Ruikonperä kirjoitti:Ruoka on asia, joka kirvoittaa hirveästi mielipiteitä ja yleensä negatiivisessa mielessä. Itse kuulun siihen ryhmään, joka yrittää olla ikinä valittamatta ruuasta vaan pidän sitä vain ihmisen perustarpeena. Kunhan syömään pystyy.
-pystyykö esimerkiksi useissa pikkujouluissa tarjolla olevia teollisia joululaatikoita syömään?Vastaukseni-joskin ehdon sisältävästi-on että ei pysty,ellei sitten kauheassa niitissä joka toki on pikkujouluissa realistinen mahdollisuus.
Se ruuan "perustarve" ominaisuuskaan ei tahdo omasta mielestäni täyttyä mikäli ruoka on yksinkertaisesti pahaa,ja ravitsemuksellisesti 0-arvoista.
Silloin se hyväksytään lyhyen ajan
polttoaineeksi joka tavallaan kertoo surullista kuvaa maamme ruokakulttuurista.
Itse en nykyään syö juuri kodin ulkopuolella,ei vaan pysty.95 syötyä annosta 100:sta on itse tehtyä.
Ruikonperä kirjoitti:Noissa isoissa yleisötapahtumissa sen tietää ettei ruoka voikaan olla kovin laadukasta
-miksi asia onnistuu muualla maailmassa?
*Suomessa jo niinkin asiaan(siis ruokaan) oleellisesti liittyvässä yleisötapahtumassa kuin "kalamarkkinat" pelmahtaa portilla vastaan hajukokemus joka kertoo kojun toisensa perään käryttävän muikkunsa palaessaan ravitsemuskäyttöön kelvottomassa teollisessa rypsiöljyssä.Haju on etova.
Ja samankaltaiset kokemukset kävelee vastaan pienemmässäkin mittakaavassa (jossa siis asian tekeminen kunnolla olisi mittakaavankin takia mahdollista);konditoria voi joulukahveillaan tarjota oman konditoriansa "nimikkoleivosta" joka on valmistettu teollisessa tuotantolaitoksessa kuukausia sitten sisältäen 17 E-koodia ja esimerkiksi suklaan kaltaisesta aineesta tehdyn kuorrutuksen jne...niin ja tietenkin kahvin kanssa "kermaa" joka ei sisällä kermaa.
Oikeasti mää uskon että olemme isossa mittakaavassa yksi harvoja maita joissa tommonen paska menee läpi.
Suurtapahtumissa tietty plussapuolena,että kotimaista taatusti maistumatonta (se ei ärsytä kenenkään makua,jos ei herätä intohimoakaan)neutraalia olutta saa kymmenistä pisteistä sopuhintaan vaikka juodakseen itsensä kunnon tapahtuma-hiprakkaan.
*selvennykseksi,minähän en ole maailmanmatkailija,eikä semmoinen minua kiinnosta.Mutta tästä aiheesta nyt sattuu olemaan tietoa monenlaisestakin eri lähteestä
tulipas angstattua.Mutta tuo vaan ärsyttää.Missään kodin ulkopuolella ei juuri viitti syödä,ja vielä jopa maksaa siitä.Kun oikeat ravintolatkin (jotka ei siis ole järjestämässä suurtapahtumaa)tarjoavat epämääräistä sotkua,jonka ainesosasista osa saattaa olla valmistettu puolassa niihin aikoihin kun suomi edellisen kerran voitti jääkiekon mm-kultaa.