Psyykit + jälkipelit, viikko 26

Tällä alueella keskustellaan totopeleistä. Vihjeet, jossittelut ja muut vastaavat tänne.
Alueen säännöt
Pidetään keskustelu asiallisena. Ei rasistisia, eikä muulla tavoin loukkaavia viestejä. Asiattomat viestit poistetaan ja käyttäjille voidaan jakaa varoituksia. Mikäli käyttäjän rikkeet ovat toistuvia, kirjoitusoikeudet tullaan poistamaan pysyvästi. Vastuu viestien sisällöstä on kirjoittajilla itsellään.

Psyykit + jälkipelit, viikko 26

ViestiKirjoittaja Chocolate » 24. Kesä 2013 13:00

Viikko huipentuu hienotasoisimpaan Suur-Hollolaan miesmuistiin (vai jopa ikinä?)!

Kaustisella on Pikkupelimanni-karsinnat. Toto5:ssa kiinnostaa neljännen kohteen 11 TABACCO MASTER, joka teki Jokimaalla hyvän juoksun huhtikuulla. Sen jälkeen Vermossa tuli laukkaa ja sen jälkeen taukoa. Nyt luokkaruuna on sopivassa porukassa jäänyt isolla numerolla kovin unohdetuksi (3%).

Sitten Kesäratojen Kuningatar Loviisa:
L3: on amatöörilähtö, johon ei pitäisi koskea tikullakaan mutta kosken taas. 3 DATS B.G. ei ole ihan nolo hevonen, lisäksi se on käytännössä ainoa jonka kuski ei huonone. 7 Notoriouksen pitäisi kaiken järjen mukaan riittää pariin.

L6: 3 TULI-HISKER 6%, 9 HOVIN HOHTO 4%. Josko jompikumpi onnistuisi?

L7: Titillation on hyvä hevonen tähän paikkaan mutta 57%?, eikös tämä vaadi sisäratareissun ja nyt on 20m pakkia? 6 LET ME DREAM on juoksuradalla ja kuskina on Suomen nopein voltista lähtijä.
Chocolate
 
Viestit: 2023
Liittynyt: 01. Syys 2009 17:38

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 26

ViestiKirjoittaja nipa » 24. Kesä 2013 13:25

Yhtä vaille kaikki Suur-Hollolat nähneenä, voi suoralta kädeltä sanoa kisan olevan juoksijoiltaan etukäteen kovatasoisin. Onko se sitä myös juostuna nähdään pyhänä. Oman suosikkini nimeän paikanpäällä vasta karsintojen jälkeen. Voittaja jäänee muualle pelaamatta kuin troikkaan. Siinä saa maaliintuloa jännätä aivan loppuun saakka.

Niinpä niin. Vain katseella seurataan tänään Kaustisen Pikkupelimanni-karsintoja. Loviisaan saattaa mennä pikkunelkkukin.

Avauksessa vaikuttaa Utalan Milkyway Gate noin pienillä prosenteilla ideavarmalta. Toisessa Utalan Critical Music onkin yli puolet pelattuna varmistettava. Vähintään pari merkkiä vaatii kolmas kohde eli Jotteille kaverin. Titillation on perusmerkki loppuun, mutta saa tuekseen muutaman vähemmän pelatun valjakon.
nipa
 
Viestit: 2346
Liittynyt: 29. Elo 2009 19:46

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 26

ViestiKirjoittaja maaritu » 24. Kesä 2013 13:35

Tänään Kaustisilla vahvat suosikit. Tänään ei suurempia jaksa ideoida, joten kokeillaan pikkuriviä :5,6,10/1,/4/6/1,8 ihan mututuntumalla.
Erikassonin poika siis Veeran Poika on mielestäni hyväluokkainen, onpa poika isänsä näköinenkin :)
maaritu
 
Viestit: 39
Liittynyt: 14. Huhti 2013 01:50

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 26

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 24. Kesä 2013 13:51

Siis mitä ihmettä, Ypäjä Eila / Ilkka Korpi yli 70%?! Joo, voittaa ravilla, mutta eikös tuo nyt ole huonoin mahdollinen lähtöpaikka ja x-riski lienee tosi iso ja jos se laukka tulee alussa niin hankala saada alas ettei mene pitkäksi. Veeran Pojallahan pitäisi olla toisessa karsinnassa tuollaiset lukemat, koska sehän on aivan saletissa!

Vika kohteessa on pakko -jälleen kerran- mainita Four Johanneksesta, josta on muodostunut melkoinen ikitipsi. Paikka on synkkä, mutta onhan tuossa ylivauhdin riski ilmeinen ja ainakin saa Play Like Devilin selkää kirissä.

Eilisestä Einomiehen poisjäännistä HU tiesi kertoa, että ori oli kompastunut tallialueella, mutta vielä ei tiedetä loukkaantuiko pahemmin. Peukut pystyyn ikisymppisekselle ettei olisi taas käynyt niin :thumbup:
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 26

ViestiKirjoittaja maaritu » 24. Kesä 2013 16:05

Ruikonperä kirjoitti:Siis mitä ihmettä, Ypäjä Eila / Ilkka Korpi yli 70%?! Joo, voittaa ravilla, mutta eikös tuo nyt ole huonoin mahdollinen lähtöpaikka ja x-riski lienee tosi iso ja jos se laukka tulee alussa niin hankala saada alas ettei mene pitkäksi. Veeran Pojallahan pitäisi olla toisessa karsinnassa tuollaiset lukemat, koska sehän on aivan saletissa!Samaa mieltä noista prosenteista, Veeran Pojan ja Ypäjän Eilan prosenttien kuuluisi olla toisin päin.
Isompi lappu voisi olla tänään : 5,6,10/1,4/4/2,4,5,6,8,9,10,11,13/1,3,6,8,10,12 edelleen ihan mutu-tuntumalla tehtynä. Sentteri voisi yllättää toisessa kohteessa..kaksariin tai totoon kirinee..
maaritu
 
Viestit: 39
Liittynyt: 14. Huhti 2013 01:50

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 26

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 24. Kesä 2013 16:25

Loviisan ekassa Ray's Elation vaikuttaisi voittajalta huolimatta takamatkasta. Vastus heikkenee oikein tosi paljon viimekertaisista, toki starttiväliä on kertynyt. Suoraan pariin voisi koittaa Kiira V:ta, joka tekee nyt ekan starttinsa Mönttiselta ja tiedä kuinka paljon piristyy. Oliko tämä just se V-hevonen, joka tarvitsee ehdottomasti keulajuoksun? Tolta paikaltahan se voisi sen saada ja kai tämä johonkin kuittiin pitää työntää suosikin kaveriksi. Tokassa Critical Musicia on vaikea saada häviämään. Kolmannessa maistuisi Chocolatenkin mainitsema Hovin Hohto. Toihan on tosi kova peli silloin kun kaikki on kunnossa. Samat sanat Tuli-Hiskeristä, mutta valitettavasti Roi ajaa itse, joten laukkariskikin kasvaa potenssiin monta. Eskin vahvistama Tejas on sekin aika maltillisesti pelattu. Vikan voittaa Titillation. Vaikka tarvitsee tarkan juoksun "normaalisti" niin tää on niin helppo sakki, että hoitelee nämä mitenpäin tahansa.

Kaustisen neljännessä tekisi mieli varmistaa Önas Linus, koska treenari ajaa itse, mutta eri asia sitten millä. Andy Farminghan olisi parhaimmillaan näihin lähtöihin kova tekijä, mutta kunto on ihan arvoitus. Hillbilly Dollya pelattu yllättävän vähän.
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 26

ViestiKirjoittaja Masa V » 24. Kesä 2013 18:02

Loviisa

1. BEA voisi olla yllätyshaku, viimeksi peli meni laukkaan, koelähdössä sitä ennen hyvä tulos, jota ennen laukkasi Kausalassa voittokamppailusta. Laukkariski mahtaa nytkin olla iso. Mutta ehkä muutamia pareja voisi kokeilla, kun kertoimet varmaan ihan mukavat.

3. DATS B.G. kyllä hyvä hevonen tähän porukkaan ja kuski myös moneen muuhun verrattuna hyvä. Ei taida lukeutua edes suosikeihin. NOTORIOUS toki selvä suosikki, mutta vastaavantyyppisessä lähdössä Kokemäellä ei johtavan rinnalta suurssuosikkina kestänyt kuin viidenneksi. Eli juoksun täytyy suosikilla jotenkin onnistua. BE BOX KOKS avaa kovaa, mutta ei mahda kestää aivan maaliin asti etenkään jos matkalla painetaan kovaa. Ailahteleva IN SPEEDY ACTION mahdollinen nappijuoksulla.

4. T4 avauksessa RAY'S ELATION kohtaa aivan eri tason vastuksen kuin aikaisemmin ja on takamatkaltakin lähellä voittoa. MILKWAY GATE vakuutti tauolta ja on ykkösvarmistus, Turun lähdössä sopiva vastus mutta voitto oli ylivoimainen. Tuota kaksikkoa pelattu noin 40% vaikka uskon että mahdollisuudet jopa yli 60% luokkaa. Jos tuon kaksikon ulkopuolelle voitto menee niin melkein kaikki mahdollisia voittajia.

5. CRITICAL MUSIC lähellä voittoa, mutta otetaan kaveriksi kovaa lähtevä FLORY LILY.

6. JOTTEI on perusrasti duon avaukseen, on T4:ssä vasta kolmossuosikki. Normaalisti pitäisi pystyä näin edullisista asemista voittoon asti. Kovakuntoinen TULI HILI on ykkösvarmistus. Pelisuosikki HEVIROKKI kuuluu ehkä lapuille, mutta Loviisan voitto tuli lähes kaikkien muiden pelihevosten laukan siivittämänä. Nyt sitä on pelattu liikaa. Kyvykäs HOVIN HOHTO on turhan unohdettu kuten täällä parissa viestissä todettiinkin, esimerkiksi tammikuussa oli vuoden tauolta tosi hyvä, kunto voi olla siis kohdallaankin, sanoisin että Hevirokki ja Hovin Hohto aika tasavahvoja ja prosentit 24-7. TEJAS on mahdollinen muiden laukkaillessa. TULI-HISKER on parhaimmillaan kyvykäs, mutta laukkariski iso enkä nyt jaksa uskoa menestykseen.

7. TITILLATION viikon varmin voittaja ja kyllähän 51% on tosi vähän. Pääsee hyviin asemiin ja kirii lopussa kärkeen. Kilpaillut koko ajan paljon kovemmissa lähdöissä. Toki eihän tämä mikään voittajatyyppi ole viime vuosina ollut ja iltaravilähdöissäkin joku vaan aika usein mennyt ohi. Silti mahdollisuudet mun mielestä jotain 60-70% luokkaa. Jos varmistaa, niin porukka on todella tasaista. Pasi Tikkalan SENSIBLE WALKER riitti parhaimmillaan Solvallassakin, taukoa tosin lähes 2 vuotta Ruotsin onnistumisista. Viimeksi ei säväyttänyt, mutta nyt voisi sopivassa lähdössä riittää jo totoon, ehkä jopa kaksariin. TONIC BISA on luotettavassa kunnossa ja pystyy kärkikamppailuun juoksun onnistuessa.

10. Viimeksi huikeasti kirinyt LYRIC BROLINE ja kyvykäs BLUESCALE erottuvat muusta porukasta. Vähän unohdettu hevonen voisi olla HEARTBREAKER KID, joka voisi olla hyvä idea troikan sijoille 2-3.

T4 peliin kokeillaan kahta moninkertaista, toinen varmaton kolminkertainen ja kapeampi peli kymmenkertainen.
On surullinen fakta, että hevonen jolla ei ole vaivaa, on huono. (Kati Lindsberg)
Masa V
 
Viestit: 5239
Liittynyt: 11. Loka 2009 23:49
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 26

ViestiKirjoittaja maaritu » 24. Kesä 2013 22:43

Onneksi ei tullut tehtyä kuin pienempi peliversio, joten 60 sentin tappio tältä päivältä ei ole kohtuuttoman paljon. Enemmän harmittaa se, ettei tosiaan viitsinyt tutkailla hevosia kuin hetken..Meliisiä en lapulta olisi jättänyt, koska hevonen on mennyt tosi hienosti, vaikka niin on totta kai Veeran Poikakin.
maaritu
 
Viestit: 39
Liittynyt: 14. Huhti 2013 01:50

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 26

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 25. Kesä 2013 00:01

Menköön vaikka tähän ketjuun, mutta tykittelipä Creme Brulee S upeasti kaukaa takaa voittoon Halmstadissa. Alle kymppiä oli taatusti vauhti vikoilla sadoilla metreillä :thumbup:

Suomen raveista sanon vaan, että todella harmittava laukka Hovin Hohdolta n. metri ennen maalia. 15x Hevirokin kanssa oli melkoinen tarjous... Titillation oli omassa lähdössä kyllä umpisurkea. Sai ihan loistoreissun, mutta hyvissä ajoin oli kivet kupissa eikä Eski edes kääntänyt kiriin. Täytyy muuten sanoa ja olla sen verran oranssi, että Forssilta kaksi melko erikoista ajoa. Ray's Elationilla suoraan sisäradalle ja vaikka sieltä nyt tulikin vika kurvissa tiloja niin silti en ihan noin passiivista taktiikkaa odottanut. Vikassa lähdössä puolestaan sortui perisyntiinsä eli ajamisen lopettamiseen, Perttunen ei lopettanut missään vaiheessa ja kuittasi linjalla voiton.
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 26

ViestiKirjoittaja Masa V » 25. Kesä 2013 01:05

Loviisassa oli kyllä huikeita tapahtumia, vielä viime metreillä vaihtui varmalta näyttänyt menestyjä monessa lähdössä. :?

Avauskohde toi reilun osuman kun oma yllätysidea BEA selviytyi kakkoseksi suosikin jälkeen, jännitystä riitti siinäkin - varmalta kakkossijalta laukka maalisuoran puolivälissä, kuski vetää hevosta ulos samalla Perttusen valjakkoa hieman häiriten. Kuin ihmeen kaupalla vähän kilpaa ajava Bjarne Heino saa laukan alas ja näin selviytyy kakkoseksi, aika saletti olin ettei mennyt pitkäksi, mutta jännitystä riitti tässäkin loppuun asti. Kuski näemmä selvisi 15 euron sakoilla tuosta häirinnästä eikä tullut edes ajokieltoa.

Kolmannessa lähdössä kaikki meni aluksi oman suoran parin osalta kuin pitikin, DATS B.G. on pääsemässä suosikin taakse - ja laukkaa saman tien, tuskin olisi noista asemista jäänyt millään ulos parista...

T4 avauksessa näyttää 100 jäljellä, ettei MILKWAY GATE tuota häviä millään, mutta niin vaan Matti Nisosen EAST COAST EMMA puristaa millimetrivoittoon. Komppaan Ruikonperää RAY'S ELATIONin tapauksessa, aivan käsittämätön pussiin jäänti ja upeasti tykitti kyllä suoraa - mutta aivan liian myöhään kärkisijoja ajatellen. Kierros jäljellä Forss selvästi mietti että kääntääkö pääjoukon viimeiseen ulos vai pysyykö sisällä. Toisen radan valjakko näyttää olevan pienissä vaikeuksissa ja Forss varmaan ajattelee sen hiljentävän vähän kurvissa ja pääsevänsä sisäkautta ohi - mutta sitten sieltä takaa tulee muitakin ja Forss on tukevassa paketissa loppukurvin puoleenväliin asti. Olisi kyllä luullut, että tuollaista riskiä ei kannata ottaa näinkin helpossa lähdössä hevosella, joka kasvattajakruunun karsinnassa lopetti viimeiset 700 metriä 11-vauhtia. Ei se yhden heikomman valjakon kiertäminen nyt olisi hirveästi maksanut...

Dramatiikka oli tosiaan tuossa T4:n kolmannessa kohteessa, kun voitosta HEVIROKIN kanssa tiukasti kamppaillut mutta kakkoseksi jäänyt HOVIN HOHTO laukkaa aivan linjalla ja tuomaristo hylkää maalilaukasta. Monen kaksaripelit menivät siinä pieleen, toisilla tietysti kävi tuuri ja peli osuikin... tuloksena oli sama kaksaripari kuin kesäkuun raveissa, silloinkin maalisuoran laukan avittamana. TULI-HISKER muuten myös laukkasi sen näköisenä kurvin lopussa että olisi kamppaillut kärkisijoista ilman laukkaa.

TONIC BISA oli yllättävänkin hyvä, hieman potutti kun suoraan paria vedin TITILLATIONin kanssa mielestäni huikean isolla kertoimella, kun Perttusen ajama LET ME DREAM pelattiin selkeästi pohjapariin. Aika varma olin kierros jäljellä voitosta... mutta sitten se vahvempi lenkki eli Titillation petti. Holopaisen ajo suursuosikilla näytti monen mielestä käsittämättömältä nukahdukselta, kun hevonen näytti jäävän hyvävoimaisena pussiin. Pussiin se kyllä jäikin, mutta ehkä ei ihan täysissä voimissa. Ehkä tuo oli ajovirhe, mene ja tiedä, mutta epäilen Holopaisen huomanneen, että vetoa ei ollut totutusti, ei se siinä toisessa ulkona mitenkään huikealta näyttänyt. Olisi sen tässä pitänyt olla parissa normaaliesityksellä ilman muuta, niin kovia hevosia tämä oli viime starteissaankin voittanut.

Yleensä en pelaa troikkaa kuin 0,50 tai euron panoksella, nyt kokeilin vaihteeksi isolla panoksella ja se onnistui. Kahden rivin systeemi osui ja kun Perttunen aivan käsittämättömästi siivitti LYRIC BROLINEN voittoon, niin kerroin parani huomattavasti. 100 jäljellä ja vielä 50 jäljellä näyttää, että lähtö on jo ajettu ja BLUESCALE voittaa, mutta aivan ihmeellisesti Perttunen saa hevosensa vielä huippuvauhtiin ja linjalla voittoon. Taisi Forss tosiaan vaihteeksi lopettaa ajamisen jo liian aikaisin, ilmeisesti huomasi viime hetkillä että rinnalle tullaan vielä ja aloittaa uudelleen ajamisen, mutta hevonen ei enää syty siinä vaiheessa... Ei ollut kyllä Forssin päivä, kun kahta ajokkia tuli ajamaan ja molemmilla jäi kyllä hieman jossiteltavaa... Tällä kertaa se oli omien pelien kannalta hyvä. ;)

Vielä käsittämättömämpää tuossa lähdössä oli avaus, kun Lucy Show - Le Courier ja Hitman Hutton ajoivat 09,5 avauksen! Nyyti-Maria Pasanen ymmärsi ensimmäisenä antaa periksi kun äijillä keitti yli, tuli mieleen että Tikkala ja Heikari ei mahda olla mitään ylimpiä ystäviä keskenään kun tuolla tavalla ajoivat. Heikarin päivä oli aika kaksijakoinen mutta enimmäkseen onnistunut, pari hirmuyllättäjää kaksariin, yksi yllätysvoittokin, sitten epäselvä maalilaukka ja tämä hurjastelu... Tikkalan päivä sen sijaan yönmusta, Forss mokasi Tikkalan valmentaman Ray's Elationin rattailla, sitten Sensible Walker ja Stormningen laukkasivat hylkyyn ja bonuksena tämä hurjastelu, jonka seurauksena keulat väkisin vienyt Hitman Hutton jäi yli suoranmitan muista 22,3a ajalla. LE COURIER ei taipunut aivan niin pahoin, mutta jäi kuitenkin toiseksi viimeiseksi. Sen sijaan LUCY SHOW käänsi sisäradalta kierros jäljellä kuolemaan ja kamppaili aivan käsittämättömästi kolmossijasta HEARTBREAKER KIDin kanssa - joutuen kuitenkin taipumaan neljänneksi. Silti aivan huikea juoksu avaus huomioiden ja voittaa kyllä lähiaikoina! Aika moni vaan saattaa tämän juoksun huomioida, toivottavasti ei...

Poikkeuksellisen paljon siis hämmentäviä ajosuorituksia ja dramaattisia maalintuloja. Hienot ravit siis, etenkin kun pelit osui mukavasti... jos ei olisi osunut niin varmaan farssimaisina ja surkeina olisin näitä raveja pitänyt... :) Mutta pakko vielä todeta, että vaikka paljon amatöörejä ajoi tänään Loviisassa, niin puhutuimmat epäonnistumiset ja käsittämättömät kiihdytykset tuli kuitenkin kaikki lisenssimiesten toimesta...
On surullinen fakta, että hevonen jolla ei ole vaivaa, on huono. (Kati Lindsberg)
Masa V
 
Viestit: 5239
Liittynyt: 11. Loka 2009 23:49
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 26

ViestiKirjoittaja Touho » 25. Kesä 2013 02:26

Vaikea sanoa tosta Holopaisen ratkaisusta, että oliko oikea vai väärä. Hevonen näytti aika vetämättömältä siinä selässä, mutta ei se ensimmäinen kerta olisi, jos joku laiskottelee matkan aikana... Siitä vapaata rataa ja pari muistutusta hännän tyveen, niin meno olisi saattanut olla toisennäköistä. Ei se kovin tyhjältä maalissa näyttänyt. Mutta olen yleensäkin vähän sitä mieltä kyllä, että Suomessa ihan liikaa nostellaan kolmannelle radalle hevosia pussiin jäämisen pelossa. Jos se kiri on 300m, sitten se on jumalauta 300 metriä ja pitää yrittää ajaa sen mukaisesti. Silloin ei nostella kolmannelle 900 jäljellä, silloin pitää jäädä parijonoon ja luottaa vähän tuuriin. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, että pelihevosellesi tulee liikenneruuhkaa kolmannella radalla, kun pojat vetelee tyhjiä hevosia ulos... Saattavat ne pökätä hyvin ekat 100 metriä, mutta se jäljelle jäävä 500m ei sitten ole ihan yhtä mukavaa katsottavaa.

Jälkeenpäin ajateltuna oli hyvä, että Milkway Gate teki itselleen niin tyypillisesti ja toppasi 100m ennen maalia. Olisi ketuttanut aivan suunnattomasti, kun Holopainen ei kääntänyt Titillationia kiriin. Oli nimittäin (muun muassa) 3/2/10/9 yhdistelmää kahden euron panoksella.
Touho
 
Viestit: 3635
Liittynyt: 25. Heinä 2011 12:41

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 26

ViestiKirjoittaja Antti K » 25. Kesä 2013 09:57

nipa kirjoitti:Yhtä vaille kaikki Suur-Hollolat nähneenä, voi suoralta kädeltä sanoa kisan olevan juoksijoiltaan etukäteen kovatasoisin. Onko se sitä myös juostuna nähdään pyhänä. Oman suosikkini nimeän paikanpäällä vasta karsintojen jälkeen. Voittaja jäänee muualle pelaamatta kuin troikkaan. Siinä saa maaliintuloa jännätä aivan loppuun saakka.


Nyt on luvassa hino kilpailu ja tämän vuoden kilpailijat voittaisivat varmaan aikasempien vuosien huiput samalta viivalta. Jos kuitenkin verrataan oman aikansa Euroopan huippuihin, niin mielestäni takavuosien tykit Houston Laukko, Not A Spacecase, Louise Laukko, Indian Silver, Baron Pepper (oliko Suur-Hollola hevosia?), ... eivät häpeä suhteessa tämän vuoden erittäin kovalle osallistujajoukolle. Nuo kaikki olivat EM-tason kilpahevosia ja varmaan unohdinkin jonkun huipun listalta.
Antti K
 
Viestit: 1530
Liittynyt: 16. Elo 2009 21:12

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 26

ViestiKirjoittaja nipa » 25. Kesä 2013 13:41

huru-ukko kirjoitti:, Baron Pepper (oliko Suur-Hollola hevosia?),


Hienoja hevosia huru-ukko luettelee ja onhan noita muitakin. Baron Pepperiä eivät omistajat kuitenkaan olleet ilmoittaneet aikanaan Suur-Hollolaan ja hevosen hyvyys tuli esiin vasta kilpailu-uran varrella erityisesti Stig H. Johanssonin valmennuksessa. Kun hevonen Ruotsista palasi, siitä ei enää muuhun ollutkaan kuin siitokseen.

Etsimättä tulee vanhoista voittajista mieleen Lahden vanhalta Montulta kuraradalta Leukki Räisäsen Dim Song ja myöhemmiltä ajoilta Åke Svanstedtin ajama E.V. Elysee siksi kun omistaja Einari Vidgren vaikutti voiton tultua lähinnä puulla päähän löydyltä. Ällistys ainakin vaikutti aidolta.
nipa
 
Viestit: 2346
Liittynyt: 29. Elo 2009 19:46

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 26

ViestiKirjoittaja Chocolate » 25. Kesä 2013 14:46

Eilen ei tullut kuin kokemusta.

Haastava voittaa Teivossa jos ei heti lähdöstä tule hpl, suoraan duoon Doug Careliano joka tosin tuntuu olevan kaikkien tipsi tänään.
Chocolate
 
Viestit: 2023
Liittynyt: 01. Syys 2009 17:38

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 26

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 25. Kesä 2013 16:42

Masa V kirjoitti:Dramatiikka oli tosiaan tuossa T4:n kolmannessa kohteessa, kun voitosta HEVIROKIN kanssa tiukasti kamppaillut mutta kakkoseksi jäänyt HOVIN HOHTO laukkaa aivan linjalla ja tuomaristo hylkää maalilaukasta. Monen kaksaripelit menivät siinä pieleen, toisilla tietysti kävi tuuri ja peli osuikin... tuloksena oli sama kaksaripari kuin kesäkuun raveissa, silloinkin maalisuoran laukan avittamana. TULI-HISKER muuten myös laukkasi sen näköisenä kurvin lopussa että olisi kamppaillut kärkisijoista ilman laukkaa.

Jep, Tuli-Hisker olisi kyllä todennäköisesti ollut liki ilman laukkaa. Just oli siirtymässä keulaan kun laukka yllätti ja häiritsi samalla Hovin Hohtoa, jolta meni hetkeksi aikaa rytmi ja vauhti. Vaikea sanoa menikö siinä jopa voitto Heikarilta, kyllähän Hevirokki ihan omaa vauhtia tuli suoraa. Loviisassa oli tosiaan dramaattisia loppusuoria ja ehkä "hauskin" laukka tuli voittotaistosta ysilähdössä Atolle, jota kuski "kevyesti" ajoi suoralla ja vähän ennen maalia tuli se ravijumalien kosto :D

Touho kirjoitti:Suomessa ihan liikaa nostellaan kolmannelle radalle hevosia pussiin jäämisen pelossa. Jos se kiri on 300m, sitten se on jumalauta 300 metriä ja pitää yrittää ajaa sen mukaisesti. Silloin ei nostella kolmannelle 900 jäljellä, silloin pitää jäädä parijonoon ja luottaa vähän tuuriin. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, että pelihevosellesi tulee liikenneruuhkaa kolmannella radalla, kun pojat vetelee tyhjiä hevosia ulos... Saattavat ne pökätä hyvin ekat 100 metriä, mutta se jäljelle jäävä 500m ei sitten ole ihan yhtä mukavaa katsottavaa.

Samaa mieltä, mutta toinen ääripää on sitten Ruotsin ylipassiivisuus, kun välillä tuntuu ettei edes yritetä menestyä vaan piilotellaan koko matka ja suoran alussa ihmetellään mistä tulisi tilat...

Tänään ei kyllä mitään pelattavaa taida olla, vaikka 20 ravilähtöä tarjoilee Teivo ja Kajaani. Ainoa, joka vähän kiinnostaisi on Teivossa Next Top Model. Pelattu vain 4%, vaikka luokaltaan ihan samanveroinen kuin Carmella Corleone ja Windy Atlas. Ajetaanko muuten 72%:lla CC:lla ilman kenkiä?
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 26

ViestiKirjoittaja RaahenTiikeri » 25. Kesä 2013 17:45

Touho kirjoitti: Mutta olen yleensäkin vähän sitä mieltä kyllä, että Suomessa ihan liikaa nostellaan kolmannelle radalle hevosia pussiin jäämisen pelossa.


-tätä oli näemmä Ruikonperäkin jo kommentoinut.Vähän samaa mieltä,että liikaa nostellaan kolmannelle pussiin jäämisen pelossa.Mutta kun (me)pelaajat ovat ihmisiä niin toisaalta kritiikin pussiin jäämisestä ymmärtää,jos se oma pelihevonen köröttelee toisen radan letkassa toisena pussissa maaliin hyvissa voimissa.
Harvoinhan ihan nappituurit käy tolla tuuriin luottamisella,mutta hevosen koko uraa ja tasaista rahankeräämistä ajatellen varmaan kannattaisi useammin (kuin nykyään)jättää nostamatta kolmannelle.
Toisaalta myönnän itse totoajana arvostavani kuskeja jotka "antavat mahdollisuuden".Mutta koko urheilusuorituksen kokonaisuuden kannalta olen ehdottomasti Touhon linjoilla.
Jämsän Ravit 2019?
RaahenTiikeri
 
Viestit: 3415
Liittynyt: 15. Helmi 2012 15:45

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 26

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 25. Kesä 2013 22:58

RaahenTiikeri kirjoitti:-tätä oli näemmä Ruikonperäkin jo kommentoinut.Vähän samaa mieltä,että liikaa nostellaan kolmannelle pussiin jäämisen pelossa.Mutta kun (me)pelaajat ovat ihmisiä niin toisaalta kritiikin pussiin jäämisestä ymmärtää,jos se oma pelihevonen köröttelee toisen radan letkassa toisena pussissa maaliin hyvissa voimissa.
Harvoinhan ihan nappituurit käy tolla tuuriin luottamisella,mutta hevosen koko uraa ja tasaista rahankeräämistä ajatellen varmaan kannattaisi useammin (kuin nykyään)jättää nostamatta kolmannelle.
Toisaalta myönnän itse totoajana arvostavani kuskeja jotka "antavat mahdollisuuden".Mutta koko urheilusuorituksen kokonaisuuden kannalta olen ehdottomasti Touhon linjoilla.

Niin, tuskin kuskit pelaajia niin paljon pelkää kuin hevosten taustajoukkoja. Voi olla vika kerta kun saa ajaa hevosta jos pussiin jää. Onhan se esim. ht.netistä sata kertaa luettu miten siellä itketään miten kuski jätti katalasti hevosen pussiin. Selitä siinä sitten sellaiselle, että yritti ajaa parhaasta mahdollisesta sijoituksesta. Lähdekorpihan sen hyvin sanoi, että Suomessa kun on paljon tällaisia vain muutamia hevosia treenaavia eli hevoset kilpailee harvoin niin silloin halutaan hevoselle "mahdollisuus". Isompia talleja (joita Ruotsissa enemmän) pyörittävät treenarit ymmärtävät kyllä nämä varianssit.

Hieno toi Teivon seiskalähtö, jossa pohjapari Seliseli-Haastava pelanneet saivat kyllä jännitystä koko rahan edestä. Molemmilla meni juoksut kyllä niin päin sitä itseään, mutta niin vain olivat vielä selvästi muiden edellä. Varsinkin Haastava oli taas jättihyvä, mutta Caparoksen miehen piti toki vastailla dödsistä sille... Seliselillä ajettiin kyllä tosi passiivisesti, kun olisihan se keulatkin voinut hakea, mutta nyt ajautui pussista pussiin. Oudosti sai vika takasuoralla tilat vaikka näytti, että joka puolella on hevosia. Jännä nähdä mihin asti Seliseli tulee nousemaan, ainakin isänsä eniten tienanneeksi jälkeläiseksi... Kasilähdön jälkeen ymmärrän miksi Asantella jätetään Suur-Hollola väliin, mutta sitä en miksi Doug Carelianolla tehdään niin. Hevonen on aivan huipputikissä ja koko kevät puhuttiin miten tähtäin on siellä :shock:
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 26

ViestiKirjoittaja Masa V » 25. Kesä 2013 22:59

RaahenTiikeri kirjoitti:
Touho kirjoitti: Mutta olen yleensäkin vähän sitä mieltä kyllä, että Suomessa ihan liikaa nostellaan kolmannelle radalle hevosia pussiin jäämisen pelossa.


-tätä oli näemmä Ruikonperäkin jo kommentoinut.Vähän samaa mieltä,että liikaa nostellaan kolmannelle pussiin jäämisen pelossa.Mutta kun (me)pelaajat ovat ihmisiä niin toisaalta kritiikin pussiin jäämisestä ymmärtää,jos se oma pelihevonen köröttelee toisen radan letkassa toisena pussissa maaliin hyvissa voimissa.
Harvoinhan ihan nappituurit käy tolla tuuriin luottamisella,mutta hevosen koko uraa ja tasaista rahankeräämistä ajatellen varmaan kannattaisi useammin (kuin nykyään)jättää nostamatta kolmannelle.
Toisaalta myönnän itse totoajana arvostavani kuskeja jotka "antavat mahdollisuuden".Mutta koko urheilusuorituksen kokonaisuuden kannalta olen ehdottomasti Touhon linjoilla.


Samoilla linjolla niin Touhon, Tiikerin kuin Ruikonperän kanssa. Usein näkee sellaisia ajovirheitä, että lähdetään aivan turhaan seikkailemaan sinne ulkoradoille, kun sisäradalta olisi auennut tilat jopa voittoon. Ja sitten perustellaan, että "halusin antaa hevoselle mahdollisuuden" kun se ainoa mahdollisuus olisi tullut juuri sisäradan kautta. Kun loppukurvissa ajautuu sinne 4-5 radalle, on vaikea ehtiä enää voittoon.

Toisaalta: Jos suursuosikilla ollaan toisessa parissa ulkona kuten Holopainen eilen, niin kyllä mun mielestä silloin pitää sen verran luottoa olla että kääntää 500 jäljellä kolmannelle, vaikka sitten kävisikin huonosti. Teivainen ja pari muuta äijää kääntää noista aivan saletisti kiriin, välillä käy niin, että kiri ei kanna yhtään ja sijoitus huononee. MUTTA: ei mene ainakaan kuskin piikkiin epäonnistuminen, hevonen on vaan jostain syystä tavallista huonompi, eikä synny jälkipuheita. Eilistä kun katsoi videokirjastosta niin Holopaisen puolustukseksi on sanottava, että joutui vähän pyytelemään jo takasuoralla eli olihan hevonen tavallista vaisumpi.
On surullinen fakta, että hevonen jolla ei ole vaivaa, on huono. (Kati Lindsberg)
Masa V
 
Viestit: 5239
Liittynyt: 11. Loka 2009 23:49
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 26

ViestiKirjoittaja Touho » 26. Kesä 2013 00:11

Ruikonperä kirjoitti:Kasilähdön jälkeen ymmärrän miksi Asantella jätetään Suur-Hollola väliin, mutta sitä en miksi Doug Carelianolla tehdään niin. Hevonen on aivan huipputikissä ja koko kevät puhuttiin miten tähtäin on siellä :shock:

Eikös se osallistunut alkueriin, muttei päässyt jatkoon?
Touho
 
Viestit: 3635
Liittynyt: 25. Heinä 2011 12:41

Re: Psyykit + jälkipelit, viikko 26

ViestiKirjoittaja Ruikonperä » 26. Kesä 2013 00:48

Touho kirjoitti:Eikös se osallistunut alkueriin, muttei päässyt jatkoon?

Ei suoraan, mutta kun kolme suoraan välieriin päässyttä ei osallistunut niin Doug Careliano olisi päässyt varalta mukaan, koska oli joko eka tai toka varahevonen. Doug Carelianon alkuerissä taakse jättämät Orlando Croft ja Kamikaze Comery kyllä ovat lauantaina välierissä.

Mikäli joku 20 suoraan välieriin selviytyneistä jää pois ennen välieriin ilmoittamista,
pääsee välieriin nopein alkukilpailuista pudonnut hevonen.Jos samalla ajalla on kaksi tai useampia hevosia,
ratkaisee ensisijaisesti kokonaisaika, sitten sijoitus ja viimeisenä vaihtoehtona suoritetaan arvonta.
Ruikonperä
 
Viestit: 15311
Liittynyt: 15. Elo 2009 20:04

Seuraava

Paluu Totopelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron