emalista.fi

Hevoshuutokaupat

Tällä alueella keskustellaan jalostuksesta ja kasvatuksesta.
Alueen säännöt
Pidetään keskustelu asiallisena. Ei rasistisia, eikä muulla tavoin loukkaavia viestejä. Asiattomat viestit poistetaan ja käyttäjille voidaan jakaa varoituksia. Mikäli käyttäjän rikkeet ovat toistuvia, kirjoitusoikeudet tullaan poistamaan pysyvästi. Vastuu viestien sisällöstä on kirjoittajilla itsellään.

Re: Hevoshuutokaupat

ViestiKirjoittaja Kädetön » 15. Syys 2018 17:11

Eikö huutokauppojen periaatteena noin yleisesti ole että korkein tarjous voittaa? Sisäänhuudoista voisi määrätä myyjälle esim. 1000 euron sakkomaksun, mutta lienee mahdotonta estää myyjän kaverin tekemä haamuhuuto, jolla voidaan tuo mainitsemani sisäänhuutopykälän sanktio kiertää?
Kädetön
 
Viestit: 3642
Liittynyt: 24. Helmi 2012 23:01

Re: Hevoshuutokaupat

ViestiKirjoittaja Antti K » 16. Syys 2018 14:33

Huutokaupasta jäi hyvä mieli. Vihtori saa varmasti mahdollisuuden kilpahevosena.

Olen joskus ollut huomaavinani, että suomalaisessa hevoshuutokaupassa suku on merkinnyt aivan liikaa ja yksilön laatu liian vähän. Tässä on menty selvästi parempaan suuntaan ja minusta tällä kertaa hyvistä yksilöistä maksettiinkin jotain. Oma suosikkini yksilönä oli 58 Rocker Savage, olikin ilahduttavaa nähdä, että se meni kunnon hintaan ja huutajana oli Timo Nurmos. Lisää vähän uskoa omaan hevossilmään :)

Suomenhevosissa 6 Huisi Hehku oli se, jota seurasin eniten ostosilmällä. Hinta nousi yli rajani, mutta näköjään tamma jäi myymättä. En kyllä ihmettele, että siitä ei haluttu luopua pikkurahalla.

Emme korota itse, kun olemme huutokaupassa myymässä, mutta mahdollisia sisäänhuudot toki ovat eivätkä aivan ilmaiseksi.

0-2500€ 100€+alv
5000€ 200+alv
10000€ 360+alv
15000 460+alv
20000 560+alv
25000 660+alv
30000 760+alv
35000 860+alv
Antti K
 
Viestit: 1618
Liittynyt: 16. Elo 2009 21:12

Re: Hevoshuutokaupat

ViestiKirjoittaja JokeriPokeri » 28. Syys 2018 19:11

For Nothing... kirjoitti:
Oman listan varsat nousivat odotetusti arvokkaiksi, mutta niinköhän siellä taas Perttunen teki sen löydön. Mas Evelyn jäi hyvin alhaiseen 3000e hintaan (Huom! Alaseppälä ei huuda näitä sisään) ja tuo voi osoittautua ryöstöksi. Yolo Savoyn nappasi myös huutokauppojen onnistuja. Valitettavasti uusi tietosuojalaki houkutteli muutamaa ostajaa peittämään tietonsa, mutta selviäähän nuo ostajat aikanaan joillekin varsoille. Vähän on fiilis, että joku meni lätäkön länsipuolelle.


Sultan of Sopranon Perttunen huusi myös perustettavalle kimpalle. Melkein kaikki osuudet myyty, vielä on muutama jäljellä. Jaettu 30:een osuuteen.
JokeriPokeri
 
Viestit: 379
Liittynyt: 26. Helmi 2016 18:58

Re: Hevoshuutokaupat

ViestiKirjoittaja For Nothing... » 09. Elo 2019 13:23

Viisi viikkoa Ypäjälle, eikä oikein missään näy hypenpoikasta. Melkein voisi viimevuotisen viestin tähänkin kopioida, mutta toistetaan nyt osittain samaa mantraa. Pitkä tilastoviesti aiemmalta sivulta tälläkin kertaa päivitetty.

Jos viimeksi lista näytti jo oikein hyvältä pois lukien erittäin mielenkiintoiset oriit, niin nyt on sitten kaikkea. Sanoisin, että tasaisuuden ja tasokkuuden osalta kärki on laajempi kuin koskaan aiemmin. Ainakin parikymmentä varsaa nousee helposti ryhmästä esiin ja jollei varsamäärää olisi lisätty, niin tiedä vaikka tuolla aineksella oltaisiin taas rikkomassa keskihinnan ennätystä. Määrän nosto toki tekee sen, ettei ostajia ja rahaa riitä kaikille ansaitsemansa arvon vertaa, näkyykö tämä sitten hinnanlaskuna vai sisäänhuutojen määrän lisääntymisenä? Nyt on kuitenkin mahdollista tehdä lähes ilmaisia ryöstöjä, joten parin yksityiskohdan natsatessa lähdetään tuolta osumaa hakemaan. Jos jollain on kiinnostusta kimppaosuuteen niin yksityisviestillä saa lisää tietoa ja vastauksia herääviin kysymyksiin.

Starinitan huutokauppasivuilla on joitakin kuvia ja pari videota, mutta edelleen harmittaa, ettei myyjät tee kunnollista pohjatyötä ja ennen kaikkea ajoissa. Noinkin suuren katraan raakkaus tapahtunee osittain jo etukäteen ja kenties tilastoiltaan vaatimattomampi, mutta luonnossa hieno yksilö saattaa jäädä merkkaamatta tarkistettavien kirjoihin.

Poimin nyt tusinan verran varsoja, jotka nousivat luettelosta esiin ja oletettavasti löytyvät arvokkaiden joukosta.Itselle jäi se fiilis, että nyt on tehty ns. kuuma ryhmä tuohon keskelle, jotakuinkin 35-65 on valtaosa kovimmista nuijittavana.

38 Braxton
40 Sahara Playhard
42 Stick Match
43 Mas Frankie
46 Stonecapes Ulrica
52 Tinder Match
53 Impulso
58 Magazine Match
61 Mescalin Shade
65 Stonecapes Unity
81 Stonecapes Univers
82 Bwt Gimme A Bullet
- Roses of the night, are growing without light -
For Nothing...
 
Viestit: 517
Liittynyt: 03. Syys 2009 13:49

Re: Hevoshuutokaupat

ViestiKirjoittaja Masa V » 10. Elo 2019 14:40

Yllättävänkin hiljaista tosiaan ollut Ypäjän huutokaupan osalta.. ikävä sanoa, mutta intoa huutokauppoihin syö tämä surkea sisäänhuuto -kulttuuri. Ja sitten huutokaupan jälkeen neuvotellaan asiasta uudelleen. Jos varsa on oikeasti niin hyvä, että siitä arvelee saavansa sen 30000 niin ei kannattaisi ollenkaan tuoda huutokauppaan vaan myydä suoraan rahakkaille ostajille.

90% tapauksista olisi ollut parempi myydä tarjottuun hintaan kuin pitää itse. Ellei sitten varmuudella ole rahakkaampi ostaja tiedossa. Mut jos jopa yli 30-40% hevosista huudetaan sisään, ei huutokaupoissa ole mitään järkeä. Onko kyse vaan sitten siitä, että täällä ei ole tarpeeksi ostajia.
On surullinen fakta, että hevonen jolla ei ole vaivaa, on huono. (Kati Lindsberg)
Masa V
 
Viestit: 5292
Liittynyt: 11. Loka 2009 23:49
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Hevoshuutokaupat

ViestiKirjoittaja For Nothing... » 11. Elo 2019 12:00

Masa V kirjoitti:Yllättävänkin hiljaista tosiaan ollut Ypäjän huutokaupan osalta.. ikävä sanoa, mutta intoa huutokauppoihin syö tämä surkea sisäänhuuto -kulttuuri. Ja sitten huutokaupan jälkeen neuvotellaan asiasta uudelleen. Jos varsa on oikeasti niin hyvä, että siitä arvelee saavansa sen 30000 niin ei kannattaisi ollenkaan tuoda huutokauppaan vaan myydä suoraan rahakkaille ostajille.

90% tapauksista olisi ollut parempi myydä tarjottuun hintaan kuin pitää itse. Ellei sitten varmuudella ole rahakkaampi ostaja tiedossa. Mut jos jopa yli 30-40% hevosista huudetaan sisään, ei huutokaupoissa ole mitään järkeä. Onko kyse vaan sitten siitä, että täällä ei ole tarpeeksi ostajia.


Olet kyllä täysin oikeassa, sisäänhuudot on jo osittain tappaneet suomalaisen huutokauppakulttuurin. Tai oikeammin, se on osa täkäläistä huutokauppakulttuuria. Noloiten tämä on tullut pinnalla surkeasti kaikin puolin toimineessa nettihuutokaupassa. Alusta, millä olisi voinut saada hevosta kiertoon ja näille uutta mahdollisuutta, on ollut täysi pommi. Näin isona mahdollisuutena, olin väärässä. Järjestäjä on myös ollut kohtuullisen flegmaattinen tekemään mitään toimimattomalle palvelulle.

Tosin Ruotsin nettihuutokaupalla on käymässä täysin samoin, sisäänhuudot ovat yleistyneet merkittävästi. Nyt ei ole tilastofaktaa tueksi, mutta samanlaista virettä olen ollut havaitsevinani ASVT:n varsahuutokaupoissa.

Viimevuotinen Ypäjä oli tosiaan piristävä poikkeus myyntiprosentin osalta ja kun vielä poistaisi kestokrantun Mikkolan sisäänhuudot, oltaisiin jo loistavissa lukemissa. Ylipäätään jos nämä liian kovin toivein olevat kasvattajat (>7500€ sisäänhuuto) odottaisivat realistisempaa summaa, niin prosentti olisi kunnossa. Erittäin usein kun sisään huudetaan juurikin näitä jo hyviin hintoihin nousseita. Masa V:tä kompaten, huutokauppaan mennään myymään ja hinta on se, minkä ostajat määrittää. Jos tähän ei suostu, niin sitten pysyköön kotitallilla valmiine hintalappuineen. Tonnin ja vastaavat sisäänhuudot ymmärrän, jos ne johtuu seuraavasta;

Kuten jo mainitsin, niin tänä vuonna varsojen lisäys tehnee väistämättä sen, että loppupäähän joutuneet kärsivät hinnoissa ja monta ei päästetä jopa oikeasti alihintaan pois. En oikein ymmärrä, miksi täällä pitää eriarvoistaa varsat raakkaamalla järjestäjän puolelta myyntijärjestys mieleisekseen. Emät aakkosjärjestykseen, arvalla mistä kirjaimesta aloitetaan ja numerot kylkeen kuten Ruotsissa niin olisi reilu kaikille.

Erikoismaininta muutenkin nihkeälle putteväelle, Kunkkarihuutokaupan sisäänhuutoprosentti oli järkyttävä 37,5. Sama homma sielläkin, hyviin hintoihin nousseita huudettiin sisään. Tarkemmin en pysty analysoimaan, niin vähän olen puttepuolta seurannut, mutta fiilis on, että ovat vielä erikoisempaa sakkia kaikin puolin.
- Roses of the night, are growing without light -
For Nothing...
 
Viestit: 517
Liittynyt: 03. Syys 2009 13:49

Re: Hevoshuutokaupat

ViestiKirjoittaja Harri H » 25. Elo 2019 11:53

Innostuin jopa hieman selailemaan huutokauppaluetteloa, kun iski yhtäkkiä fiilis että olisipa hienoa pitkästä aikaa lähteä johonkin hevoskimppaan. Onneksi tämä oireilu on yleensä ohimenevää, eiköhän tälläkin kertaa :D

Vaan olisihan se hienoa, kun olisi joku luotettava treenari jonka kanssa katsoisi vaihtoehtoja ja suunnitelman mukaisesti huudettaisiin sitten jotain hevosia tietyn hintarajan puitteissa. Pitäisi vaan olla melkein kimppakin jo valmiiksi kasassa, ei ole köyhällä varaa huutaa edes aluksi omiin nimiin. Joku 20-40 hengen kimppa, niin ei olisi kulut edes suuret osuutta kohden, mutta silti tuntuisi "omalta", verrattuna näihin Raviliiga-virityksiin.

Oikeastaan suurin ongelma omalla kohdalla näissä kimppakuvioissa on se, että hevonen pitäisi saada valmennukseen johonkin lähiseudulle, että elämyksestä saisi kaiken irti. Vähissä on vaan näillä seuduilla erityisen kiinnostavat valmentajat.

Mutta ihan hyvältä näytti huutokaupan tarjonta, varmasti löytyisi jotain kiinnostavaa järkihintaankin. Sisäänhuudoista olen kyllä täysin samaa mieltä edellisten kanssa, tekevät hallaa huutokauppakulttuurille.
Maybe, just once, someone will call me "Sir" without adding, "You're making a scene." - Homer J. Simpson
Harri H
 
Viestit: 6750
Liittynyt: 15. Elo 2009 12:42

Re: Hevoshuutokaupat

ViestiKirjoittaja Kädetön » 14. Syys 2019 17:39

Voisiko joku asiaa paremmin ymmärtävä kertoa, että miksi Impulso nousi noin kovaan hintaan? Suoralta emälinjalta ei mitään helmiä löydy, joka ainakin itselleni on jonkinlainen kriteeri varsan kohdalla. En katsonut ko. hevosen myyntiä, joten en tiedä kuinka upea yksilö on ulkoisesti. Käämit kärähti jo Hiliman Muiston kohdalla, kun yleisö näytti mitä on suomalainen huutokauppakulttuuri. Lauri laittoi ensin lähtöhinnaksi 3000, mutta ei yhtään kättä noussut. Sen jälkeen lähdettiin tonnista liikkeelle ja lopullinen hinta oli 6500 euroa. Mikä piru siinä oston tekee makeammaksi jos muutaman saturaisen säästää hinnassa? Eiköhän se hankintahinta ole ainakin normihintaisten hevosten kohdalla aivan pisara meressä muihin kuluihin verraten.
Kädetön
 
Viestit: 3642
Liittynyt: 24. Helmi 2012 23:01

Re: Hevoshuutokaupat

ViestiKirjoittaja Antti K » 15. Syys 2019 13:06

Se oli harvinaisen karismaattinen yksilö, huutokauppapahalliin tullessaankin siitä hehkui heti, että se on tämän paikan kuningas. Mitä juttelin ystävieni kanssa, niin kaikki olivat kiinnittäneet siihen huomionsa päiväsaikaan toisistaan tietämättä.

Isästä ei tarvitse sen enempää keskustella. Emä oli erittäin varhaislahjakas. Takana on erittäin asiallinen emälinja, tosin viimeiset sukupolvet on käytetty meille ei niin tuttujen osavaltioiden oriita.

Eläinlääkärin todistuksessa ei ollut mitään moitteita. Oma silmä piirsi kuitenkin liikkeessä toiseen takaseen pienen kysymysmerkin, luultavasti turhaan.

Olen voimakkaasti sitä mieltä, että suku antaa jonkinlaisen pohjan hevosen valintaan ja hintatasoon, mutta yksilö on kuitenkin ratkaiseva tekijä.

Ypäjällä tuolla pienellä otoksella Maharajah oli silmääni isäoriiden ykkönen.
Antti K
 
Viestit: 1618
Liittynyt: 16. Elo 2009 21:12

Re: Hevoshuutokaupat

ViestiKirjoittaja For Nothing... » 06. Elo 2020 14:46

Taas mennään Ypäjän osalta ja ei voi vieläkään valittaa, että ihmisiä liikaa asia kiinnostaisi. Lähinnä tarkoitan järjestäjää sekä myyjiä. Viime vuonna samaisena aikana makasin mökkilomalla huutokauppaluettelo sylissä tehden merkintöjä ja arvioiden hintoja. Nyt ei ole koko luetteloa julkaistu eikä edes myyntijärjestystä, joten tähän viestiin päivitystä myöhemmin kiinnostavista, kun on numerot lyödä kylkeen. Edellisen sivun tilastoviesti taas päivitetty ja vanhat havainnot vahvistuneet entisestään ja jotain uuttakin punattuna seassa.

Vallitseva maailmantilannekin vaikuttaa kaikkeen, saadaanko huutokauppa ylipäätään pidettyä yleisötilaisuutena vai meneekö tämä peruutukseen tai nettiversioon. Siinä riskit lisääntyy, kun kuvien taso ei varmasti ole erittäin onnistuneen Menhammarin nettihuutokaupan tasolla. Hinnat tulee varmasti kärsimään, oletettavasti sisäänhuutojenkin määrä nousee johtuen ihan tasokkaasta myytävien laadusta, varsamäärän noususta ja jo tutuksi käyneestä kasvattajien käyttäytymisestä. Viime vuonna, kun oli oikeasti aikomus jotain ostaa, ei sitten yksikään liki kymmenestä tarjokkaasta osunutkaan budjettiarvioon orivarsojen keskihinnan noustua pilviin. Nyt varmasti osuisi, mutta raviurheilun tulevaisuus näyttää valitettavan heikolta, niin tänä vuonna ei sitten uskallakaan tehdä ostoksia ennen kuin laajempi kuva selviää.

Järjestäjältä on nyt tihkunut lisätietoa rajoitetusta yleisömäärästä, pääsylipusta sisään sekä etäostomahdollisuudesta puhelimitse. Summaisin myyntiprosenttia ja hintoja laskevaksi. Vaikka Ruotsissa ei tekniikka ole kestänyt nettiversiota, niin olisin kyllä sitä lähtenyt Ypäjällä ajamaan parhaan mahdollisen lopputuloksen takaamiseksi, valmis alusta kun SHKL:n puolelta löytyy.

Sitten poiminnat. Arvovarsat osaa jokainen napata, tällä kertaa listaan niiden sijaan potentiaalisia löytöjä, jotka voivat jäädä hieman edukkaammiksi.

8 Callela Kevin
13 Artful Funny
17 Carmen Orden
37 Pamela Roff
50 Sahara Dangerous
99 Callela Neptunus

sekä mahdollisesti aivan pohjiin jäävä haku,

64 Lucifer Swamp
- Roses of the night, are growing without light -
For Nothing...
 
Viestit: 517
Liittynyt: 03. Syys 2009 13:49

Edellinen

Paluu Jalostus ja kasvatus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron