on hieman hankala arvioida, miten kaksikko tässä riittää koville kotimaisille. 8 Amborgio on elämänsä kunnossa, näistä asemista on maililla kuitenkin tosi vaikea löytää skenaariota, millä Kari Alapekkalan ajokki pystyisi lähdön korkkaamaan. 7 Owen Broline oli viimeksi keulasta hyvä ja ne asemat maistuisivat varmasti myös tässä tehtävässä. Piikkipaikalle lienee vaikea päästä, mutta Jarmo Saarela voi sekoittaa juoksun käsikirjoitusta.

Takarivin 10 Cicciolina Sisu, 11 Surprise Leader ja 12 Ain't She Sweet jäävät täysin tuurien armoilla ja voittoon asti taitaa olla mahdoton nousta, kun aina joku saa paremman juoksun ylivauhtisellakin.

Lähtö 7:

1 Mr Golden Quick voittaa, jos ykkösrata ei muodostu loukuksi. Mika Haapakankaan valmennettava on tehnyt aivan upeaa jälkeä ja voittoja on tullut niin Solvallasta, Bodenista kuin Färjestadissakin. Viimeksi Kaustisella se lopetti alle kymppiä ja hävisi vain hurjalle Atupemille. Santtu Raitalan ajokille keulapaikka ei ole minkäälainen edellys, ruuna pystyy nykykunnossa ottelemaan voitosta monenlaisella juoksulla.

William Pine olisi voinut olla Mr Golden Quickille tosi vakava haastaja eturivistä. Nyt Tapio Perttusen ajokin tehtävä on hankala, muttei tokikaan mahdoton. Kunto on rautaa ja vastus suosikkia lukuun ottamatta lyötävissä rankemmallakin reissulla. 7 Celebrity Lane on hienossa vireessä ja sillä on madollisuudet keulajuoksuun. Viimeksi kiri 2. ulkoa viimeiset 500 metriä 08,5-vauhtia, muttei pystynyt haastamaan johtopaikalla ravannutta William Pinea. Kouvolassa kesäkuussa vakuuttava keulavoitto. 2 Flynn Boko on vahvassa iskussa ja on hyvältä paikaltaan mahdollinen menestyjä. Voittostarteissaan Markku Niemisen suojatti on tehnyt vahvat kirit ulkopareista.

Ruotsalaisvieras 10 Mellby Dealer on vireessä, eikä ole juoksun onnistuessa ihan mahdoton totohevonen. 4 Anaheim Kemp ja 6 Knox Hanover pystyvät sopivana päivänä paljoon, mutta totosija lienee voittoa realistisempi haave. 3 Tarabuso Jet on iskussa, vastus on kuitenkin jälleen kovaa luokkaa. Petteri Joen valmennukseen siirtynyt 12 Pharaon Face otti hienon kirivoiton Bodenissa, nyt asemat ovat pahoin vastaan. 8 Lovetown on vankassa vireessä, mutta näistä asemista tällaisessa tehtävässä menestysmahdollisuudet jäävät heikoiksi.

Lähtö 8:

Huippukyvykäs 8 Raggari on lähellä voittoa, vaikka vastassa onkin muutama ihan asiallinen haastaja. Antti Ojanperän ajokki on tehnyt Seinäjoen kisaa lukuun ottamatta tämän vuoden starteissaan varmaan jälkeä ja ottanut neljä tyylikästä voittoa. Lahdessa voitto irtosi koko matkan johdon jälkeen, viimeksi Raggari joutui tekemään kovasti töitä keulapaikan eteen, mutta oli silti lopussa vakuuttava.

4 Koveri on palannut paussilta lupaavassa kunnossa, eikä ole missään tapauksessa vaaraton haastaja ja huomioidaan nopeasti Raggarin jälkeen. Oulaisissa Koveri polkaisi rataennätyksen 26,7. 5 Niemen Eemil on mennyt pohjoisen kisoissa hienosti, mutta rima nousee nyt. 3 Krääsä jäi viimeksi painamaan ohjille ja kisa päättyi keskeytykseen. Toissa kerralla se paikkasi vahvasti laukkansa. Nyt on muutama kova vastassa, mutta sijoitus toton tuntumassa on ihan mahdollisuuksien rajoissa. 2 Joutava kiri viimeksi lujaa ja saa nyt varmaan ihan mukavat juoksuasemat.

20 metrin karsinassa on kyvykkäitä hevosia 11 Kaarnaliin ja 12 Menoksin johdolla, eikä unohdeta myöskään Tarun Tykkiä, jolla on mielenkiintoinen vahvistus rattailla. Paalulla on kuitenkin sen verran kovia menijöitä, että takamatkalta voi olla vaikea nousta ihan kärkitaistoon. Jotain paalun tasosta kertoo se, että jo kuudesti tänä vuonna voittanut 6 Kunnaan Tähti vajoaa syvälle haastajien joukkoon.

Lähtö 9:

Lämminveristen avoimessa lähdössä 2 Bret Boko on varmin hyvän reissun saava hevonen, sillä Ari Moilasen ajokki nakkaa suurella todennäköisyydellä hyvältä paikaltaan keulaan. Matkavauhti ei välttämättä mene kuitenkin ihan hölkäksi, joten täydellä matkalla myös takahevosille avautunee mahdollisuus. Antti Ojaperän tallin kaksikosta 3 Boys Going In tai 4 Tir Du Caux saattaa ottaa tahdinlyöjän paikan toiselta radalta. Kiihdytystä saattaa sekoittaa myös tulisesti avaava 8 Remote Control, joka ei muuten kuulu kovin vakaviin menestyskandidaatteihin.

Omissa papereissa Bret Boko tippuu kolmossuosikiksi ja ykkösnosto reipastahtisen kisan toivossa on Marko Hakkaraisen käsissä huippuiskuun palannut 9 Victory Bonsai. Oriilla on alla pari vaisumpaa sijoitusta, mutta viimeksi St. Michelissä ei ollut mahdollisuuksia parempaan ja Kaustisella hyvä lopetus ei riittänyt kahdeksatta sijaa korkeammalle. Nyt vastus ei pelota ja täydellä matkalla jenkki jyrää voittotaistoon. 10 Callela Ladyboss on myös hienossa vireessä ja voi saada kirivaiheessa hyvää vetoapua. Mika Forssin ajokki on myös vakava voitontavoittelija.

Mainittu Antti Ojanperän kaksikko voi otella totosijoista, mutta hieman vaikea on löytää juoksunkulkua, millä näistä kumpikaan tässä lähdössä ihan voittoon riittäisi. Ei toki kumpikaan täysin mahdoton ole. 6 Falcon Håleryd jäi Joensuu-ajossa pussiin, eikä ole tässäkään täysin vaaraton, mikäli suosikeille tapahtuu jotain ennalta-arvaamatonta. Huippuvireinen 12 Stricker kärsii synkästä lähtöpaikasta ja tehtävä on tosi hankala. 5 Callela Leonard voitti viimeksi tätä helpomman lähdön. 1 Camelot Sisu pääsee ykkösradalta varmaan ihan näppäriin asemiin, mutta vastus on kova.

Lähtö 10:

Kuningatarkisan avausmatka! Arpaonni suosi Akaasiaa, joten se on tässä osalähdössä todella vahvoilla. Markku Hietasen ajokki päässee keulaan, missä se voi päästä vetämään yllättävän maltillista vauhtia. Vahva Huimariina edennee ajoissa keulan rinnalle, mutta näinköhän sillä suuremmin painetaan hiileen avausmatkalla, kun edessä on sunnuntaina vielä kaksi tiukkaa taistoa? 4 Saaga S oli viimeksi lupaava ja on ehkä sittenkin löytämässä iskukykyä sopivaan saumaan. Jos lähtö menee arvioideni mukaan ja Akaasia saa vetää keulassa maltilla, Saaga S tyytynee lopussa varmistelemaan sijoitusta totossa tai sen tuntumassa.

7 Marj-Lovviisa on luotettavassa iskussa, mutta millaiset asemat Hannu Lindström mahtaa näin ulkoa löytää? Sopivalla juoksulla tamma on tototaistossa, mutta vaikea löytää skenaariota, millä se tämän osakisan voittaisi. 6 Hetviina on kunnossa ja riittää juoksun onnistuessa sekin tototaistoon. Virin Camilla olisi paremmalta paikalta hakenut säästöreissulla kärkipään sijoitusta, mutta nyt Hannu Torvinen on ajokillaan turien armoilla. Nyt vastaavaan säästöreissuun tähyää ykkösradalta nousukuntoinen Ryti-Tyttö. 5 Vieskerin Virva on jaksava tamma ja tulee taatusti tässäkin rehdisti perille saakka. Riittänee puolen välin paikkeille, kaiken onnistuessa jopa paremmalle puoliskolle.

Takarivistä parhaaseen sijoitukseen tähyää 10 Sävel-Taika, joka voisi oikein nappireissulla riittää puolenvälin paikkeille. Vilma-Lyydialla, Naputuksella ja Niemen Cecilialla tavoitellaan todennäköisesti lähinnä ehjää juoksua niin avausmatkalla, kuin mailillakin.

Lähtö 11:

Miten tämä 2 Costello nyt sitten tämän häviäisi? Tuskin ilman valtavaa epäonnea, kun tällaisessa kisassa sitä taatusti kunnioitetaan ainakin avausmatkalla. Laukka on oikeastaan ainoa mahdollisuus, jolla Costello voisi tässä kaatua ja sitähän ei tietenkään sovi toivoa. Risto Tupamäki ajaa aikaisin eteenpäin, päässee lopulta keulaan ja voittaa. Pystyy kyllä jyräämään ykköseksi tarvittaessa johtavan rinnaltakin. Päivän todennäköisin voittaja.

1 Välähdys on mielenkiintoinen ykkösradalta. Harri Kotilaisen ajokki lähtee hyvin liikkeelle, mutta laukkariski ei ole täysin olematon. Jos lähtee ravia, voi hyvin pitää keulat, minkä jälkeen taktiikkaa voi vain arvailla. Kunkkarien kestomenestyjä Köppinen on nousemassa jälleen huippuiskuun sopivalla hetkellä, eikä ole vaaraton kokonaiskisassa. Avausmatkalla Ari Moilasen ajokin voitto yllättäisi, mutta totosija ei. 4 Camri lähtee lujaa ja yksi kisan juoksunkulun avainhevosista. Jos juoksu onnistuu, Terho Rautiaisen ajokki taistelee totosijoista.

Muulla porukalla on vaikeuksia riittää tototaistoon ilman suosikkien epäonnea. 5 Välkyn Tuisku ja 7 Vixen kamppailevat ehkä tiukimmin sijoista 5-6, eikä sitkeä 8 Metkutus ravilla jää ainakaan viimeisten joukkoon, vaikka lähtöpaikka onkin synkkä.. Seuraavien sijoitusten kohtaloa voi vain arvailla, mutta jos 6 A.T. Veli, 9 Rapin Aatos, 10 Rokin Maxi, 11 Herra Hanuri tai 12 A.T. Visku on tuloslistassa paremmalla puoliskolla, on jotain mystistä tapahtunut.

Lähtö 12:

Lauantain aikana hävityt rahat yritetään saada takaisin tasaisesta lämminveristen tammalähdöstä. Se ei ole helppo tehtävä ja on olemassa riski tappioiden kasvamisesta. Toto76-päätöskohde on yhdellä sanalla kuvailtuna kiharainen. 4 Wall In Carlina oli Vermossa ylivoimainen keulapaikalta ja pystyy tässäkin paljoon, jos ravaa. Laukkariski on olemassa, mutta Olli Koivusen ajokki kuuluu kaikille lapuille. Paalun eturivin toinen kova on Tuomas Pakkasen 5 Jimmigration. Sillä on alla kaksi laukkastarttia, mutta sitä ennen tamma osoitti vankkaa nousuvirettä. Ilman viime starttien epäonnistumisia Jimmigration olisi tähän paikkaan ykkösnosto, mutta nyt se jää niukasti kakkosrankiksi. Jos Johnny Williamin tytär selvittää voltin vitosen kunnialla, se osallistuu kärkitaistoon.

10 Amanda Rose on voittanut tätä helpompia lähtöjä, mutta kovan statistiikan omaavaa tammaa ei tässäkään tehtävässä kannata unohtaa. Vastassa on paljon harvakseltaan voittaneita hevosia, joten Ville Pohjolan ajokin voitontahto saa vahvan painoarvon. Ennätystä toki pitää parantaa, mutta siihen voi olla ihan hyvätkin edellytykset. 16 Sylvie De Vie on kunnossa ja Tapio Perttusen talli on tehnyt kautta linjan hyvää jälkeä. 40 metrin takamatkalta voittaminen on vaikeaa, muttei missään nimessä mahdotonta. Sylvie De Vien edellisestä voitosta on kuitenkin huolestuttavan pitkä aika.

Seuraavaan joukkoon nostetaan 13 Whitney Love. Ari Moilasen ajokki teki viimeksi hyvän esityksen etusuoralla keulaan siirryttyään, mutta nyt tehtävä on tietysti takamatkalta haastavampi. Tasaisessa lähdössä kuitenkin mahdollinen menestyjä, mutta jää hieman edellä mainitun nelikon varjoon. Antti Teivaisen ohjastama 8 Ice Paradise kärkkyy tarkkaa reissua, millä voisi nousta tototaistoon. 12 Bessie Bliss keräsi viime vuonna ison kasan totosijoja, mutta tänä vuonna kärkisijat ovat kiertäneet. Luokkaa on, mutta viime aikoina nähtyä parempaa vaaditaan menestymiseen. 2 Rose Töll meni Harstadissa viimeksi kovan tuloksen. Esa Holopaisen ajokki voi kuitenkin kerätä korealla taulullaan liikaa peliä, sillä menestystä on irronnut helpommista lähdöistä. Ei kuitenkaan unohdeta täysin.

1 Cappucetto palaa tauolta ja näytöt ovat vähäisiä. 3 Super Stars saa mielenkiintoisen vahvistuksen rattailleen, mutta kyllä tämäkin roimasti tuuria tarvitsee ihan kärkeen riittäkseen. 11 Black Reaction omaa kohtalaisen luokan ja saa nyt uuden kuskin. 7 Beat Of Love oli Porissa kesäkuun lopulla asiallinen. Tämän nelikon sijoittuminen kärkipäähän olisi kuitenkin jo isompi yllätys, muttei tietysti näin tasaisessa ja yllätysalttiissa lähdössä aivan valtava shokki.

Sunnuntai:

Lähtö 1:

Salamakypärät-lähdössä lisämaustetta soppaan heittävät hieman oudommat kuskit. Jos ihan puhtaasti hevosten kautta lähdetään lähtöä purkamaan, 3 Kivarin Raindance nousee ensimmäisenä esiin Mauri Jaaran suojatti otti alkuvuodesta vakuuttavia voittoja, mutta viime starteissa voittokulku on katkennut. Oulussa alkulaukka vesitti mahdollisuudet, viimeksi Vieremällä tamma ajautui talliportin kohdalla keulasta ulkoradoille ja laukkasi saumansa. Jos Kivarin Raindance sopii Riku M Lindgrenin käteen, siltä voi odottaa tässä tehtävässä voittoa.

8 Soleil Journey on ottanut kaksi komeaa voittoa ja on kasiraiteeltakin huomion arvoinen. Lyhyemmällä starttivälillä tamma saattaa olla entistä terävämpi, joten menestys ei yllättäisi. Voitokas ja ennätyskuntoinen 5 Keep Calm on myös tiukka haastaja. Sen rattailla on lähdön kokenein kuski Victor Björkroth. 10 Bea Conchita on kyvykäs 4-vuotias ja voi parantaa ennätystään. 4 Circle Star on kunnossa ja riittää tässä tehtävässä tototaistoon.

9 Tyrillon on oudompi tapaus, mutta osaavista käsistä tulevaa oritta ei kannata kokonaan unohtaa. 6 Baroness Pegasus debytoi puolilupaavasti uusista käsistä, mutta viime startti toi kysymysmerkkejä, kun ravi ei maistunut. 1 A Nice Officer on kyvykäs hevonen, mutta paikka on hankala, eikä hevonen ole välttämättä kokemattomammalle kuskille aivan helpoin.

Lähtö 2:

Pikkukunkussa on vain kuusi osallistujaa ja käytännössä kaksi vakavaa voitontavoittelijaa, joista toisella on etu puolellaan. Vahvimmin voitossa on kiinni Antti Ojanperän 4 Herra Heinämies, joka on päässyt jo kilpailurytmiin tänä vuonna. Se aloitti kahdella tyylikkäällä voitolla ja hävisi viimeksi vain Juiserille. 4-vuotiaskauden hallitsija 6 Vixus on vaikea arvioitava. Ori on varmasti vireessä, kun sen kanssa viivalle lähdetään, mutta Herra Heimämies on vaikeasti lyötävissä.

2 Likser, 3 Rupeltaja ja 5 Sähköäijä kisaavat seuraavista sijoista, suosikkikaksikolle niiden on vaikea nähdä riittävän. 1 Perusliksa on epävarma ja jää kykyjensä puolesta lähdön muun viisikon varjoon, ainakin tässä vaiheessa.

Lähtö 3 & Lähtö 4:

Mailin osalähtöjä on vaikea lähteä purkamaan ennen lauantain startteja. Jos ilman välistartteja lähtisi lähtöä analysoimaan, niin tammojen puolella kiehtoisi piikki-selkäpsyykillä Virin Camilla - Marj-Lovviisa. Akaasia on sen verran ulkona, että jos ykkös- ja kakkosradoilta askeleet osuvat sopivasti lankulle, juoksu voisi lähteä sujumaan tätä kaksaria mahdollistaen.

Oriiden puolella Camri voisi kiinnostaa, jos se esiintyy lauantaina hyvällä tasolla. Nopea starttari voi istua keulassa, eikä Costellolla tai Välähdyksellä liene kiire rinnalle myllyttämään, kun kokonaiskisa ratkotaan vasta myöhemmin. Mutta ihan tällaista arvailuahan tämä on, kun ei tiedä miten lauantain lähdöt menee.

Lähtö 5:

Hurjassa kunnossa kilpaileva 11 Boulder Cannon on maratonmatkan selkeä ykkösmerkki. Ori eteni viimeksi Mikkelissä varhain johtavan rinnalle ja runnoi loppukurvissa kärkeen. Matka suosii Markus Porokan suojattia ja se on tässä ravatessaan taatusti mukana kärkikahinoissa. Vastus näyttää oikein sopivalta ja maltillisilla prosenteilla Boulder Cannonia voi harkita varmaksi asti.

Haastajajoukosta nousee ensimmäisenä esiin 6 Ambrogio, jonka vireen voi varmistaa lauantain lähdössä. Jos mitään dramaattista ei ole sattunut iskukyvyn suhteen, Mauri Jaaran ajokki on tototaistossa. Se on paalun hevosista selkeästi vaarallisin uhka Boulder Cannonille. Tuntuvasti tauluaan terävämpi 12 Quiet Leader on kiinnostava merkki ainakin kaksariin, mikäli jää vähälle huomiolle. Viimeksi Teivossa tuli alkulaukka, mutta loppua Petri Klemolan ruuna tykitti vahvasti, viimeiset 600 metriä 09,5-kyytiä. 16 Miss Golden Quick kilpailee hienossa vireessä, mutta asemat ovat nyt vähintäänkin haastavat. 9 Carro's Gift on edelleen oivassa iskussa, vaikka viime starteissa ei ole tullutkaan voittoja. 13 Onboard Broline, 14 Elliot Web ja 1 Only Eyes Broline viihtyvät pitkällä matkalla, mutta koko kolmikko tarvitsee kyllä onneakin, mikäli mielii ihan voittotaistoon.

Lähtö 6:

Päivän kuudes lähtö taitaa mennä Antti Ojanperän tallin hevosten väliseksi taistoksi. 9 Josveis - 12 Siirin Älli on ennakkoon aika tasainen kaksikko, mutta Siirin Älli saattaa saada edullisemmat asemat kiihdytysvaiheessa. Santtu Raitalan ajokki nousee omissa papereissa niukaksi suosikiksi.

Paalun paras on 2 Hanslankari, mutta sillä on välistartti lauantaina, mistä voi vielä tarkistaa kunnon. Oikein hyvänä päivänä Risto Tupamäen ajokki voisi haastaa suosikkikaksikon, mutta lähtökohtaisesti se jää tiukasti haastajan rooliin, tosin selkeästi muita vahvempaan sellaiseen. Muusta porukasta kovin realistisia voittajakandidaatteja ei löydy, ilman merkittävää parannusta otteissa. 7 Sopun Haaste on Hanslankarin tapaan lauantainakin viivalla. Vauhdikas ori voisi auringontarkalla reissulla roikkua totoonkin, mutta voitto olisi yllätys. 5 Faija ja 11 Tuikun Poju taistelevat edellisen tapaan sijoista toton tuntumassa.

Lähtö 7:

Jos 3 William Pine esiintyy omalla tasollaan lauantaina, sen kuuluu olla tähän lähtöön suosikki. Ruuna lähtee hyvin liikkeelle ja on lähellä keulapaikkaa, mikä taas olisi maililla valtava etu. Lauantain startin jälkeen ollaan viisaampia, mutta tämän hetken lähtökohdilla ruunan voi nostaa jopa varsin selkeäksi suosikiksi.

2 Flynn Boko olisi parhaimmillaan pidemmillä matkoilla, mutta hyvältä paikaltaan se ottelee tässäkin kärkisijoista. Myös Flynn Bokon viimeisimmän vireen voi tarkistaa lauantaina. Suur-Hollolan finalisti Wasa Thunder huomioidaan eturivistä seuraavana, koska se lähtee matkaan paremmista asemista kuin 7 Valentin Laday ja 8 Anaheim Kemp. Näiden eteen puolestaan kiilaa alustavassa rankingissa kyvykäs 10 Wasa Warrior ja lauantaina virettään viimeistelevä 9 Pharaon Face. 11 Lovetown on jälleen liian vaikeissa asemissa, eikä kovin herkullista saumaa ole tarjolla myöskään numerolle 12 Saxoi. Viimeksi mainittu on muutenkin hieman arvoitus, ravin kanssa on ollut ongelmia.

Lähtö 8:

Kahdeksannessa lähdössä erottuu neljä hevosta hieman muusta porukasta ja niistä omissa papereissa ykkösrankiksi kohoaa 3 Still Loving You. Markku Niemisen ajokki ei ole voittanut tänä vuonna, mutta olisi viimeksi Porissa otellut tiukasti voitosta ilman laukkaa. Hevonen on paljon tauluaan parempi ja ansaitsisi jo voitonkin. Still Loving You ei ole juoksupaikasta riippuvainen.

1 Protector kiehtoo myös hyvältä paikalta. Mauri Jaaran valmennetava on sekin tauluaan parempi ja saa nyt mielenkiintoisen uuden kuskin rattailleen. Nopea avaaja saa hyvän juoksupaikan kärjen tuntumassa. 10 Ypäjä Hereiam kilpailee takuuvarmassa tällissä ja nousee lopussa mukaan kärkikuvioihin. Neljäs kova on Mika Haapakankaan valmentama 9 Vic De Luxe. Se voi saada takarivistäkin ihan mukavat juoksuasemat ja Santtu Raitalan ajokki ohittaa lopussa monta, selkeä totosauma.

Voiton lipsahtaminen edellä mainitun kvartetin ulkopuolelle olisi yllätys, mutta seuraavan huomion saavat Torniossa tauolta palanneen Elian Webin selättänyt Camelot Sisu, Oulussa pussiin jäänyt Exceptional Boko sekä jatkuvasti petraava 4 Hurrikane Jonny K.

Lähtö 9 & Lähtö 10:

Kuninkuuskisojen päätösmatkat, mahdolliset pelipäätökset luonnollisesti vasta kun näkee mitä on ylipäätään mukana enää tässä vaiheessa. Sellainen fiilis, että helle uuvuttaa useamman hevosen jo maililla. Toivon toki olevani väärässä :think:

Lähtö 11:

Päälähtöjen jälkeen ohjelmassa on vielä pari taistoa. Lähdössä 11 viivalla on tasokas ja tasainen joukko nousevia lämminverisiä. Oma ykkösnosto on takarivistä ja viime kertaisesta suosikkina pettämisestä huolimatta 11 Cash No Limit. Ruuna oli viimeksi selkeä pettymys, kun jäi keulasta kolmanneksi, mutta näkisin sen edelleen tässäkin lähdössä kovaluokkaisimmaksi ja kehityskelpoisimmaksi hevoseksi. Tehtävä ei ole takarivistä helppo, mutta Antti Ojanperän ajokki kiertää ainakin suurimman osan porukasta ja on yksi voittajakandidaateista.

3 Enjoy's Paycheck on luokaltaan lähes yhtä kova laite kuin Cash No Limit. Sillä on alla kuitenkin jonkin verran taukoa, mikä tuo ilmaan kysymysmerkkejä. Bodenissa peli pilaantui häiriötilanteessa tulleeseen laukkaan. Jos vire on suoraan tauolta kohdillaan, Antti Veteläisen ajokki tavoittelee voittoa. 3 Kurir Brodde tekee jatkuvasti tosi hienoa jälkeä, mutta on viime aikoina ottanut enemmän muita kärkisijoja, kuin voittoja. Liekö sattumaa, vai onko viimeisen ohittaminen vaikeaa? Joka tapauksessa suoritusvarman oloinen ruuna on kiinni totosijassa, eikä voittokaan mahdottomuus ole. 1 Rapid Leader otti Teivossa toissa kerralla upean kirivoiton, viimeksi latu aukesi liian myöhään. Nyt lähtöpaikka on mainio ja juoksun onnistuessa Hannu Torvisen ohjastettava osallistuu taistoon suurimmista seteleistä.

Suosikkinelikko on kova ja taustalle jää haastajan asemaan hyviäkin hevosia. 7 Diesel Degato on vaikealla lähtöradalla, eikä tällaisessa tehtävässä olisi varaa antaa tasoitusta juoksuasemien muodossa. Sama ongelma piinaa numeroa 8 Uberta Jet, joka olisi sekin hienossa iskussa, mutta tehtävästä voi tulla vaikea. 6 Boulder Rocket on vahva jyrä, mutta vaatisi tässä onneakin matkaan, vastus on tosi tiukkaa sorttia. 9 Armani Press on kunnossa, mutta tehtävä on paljon edellisiä kovempi. 12 Hillbilly Willy on edelleen iskussa, lähtöpaikka karsii kuitenkin suurimmat menestystoiveet.

Lähtö 12:

Viimeinen tilaisuus pelastaa viikonloppu, mikäli tässä vaiheessa saldo on pakkasella. Pelastusoperaatiosta ei voi povata helppoa, jos sille on tarvetta, lähtö on nimittäin melkoisen tasainen ja rankingin laatiminen on täysin makuasia. Oma ykkösnosto on 3 Huiskeri. Timo Niemelän suojatti oli viimeksi Oulussa niin vakuuttava, että sille voi vastaavalla esityksellä povata menestystä tässäkin. Aiemmin hieman tasaisesti esiintynyt tamma selätti keulassa juosseen kovan Vallun Rallin ja kirjautti uuden ennätystuloksensa 27,3.

1 Olivia on toinen paalun kova, sen viimeisimmän vireen pääsee tarkistamaan lauantain lähdöstä. 20 metrin pakilta 6 Niemen Eemil on kyvykäs, mutta on takamatkalla 220 euron vuoksi. Välistartti lauantaina. 10 Tähtihotti on hyvässä vireessä, mutta taistelutahdossa on välillä huomauttamista. Lauantaina kilpailevat 13 Petroli ja 14 Krääsä riittävät tällaisessa lähdössä ihan kärkipäähän, jos välistarteista ei tule mitään negatiivisia huomioita. Asemat ovat kuitenkin molemmilla hankala, samaa voi sanoa numerosta 15 Jumiini. Sekin olisi kunnossa, mutta kierrettävää riittää ja voittoja tulee kovin harvoin.

Montén SM-finaalissa kuntoaan viimeistelevä 9 Erika Kultamaa on väläytellyt myös kärrylähdöissä, eikä ole tasaisessa koitoksessa ihan ulkona. Välillä parempaakin jälkeä tehnyt 12 Myrsky-Ralli on taantunut viime kisoissaan hieman tasapaksulle tasolle. 16 Tarun Tykki on kunnossa (välistartti la), kierrettävää on kuitenkin tolkuttoman paljon.
Maybe, just once, someone will call me "Sir" without adding, "You're making a scene." - Homer J. Simpson
Harri H
 
Viestit: 6614
Liittynyt: 15. Elo 2009 12:42

Re: Kuninkuusravit 28.-29.7.

ViestiKirjoittaja supaseppä » 26. Heinä 2018 21:15

:roll: Sunnuntaina vois tienata tiedolla hevosista varsinkin kunkkarilähdöissä jotka ovat huonoja reissussa juomaan, lauantaina sillä vielä ole niin suuri merkitys mutta sunnuntain päätösmatkoilla voi olla suurikin merkitys.
Toki lauantainakin jos vaikka pitkästä matkasta vaikka silloin vasta paikalle tulee ja juoma ei maita.
supaseppä
 
Viestit: 855
Liittynyt: 28. Touko 2010 22:58
Paikkakunta: Tampere


Paluu Totopelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa